Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Tenekeadam said:

Madem şike yaptık, penaltıyı kullanmazdı ya da kullanıp dışarı atardı? Gayette oynadı o maç İbrahim. Hatta çıktığında rahatlamıştım.
TEŞEBBÜS: http://tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=te%c5%9febb%c3%bcs
Sosyal ağlarda paylaş

CthuLhu said:

Tenekeadam said:

Madem şike yaptık, penaltıyı kullanmazdı ya da kullanıp dışarı atardı? Gayette oynadı o maç İbrahim. Hatta çıktığında rahatlamıştım.
TEŞEBBÜS: http://tdk.gov.tr/TR/Genel/SozBul.aspx?F6E10F8892433CFFAAF6AA849816B2EF4376734BED947CDE&Kelime=te%c5%9febb%c3%bcs

bence o maçta şike tarzı bir şey yoktu da, bir ton şike muhabbeti kesin vardır beşiktaş'ın da. bu mafyözlerden birisi ile ilgili birşeyler çıkmıştı serdar bilgili istifa ettikten sonra fln. hepsinin köküne kibrit suyu arkadaş, gerekirse kendi takımımdan da. düşürülecekse ligden de düşürülebilir, artık görece temiz bir lig izlemek istiyorum şahsen...
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

sabah ola hayir ola.
carsamba gozalti sureleri doluyor, yarin yol haritasi belli olur kabataslak surecin.

http://www.youtube.com/watch?v=HFJHhvB4ycE&feature=youtu.be

vay anasını ilk defa ciddi bir delil çıktı ortaya resimler varsa, dinlemelerde kesin var demektir, bence ciddi ciddi fener kümeye gidiyor gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

:)

said:
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin hazırlayarak Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Mehmet Berk’e gönderdiği fezlekede “şike” iddiası ile mercek altına alınan maçların öncesinde tespit, değerlendirme ve fotoğraflama çalışmaları madde madde yer aldı. Polis yaptığı değerlendirmede “Bahse konu suç örgütünün Fenerbahçe futbol takımının 2010-2011 sezonunda şampiyon olabilmesi amacıyla futbol müsabakalarının sonuçlarını Fenerbahçe takımı lehine sonlandırabilmek amacıyla teşvik ve şike faaliyetleri içerisinde bulundukları anlaşılmıştır” denildi. Polis fezlekesinde şu ifadeleri kullandı:

* Bu bağlamda 24 Nisan 2011’de İzmir’de oynanan Bucaspor-Fenerbahçe futbol müsabakası öncesi Aziz Yıldırım’ın, İlhan Yüksel Ekşioğlu’na Fenerbahçe’nin Bucaspor ile yapacağı müsabakada bazı Bucasporlu futbolcular üzerinden şike yapılması için talimat verdiği anlaşılmıştır.

* İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun koordinesinde devam eden çalışmalar kapsamında; ilk olarak Ali Kıratlı aracılığı ile menejerler Özkan Doğan ve Güde Fazıl Özdemir üzerinden Bucasporlu bazı yabancı futbolcular ile irtibata geçerek maçın Fenerbahçe lehine sonlanması karşılığında da para almaları konusunda anlaştıkları belirlenmiştir.
* Aziz Yıldırım’ın talimatı ile bir yandan Cemil Turan vasıtası ile bir yandan da Ali Kıratlı’nın aracılığı ile Bülent Uygun üzerinden Bucaspor futbolcusu Musa Aydın’a ulaşılarak, şahısla takımının Fenerbahçe ile yapacağı müsabakanın Fenerbahçe lehine sonuçlanacak şekilde bir oyun sergilenmesi için para karşılığı anlaştığı tespit edilmiştir.

* Örgüt üyelerinin Bucaspor-Fenerbahçe müsabakasına diğer müsabakaların ötesinde önem verdikleri değerlendirilmiştir. Bunun sebebi örgütün Sivasspor’un Bucaspor ile birlikte düşme hattında bulunması, Bucaspor’un puan kazanması durumunda Sivasspor’un da ligden düşmesi ihtimalinin ortaya çıkacağı, bu durumda ligin son haftası Sivasspor ile şampiyonluk maçına çıkacak olan Fenerbahçe’nin rahat bir galibiyet almasının önünden önemli bir engel kalkacağı örgüt üyeleri tarafından bilinmektedir.

* Aziz Yıldırım, Ali Kıratlı, Bülent İbrahim İşcen, Cemil Turan, Ahmet Çelebi ve Abdullah Başak’ın İzmir’e gelerek şike çalışmalarını yerinde sürdürdükleri tespit edilmiştir.

* İlk yarısı Bucaspor’un 2-1 galibiyeti ile sonuçlanan mücadelede Abdullah Başak kendisini arayan İlhan Yüksel Ekşioğlu’na, “Abi sıfırız ya Buca gibi takımdan iki gol yiyoruz ya 3. golü de yüzde yüz karşı karşıya adam Volkan’a vurdu yani” dediği, İlhan’ın “ Apo bi dua mua birşeyler yapın hadi oğlum ya” dediği Abdullah’ın “Alacağız maçı ilhan abi rahat ol İlhan abi” şeklinde karşılık verdiği, Abdullah Başak’ın daha önce kendisi ile Bülen Uygun üzerinden şike anlaşması yapılıp Bucaspor’un 3. gol pozisyonuna giren Bucasporlu Musa Aydın’ın kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldığı esnada topu kaleciye doğru vurduğunu söylediği, müsabakanın ilk yarısının Bucaspor: 2 Fenerbahçe: 1 şeklinde sonuçlanmış olmasına rağmen ilk yarıyı Fenerbahçe’nin geride kapaması ve kötü futbol oynamasına rağmen İlhan Yüksel Ekşioğlu’na rahat olmasını, müsabakayı Fenerbahçe’nin kazanacağını kendinden çok emin bir şekilde söylediğinin görüldüğü, bahse konu müsabakanın Bucaspor:3 Fenerbahçe:5 şeklinde sonuçlanması üzerine ise İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun Abdullah Başak’ı arayarak “Alnından öpüyorum seni alnından” diyerek şahsı yaptığı faaliyetlerle ilgili kutladığı anlaşılmıştır.
* 15 Mayıs 2011’de Fenerbahçe - Ankaragücü maçı öncesi Aziz Yıldırım’ın İlhan Yüksel Ekşioğlu’na bazı Ankaragücü futbolcuları üzerinden şike yapılması için talimat verdiği polis raporuna yansıyan bir diğer unsur oldu. İlhan Yüksel Ekşioğlu’nun Cemil Turan, Yavuz Ağırgöl ve Mehmet Yenice vasıtasıyla Yadigar Boğa üzerinden, Ankaragücü futbolcuları ile irtibata geçip kötü oynamaları için para karşılığında anlaşıldığı, 29 Nisan 2011 ve 10 Mayıs 2011’de Mehmet Yenice ve Yavuz Ağırgöl’ün Ankaragücülü futbolculara ulaşabilmek için çaba sarfettikleri, Kasımpaşa kalecisi Murat Şahin aracılığıyla bir Ankaragücülü futbolcuya ulaşmayı hedefledikleri, Murat Şahin’in ilk başta bu teklife sıcak baktığı ancak daha sonra eşinin telkinleri üzerine teklifi reddettiği tespit edildi.

* Yadigar Boğa’nın bazı Ankaragücülü futbolculara ulaştığı ve müsabaka sonrası verilmek üzere Yavuz Ağırgöl’ün 400 bin ABD doları aldığı anlaşıldı.

* 9 Mayıs 2011’de Abdullah Başak ve Yusuf Turanlı, Ankaragücü maçında Uğur Uçar’a para teklifinde bulunulması için menajeri Ümit Aydın ile konuşmak için anlaştı. Ümit Aydın, Uğur Uçar’a teklif götürmeyi kabul etti. Ümit Aydın, başta Uğur Uçar olmak üzere Ankaragücülü bazı futbolculara para teklifinde bulundu. Ancak olumsuz yanıt aldı. Bu durumu mahkeme kararı ile dinlenen telefonunda Yusuf Turanlı’nın Abdullah Başak’a şu sözlerle aktardı, “Abi olumsuz, korkuyorlar yok diyorlar, Çok mücadele oldu ama olumsuz, öbüründe problem yok hafta sonu tamam ya, sen onu bişey yap abi konuş yani, Bana haber ver abi” dedi.
* 6-0 biten Ankaragücü - Fenerbahçe maçının ardından polisin mahkeme kararıyla dinlediği telefon görüşmelerinde Aziz Yıldırım’ın maç sonunda şike parasının yarısının verilmemesini istediği tespit edildi.

İşte o maçlar

İki gün önce Eskişehirspor karşısında 2 puan bırakan Trabzonspor’u yakalaması ve liderliğe yükselmesi için Fenerbahçe’nin Bucaspor deplasmanından galibiyetle dönmesi gerekiyordu. Karşılaşma Bucaspor’un hakimiyetinde başladı... 15. dakikada Abdülkadir’in pasında Musa Aydın takımını 1-0 öne geçirdi. İki dakika sonra Emre uzaktan attığı golle eşitliği sağladı. 37. dakikada Ragıp’ın pasını değerlendiren Abdülkadir takımını yeniden öne geçirdi. Devre 2-1 Bucaspor’un üstünlüğüyle bitti. Karşılaşma önce hocası Sait Karafırtınalar’a “45 dakikalık nefesim var hocam” diyen sahanın yıldızı Abdülkadir, devre arasında 15 dakika daha oynayabileceğini belirtti. Genç oyuncu bu kez Jebrin’in pasıyla 53. dakikada farkı ikiye çıkardı. Alex 59. dakikada penaltıdan, 62. dakikada Mehmet Topuz’un ortasına kafayla attığı gollerle takımını beraberliğe taşıdı. 71. dakikada oyuna giren Güiza, Semih’in pasıyla Fenerbahçe’yi öne geçirdi. Son sözü 90+2’de Stoch’un pasıyla Andre söyledi.
Fenerbahçe’nin 5-3 kazandığı maçtan sonra, 45+2’de Ediz’in elle oynadığı iddia edilen pozisyon, 48. dakikada Musa Aydın ile Emre Belözoğlu arasında çıkan sözlü kavga ve Fenerbahçe lehine verilen penaltı tartışıldı. Maçtan sonra demeç veren Musa Aydın, Emre Belözoğlu için “Emre’nin saha içinde çirkef olduğunu herkes biliyor. Adam gibi rakiplerine davranmıyor, her türlü pisliği yapıyor. Aşağılayıcı sözler söylüyor. 4-3 öne geçince sesi çıkmadı ama mağlupken sürekli konuştu. Yakıştıramıyorum” dedi. Emre’nin da yanıtı gecikmedi. Tecrübeli futbolcu, “Maç sonrasında bu konu hakkında konuşmamam hakkında uyarıldım ama ben bir şey demek istiyorum. Musa ile maç içinde olaylarımız oldu. Ama Musa’nın bana adamlık öğreteceğini düşünmüyorum” ifadelerini kullandı.
Cüneyt Çakır’ın, 26., 30. ve 48. dakikada verdiği penaltıları gole çeviren Alex, 83. dakikada frikikten, 90. dakikada ise kalecinin üzerinden aşırdığı topla futbol kariyerinde ikinci kez bir maçta 5 gol birden attı. Fenerbahçe’nin diğer golü 74. dakikada Bekir’den gelmişti. Karşılaşmada 3 penaltı kararı veren, ikinci penaltıda Ankaragücü kalecisi Senecky’i ihraç eden Cüneyt Çakır hem hakem hocalarından hem de MHK’dan tam not aldı.
Yıldırım 2 kez hastanede

Gözaltında tutulduğu İstanbul Emniyeti’nde rahatsızlanan Aziz Yıldırım dün iki kez hastaneye kaldırıldı. Fenerbahçe Başkanı Yıldırım’ın sabahki kan değerleri, şeker oranı dışında normal çıktı. 74 -106 normal aralığında olması gereken şeker oranı 190’ın üzerinde ölçüldü. Şekerdeki yüksek değer de Aziz Yıldırım’ın Emniyet dışında bir hastanede gözetim altında tutulmasını gerektirecek bir durum olarak değerlendirilmedi. Tansiyon şikayetiyle götürüldüğü Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki tetkikleri 2 saat 15 dakika süren Yıldırım, daha sonra yeniden emniyete döndü. Ancak akşam saatlerinde Yıldırım’ın kalbindeki rahatsızlık üzerine İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitisü’ne kaldırıldığı, bu yüzden sorgusunun da uzadığı belirtildi.

hadi nn herkese.

http://sabah.com.tr/Gundem/2011/07/05/sorusturmanin-sok-fotograflari
http://i.sabah.com.tr/sbh/2011/07/05/IcerikResim/50729488587.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Ya zaten aksi beklenemez, biz hala bi şekilde bu iş bozulur hevesimiz kursağımızda kalır diye korkudan bu iş bitti diyemiyoruz, Fenerbahçe'li arkadaşlarsa zaten inkar safhasında şuan, bundan sonra anger aşamasını görücez muhtemelen yürüyüşler falan filan, en sonunda da kabullenmeyle beraber.

Sonra zaten merhaba Bank Asya
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...