Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

Rewendor said:

BabacumMostors said:

e tamam da İBB adını aldığı kurumdan mali destek alıyor

diğer takımlar mali desteklerini taraftarıdnan alır

yani taraftar yoksa takım da yoktur

Denizlispor uefada yardırırken kaç taraftarı vardı? İstanbulsporda hadi cem uzan vardı da, Şimdi Bursasporluların coştuğuna her yerde Bursa forması gördüğünze bakmayın, şampiyon olmadan önce, ertuğrul gelmeden önce kaç kişiydiler takımla ilgilenen? Ya da tersi bir örnekle zamanında CL UEFA görmüş şampiyonluğa oynayan ve bugün hala taraftarlarıyla coşan Leeds yıllardır premier lige çıkamadı?

Taraftar önemli ama takımı komple taraftara indirgemek büyük hata.

Yapma bunu nolur bak Alan Yetkilisisin. Bursaspor 2. Ligden çıktığı sene Full stada oynadı. Bursa şehri içinde Bursaspor yine bugun gördüğü ilgiye sahipti zaten sadece bu ilgi basına yansımıyordu. Yani adamlar 2. ligdeyken Uludağa gidip her gittiğimdede en az 30-40 Bursaspor formalıyı kayak yaparken görmüşümdür
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

Rewendor said:

mokoko said:

yok ole bişi. fenerbahçe demek taraftar demek. başkada bişi demek değil. taraftar oldukça fenerbahçe olur. taraftar olmadıktan sonra fenerbahçe'nin hiçbir değeri yok. isterse dunyanın en iyi futbolcularını alsın taraftar olmadan hiçbişi dğeildir fenerbahçe.

valla buna da katılmıyorum ben. Taraftar kendisini fazla önemli görmeye her zaman meyilli ama şart değil. İBB'nin taraftarı yok, gayet güzel gidiyolar, adamlar güzel zevk veren futbol oynuyor, daha birkaç sene evvel SL gördüler ona rağmen hep ilk 10'dalar uefaya falan gitmeye çalışıyorlar. Kadroları da iyi. Kulüp ismini duyurduysa, zamanında böle bi takım vardı ya da hala var deniyosa, insanlar (taraftar olsun olmasın) bir saygı duyuyorsa odur kulüp. Taraftarı çok abartmamak lazım.

Bak kendin diyorsun ilk 10'dalar diye. Taraftar kulup vizyonunu artıran bir faktördür. Taraftarsız bir camia'nın Başarılarının istikrarı tartışılır ve Asla kalıcı bir başarı kesin değildir.

Fenerbahçe - Galatasaray - Beşiktaş gibi camia'lar bundan 50 sene sonrada yine bu ligde varolacak fakat IBB için bunu iddia etmek zor

50 sene sonrayı bilmem de 1 sene sonra Fener bu ligde olmicak gibi duruyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

mokoko said:

abi futbol kim için? taraftar için. kulup taraftar olmadan varolamaz bence. ibb gibi desteklerle zarzor yurur işte taraftarsız. boş tribunlere oynanan bi maç anlamsız geliyo bana. e taraftar olmadan ne ligtv para kazanabilir ne kulupler bişi kazanabilir. sonucta bu denklemdeki en onemli şey taraftar. yoksa ben taraftar > fb demiyorum ztn. ama taraftar desteklemedikten sonra bi anlamı yok diyorum.

orada görüş ayrılığımız var, futbol başarı içindir diyorum ben. Hatta futbolun taraftar için olmaya başlaması, endüstriyelleşip devasa paralara çıkması ruhunu öldürdü diyorum. Ama herkesin görüşü farklı o konuda tabii.

ya tabiki başarı için ama başarıyı paylaşıcak taraftar olmadıktan sora anlamsız geliyo işte bana. mesela ibb kupayı kazansaydı futbolcular dısında kim sevinicekti ki? futbolcuların ztn işi. para için yapıyolar bunu. dediğim gibi bence taraftarsız olmaz değil ama olsada anlamsız olur.
Sosyal ağlarda paylaş

Nepherith said:

Benim mesajlarımı kesip kırpıp istediğiniz yönde değiştirerek quoteliyorsunuz sonra laf atıyorsunuz.

Ne değiştirdim, ne kırptım. Başında sonunda bulunan "FB taraftarı şöyle böyledir" kısımlarını kırptım sadece, ilk Jasikevicius ve Taurasi hakkında yazdıkların birebir o alıntıda duruyor. "Şurasını kırparak anlamı değiştirmişsin" gibi bir iddian varsa kendi alıntını yapıp bunu belirt hemen, birlikte görelim. Yoksa darda kalınca kıvırmış oluyorsun sadece.
Sosyal ağlarda paylaş

İşte bu çirkin yüzünüzden dolayı sevmiyor diğer takımlar sizi. Kendinizi çok farklı büyük görüyorsunuz ama gördük ki o koca Aziz başkanı donla aldılar içeri dün sabah.
pinkporing said:

farketmez be,17 takıma karşı nasıl savaşmışsak tek başımıza,kaybettiğimiz şampiyonluğu tekrar almasınıda biliriz,beşiktaş gibi ağlamadıkki m.ö 1950 li yıllarda vardı şampiyonluğumuz, v.s gibi ts yi gs yi hiç söylemiyorum bile,biz bize yeteriz fb liler olarak diğerleri önemsiz ayrıntı
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

İşte bu çirkin yüzünüzden dolayı sevmiyor diğer takımlar sizi. Kendinizi çok farklı büyük görüyorsunuz ama gördük ki o koca Aziz başkanı donla aldılar içeri dün sabah.
pinkporing said:

farketmez be,17 takıma karşı nasıl savaşmışsak tek başımıza,kaybettiğimiz şampiyonluğu tekrar almasınıda biliriz,beşiktaş gibi ağlamadıkki m.ö 1950 li yıllarda vardı şampiyonluğumuz, v.s gibi ts yi gs yi hiç söylemiyorum bile,biz bize yeteriz fb liler olarak diğerleri önemsiz ayrıntı
Arkadaşım diğer kuluplerin bizi sevmemesinden dolayı bir rahatsızlık duymuyoruz(duyan varsa bilemem). Hatta itici bi etmen bile oluyor. biz Türkiyenin 1/4 ü olarak biz bize yeteriz mesajları yayınlıyoruz sürekli. Kimsenin sevgisine ihtiyaç duymadım yani takımım adına şu ana kadar
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

Yapma bunu nolur bak Alan Yetkilisisin. Bursaspor 2. Ligden çıktığı sene Full stada oynadı. Bursa şehri içinde Bursaspor yine bugun gördüğü ilgiye sahipti zaten sadece bu ilgi basına yansımıyordu. Yani adamlar 2. ligdeyken Uludağa gidip her gittiğimdede en az 30-40 Bursaspor formalıyı kayak yaparken görmüşümdür

Bursa'da elbette vardır, adamların şehri. ama istanbulda yoktu, ankarada yoktu, sorsan zaten şimdi gezenler de bursalıyım demezlerdi, fenerliyim gsliyim derlerdi. Ama şampiyonluktan sonra şimdi istanbulda ankarada izmirde de sürekli bursa formalı insanlar geziyor. Gezsinler, gezmesinler demiyorum da, başarıyı getiren taraftar değil, taraftarı getiren başarı, ona dikkat çekmek istiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

Grast said:

Ya allah aşkına biraz mantıklı yazılar yaz ya. Bana Arifi aratmayacak penaltılardan tek bir örnek verirmisin ?

Ankaragücü maçı , defansın topa açıkca müdahale etmesine rağmen alex in 10 puanlık uçuşu ve cüneytin verdiği şahane penaltı.

served.

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/Default.aspx?c=11&r=1&p=12&hid=83710

http://www.ligtv.com.tr/VideoHaber/Default.aspx?c=11&r=1&p=4&hid=91641

http://galeri4.uludagsozluk.com/101/fenerbah%C3%A7e_154729.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

Grast said:

Arkadaşım diğer kuluplerin bizi sevmemesinden dolayı bir rahatsızlık duymuyoruz(duyan varsa bilemem). Hatta itici bi etmen bile oluyor. biz Türkiyenin 1/4 ü olarak biz bize yeteriz mesajları yayınlıyoruz sürekli. Kimsenin sevgisine ihtiyaç duymadım yani takımım adına şu ana kadar

Biraz yumurta-tavuk olarak düşün istersen bu konuyu. Diğer kulüpler bizi sevmediği için mi böyle hissediyorsun, yoksa Aziz başından beri böyle davrandığı ve empoze ettiği için mi diğer kulüpler bizi sevemiyor?

Taraftarımızdan bildiğin utanıyorum bazen.
Sosyal ağlarda paylaş

Mighty_THoR said:

Ankaragücü maçı , defansın topa açıkca müdahale etmesine rağmen alex in 10 puanlık uçuşu ve cüneytin verdiği şahane penaltı.

served.

Tek pozisyonu bulamadım, şu videoyu 40. saniyeye sarıp defans tam olarak nerede topa değiyor söyleyebilir misin?

http://www.youtube.com/watch?v=GWoaYiDNylM

Defans bacağını sokuyor ama topu sağa Alex çekiyor, en ufak bir teması yok defansın. Tekrarında iki farklı açıdan kusursuz şekilde görebilirsin bunu.

Hiçbir kanıt koymadan atıp tutmaya benzemiyor değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

Absolut said:

Baggio akıllı davranıyor yani sonucu görmeden kör gibi savunmayıp sonuca göre ya crit çakıcak ya da hukuk kazandı dicek :P

Daha kanıtların varlığını ve ciddiyetini bile tam bilmiyorken neyi savunayım abi, iddialar gerçekse de şike yapıp takımı en az 5 sene süründürecek başkanın nesini savunayım? Gitsem gitsem taşlamaya giderim o herifi o saatten sonra.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Grast said:

Bursa'da elbette vardır, adamların şehri. ama istanbulda yoktu, ankarada yoktu, sorsan zaten şimdi gezenler de bursalıyım demezlerdi, fenerliyim gsliyim derlerdi. Ama şampiyonluktan sonra şimdi istanbulda ankarada izmirde de sürekli bursa formalı insanlar geziyor. Gezsinler, gezmesinler demiyorum da, başarıyı getiren taraftar değil, taraftarı getiren başarı, ona dikkat çekmek istiyorum.
Yani ben istanbulda birinin Bursasporu tutuyorum artık dediğini sanmıyorum. (Trabzonspor için aynısını söyleyemem tüm karadenizliler destekliyor) Ama Bursanın lokasyonu açısından çevre illerin dikkatini çekecek durumu yok zaten çevresindeki şehirler istanbulun çevresi aynı zamanda. Demiştim ya taraftar takıma vizyon katar diye. Şu söylemine katılıyorum Takımın elde ettiği başarılar da taraftar vizyon ve tutku katıyor.

Yani eskiden atıyorum fenerbahçeli biri aynı zamanda bursalı ama tabi takımını destekliyor. Bursa şampiyon olunca benim memleketimde bunu yapabiliyor diyip Fenerbahçeliliğini Fenerbahçe sempatizanlığı konumuna çekip main takımını Bursa yapıyor olabilir. ama içten içe bir Bursalılığı yada aileden gelen bursalılıktan dolayı bi sempatizanlığı olması lazım 0 dan bir sevginin oluşması kısa vadede çok zor
Sosyal ağlarda paylaş

benjani said:

http://papazincayiri.blogspot.com/2011/07/sike-iddialar-ve-sasrtc-noktalar.html

Şu resmen kendi çalmış, kendi oynamış. İbrahim Akın beşiktaşa karşı oynadı, üstüne gol attı. Emenike sağlıklı olduğu söylendiği halde oynamadı. Zaten konuşma metni diye geçen şeyde ercan saatçi'nin haberi, ne kadar doğru onu da bilmiyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

maraton said:

im ne aldı?
İşte futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan bir çok futbolcu ve yönetici için yapılan iddialar...

SEZER: 'SÖZ' KESİLMİŞ
ESKİŞEHİRSPOR'UN yıldızı Sezer Öztürk Trabzonspor maçında kötü oyunuyla eleştirilmişti. Fenerbahçe maçında ise ilk yarı sonunda oyundan çıkmıştı. İddiaya göre Sezer'e o maçta kötü oynaması karşılığında transfer ve para sözü verildi. Sezer, sezon sonu da Fenerbahçe'ye transfer oldu.

OTYAKMAZ: 2 MİLYON DOLAR
FENERBAHÇE şampiyonluk maçında deplasmanda Sivasspor'la karşılamış, maçı 4-3 kazanmıştı. Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'a Aziz Yıldırım'ın aracıları tarafından 2 milyon dolar verildiği iddia ediliyor.

EMENİKE: PARA + TRANSFER
GEÇEN sezon Karabükspor'u sırtlayan Emmanuel Emenike, 'sakatım' diyerek Fenerbahçe'ye karşı oynamamıştı. Olay çok konuşuldu, Emenike sezon sonu 9 milyon euroya
Fenerbahçe'ye transfer olunca tepkiler arttı. Emenike'ye 'şike karşılığı' transfer sözü verildiği iddia ediliyor. Nijeryalı oyuncunun, Karabük-Fenerbahçe maçı öncesi yüklü miktarda para aldığı da kaydediliyor.

MEHMET YILDIZ: Şampiyonluk maçında, Fenerbahçe'ye karşı 'kötü oynaması' karşılığında, Sivaspor'a verilen paradan pay aldığı iddia ediliyor. Sivaspor'un yıldızı sezon sonu da Eskişehirspor'a transfer oldu.

KORCAN: 55 BİN EUROLUK ARABA
FENERBAHÇE maçında hatalı gol yemekle suçlanan Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'a 55 bin euro değerinde otomobil alındığı iddialar arasında.

BÜLENT-ÜMİT: BAGAJDA 400 BİN
YILDIRIM'A yakınlığıyla bilinen Ali Kıratlı'nın, Fenerbahçe-Eskişehirspor maçında, çantayla çekilen fotoğrafı da inceleniyor. Kıratlı'nın Eskişehir-Fener ve Eskişehir-Trabzonspor maçlarından sonra Eskişehirspor hocası Bülent Uygun'la İstanbul'da görüştüğü önü sürülüyor. Uygun ile o dönem forma giyen Ümit Karan'a verilmek üzere, Eskişehir'e bagajda 400 bin TL gönderildiği polis kamerası tarafından kaydedildi.

POLİSİ 'ATLATTIK' DERKEN
İddialara göre polis göstermelik olarak operasyon düzenledi. Araç, kendini 'trafik polisi' olarak tanıtan sivil ekiplerce durduruldu. Bagajdaki para çantası soruldu. 'Ev aldık, onun parası' yanıtını veren şüpheliler serbest bırakıldı. Para yerine ulaştığında ise nakli yapan kişilerin bazı yöneticileri arayarak 'Polis durdurdu ama atlattık' dediği teknik takibe takıldı.

VURAL: 2-0'A PARA
SARI-Lacivertlilerin Konyaspor'u 2-0 yendiği maçta, Yeşil-Beyazlıların teknik direktörü olan Yılmaz Vural'a para verildiği öne sürüldü. Ünlü hoca da polis tarafından aranıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Baggio said:

Grast said:

Biraz yumurta-tavuk olarak düşün istersen bu konuyu. Diğer kulüpler bizi sevmediği için mi böyle hissediyorsun, yoksa Aziz başından beri böyle davrandığı ve empoze ettiği için mi diğer kulüpler bizi sevemiyor?

Taraftarımızdan bildiğin utanıyorum bazen.
Aziz Yıldırımdan öncede böyleydi bu Fenerbahçe başkanlarının genel tavrı zaten iticiliğydi diğer takımlar tarafından sevilmeme sebebimiz bu. Ve bu biz doğmadan önce yerleşmiş bir durum (25 yaşındayım) Eğer bu camiayı seviyorsak aslında bu yapıyıda seviyoruz gibi oluyor. Çünkü Fenerbahçenin genel olaylara yaklaşımı hep bu şekildeydi ve biz bunu kabul ederek sevdik.

Hani hayatımdaki hiç bir kararı bir baskı ile yapmadım. Hayatında maça gitmemiş bir babam var. Beşiktaşlı bir annem, Dedelerim Beşiktaşlı, Dayım Beşiktaşlı. Kişiliği oturtmaya çalışıp takım seçme konusundaki en kritik dönemimde Fenerbahçe 7 sene şampiyon olmadı. Ne biliyim o dönemlerde bile Ali Şen'i severdim. Bizim okulda yapılırdı Fenerbahçe kongreleri (istek acıbadem) Basketbol antremanından çıkıp kongre dönemleri üyelere ali şene oy verin derdim bacak kadar boyumla Ali Şen gitti hatta Aziz Yıldırımın kazandığı ilk seçimdede antremanım vardı Vefa Küçüğe verin abi diye 40 yaşındaki adamlara ahkam kestiğimi hatırlıyorum.

Ne biliyim küçüklüğümden gelen bişeyde olsa bu yapıya karşı hiç bi zaman bi rahatsızlık hissetmedim. Yani Aziz Yıldırımla bağlantılı değil bu.
Sosyal ağlarda paylaş

maraton said:

EMENİKE: PARA + TRANSFER
GEÇEN sezon Karabükspor'u sırtlayan Emmanuel Emenike, 'sakatım' diyerek Fenerbahçe'ye karşı oynamamıştı. Olay çok konuşuldu, Emenike sezon sonu 9 milyon euroya Fenerbahçe'ye transfer olunca tepkiler arttı.

1. Emenike 7 milyona alınmadı mı?
2. FB'ye karşı oynamadı değil, sezonu kapattı.
3. Transfer parasının içinde şike bedeli ne demek, faturalı vergili şike mi yapmışız? Sonra o para Emenike'ye nasıl varmış?

Yani bütün iddialar, görüntü ve ses kaydı olduğu iddia edilen şeyler dışında, alıştığımız şeylermiş açıkçası. Teknik takip işleri gerçek mi, onu görücez artık.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...