Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şike Soruşturması

Sparkcaster

Öne çıkan mesajlar

tinu said:

fizban said:

delil olmasi suc olmasi icin yeterli degil.

federasyon, eger fenerbahceyi suclu bulursa, kendi basina buyruk bir hukuk olmus olur. hala anlamadiniz

mahkeme bitmedigi surece fb sike yapmadi.

delil olması suç olması için yeterli olmasada gözaltında tutmak için yeterli, hatta deliller neticesinde tedbir ve yaptırım şart, sonuçta sen delillere rağmen yargılama bitmedi diye adamı serbest bırakırsan o arada o suçlu 3 kişiyi daha öldürse ? yani öyle bir şey imkansız deliller güçlü delillerse dava sonucu beklemeden karar alınması gayet normal. almamak daha büyük risk olur.
bi insan niye gozaltinda tutulur;

- kacma riski varsa
- delilleri karartma riski varsa

senin dedigin sey su ama;

- sen adam oldurmussun. biz de seni olduruyoruz. sucsuz cikarsan reslicez.
Sosyal ağlarda paylaş

Federasyon bir karar vermek için mahkemeye bakmak zorunda değil, delilleri kendi inceleyip kendi başına karar verebilir. Her dopingli oyuncuda mesela mahkemeye gitmiyor bile iş. Federasyon delillere bakar, evet bizce şike var derse mahkeme kararı olmadan suçlu bulabilir kendince. Sahada rakip adama bıçak çekip saplarsan mesela (Lugano'dan bekliyorum 2 seneye böle bişi, sert oyun ya) adam yaralamaktan dava edilirsin, ama daha ondan bir sonuç çıkmadan federasyon cart diye seni men eder maçlardan.

Ha, federasyon suçlu bulur cezaya çarptırırsa, sonra mahkeme suçsuz bulursa (ya da tam tersi olursa) o zaman tam kaos olur tabii.
Sosyal ağlarda paylaş

juve örneiğini veriyor bazı aptal yazarlar. ben ona kıl oluyorum. Orda adamlar 2sene boyunca takip edildi ve tüm bir sezonu şike ile aldılar. Sonrasında gene gözaltıları ve soruşturma başladıktan sonra, şike yapan yönetici suçu kabullendiği andan itibaren kupalar ellerinden alındı ve alt lige düşürüldüler.

Az önce ntvspor dinleidm de orda biri juventus örneğinde ki gibi lafa başlayıp biraz sçamalayınca gelip bruda onu aşşalama isteği duydum =)
Sosyal ağlarda paylaş

abi hep delil olayını atlıyorsun , federasyon başkanıyla kavga etti diye tabiki düşürülemez, ortada futbol kuralları gereği düşürme suçuna ilişkin ciddi deliller varsa , fedarasyon o delillere göre kara vermek zorunda, yargının sonucunu bekleyemez. çünkü o deliller neticesinde suçlu bulunursa arada geçen zaman içersinde bütün takımların hakkı yenmiş olur hatta sadece türkiye degıl avrupada da bir çok takımın hakkı yenmiş olur,
Sosyal ağlarda paylaş

Creus said:

juve örneiğini veriyor bazı aptal yazarlar. ben ona kıl oluyorum. Orda adamlar 2sene boyunca takip edildi ve tüm bir sezonu şike ile aldılar. Sonrasında gene gözaltıları ve soruşturma başladıktan sonra, şike yapan yönetici suçu kabullendiği andan itibaren kupalar ellerinden alındı ve alt lige düşürüldüler.

Az önce ntvspor dinleidm de orda biri juventus örneğinde ki gibi lafa başlayıp biraz sçamalayınca gelip bruda onu aşşalama isteği duydum =)

juve örneğini ben verdim

kusura bakmayın doğru 2 örnek arasında biri lig botyunca şike yaptı biri sadece 1 maç şike yaptı o yuzden ceza konuları değişebilir anayasadada böle kanunda tüzükte nerde yazıosa öle oq.
Sosyal ağlarda paylaş

federasyon 3 tane kici kirik delile gore karar vermek zorunda degil. verdigi kararin dogrulugunu da kimse savunamaz ayrica. olumlu/olumsuz diyorum.

federasyonun krarinin dogruluguna inaniyosaniz; yahu o zaman mahkemelerin 2-3 yil surmesine ne gerek var ? her sey 10 gunde cozuyo bak, kucuk kucuk federasyon gibi seyler kuralim, adi suclar disindaki herseye onlar baksin
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

mahkeme federasyondan ayri karar veriyor. bunun farkindayim. ok. ama federasyonun kararina itiraz edememek mantiksiz degil mi? federasyon baskaniyla kavga eden sikeden dusurulsun o zmn.

takım kurdugun anda tff aldıgı kararları mahkemeye götürmiyecegi kabul etttigin bir belge imzalıyorsun takımlar cezasını alır kişilere ban verirsin ip ban sonraya kalır bu kadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

fizban,
spor hukuku yapisi geregi hizli olmak zorunda. 4 hafta sonra ligler basliyor, ortalik kayniyor su an. fiksturu var, avrupaya gidecekleri var.. var da var.
federasyon kanıtlara ve delillere bakar, inceler neyse ceza verir. bu kadar basit. rew lugano ornegi ile ozetlemis iste spor hukuku ile normal hukuku farkini.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

federasyon 3 tane kici kirik delile gore karar vermek zorunda degil. verdigi kararin dogrulugunu da kimse savunamaz ayrica. olumlu/olumsuz diyorum.

federasyonun krarinin dogruluguna inaniyosaniz; yahu o zaman mahkemelerin 2-3 yil surmesine ne gerek var ? her sey 10 gunde cozuyo bak, kucuk kucuk federasyon gibi seyler kuralim, adi suclar disindaki herseye onlar baksin

zaten önemli olan o delillerin senin dediğin gibi 3 tane kıçı kırık delilmi daha ciddi delillermi, bunu daha kimse bilmiyor, senin dediğin gibi kıçı kırık delilden kimseyi küme düşürmezler , bu söylediklerimiz, gerçekten ciddi deliller varsa bir ceza alması kesinse olabilecek bir şey, e böyle bir şeyde federasyonun mahkemenin vereceği cezayı beklemeden futbol ile ilgili kuralları uyguluyabilir hatta uygulamak zorunda.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

LucifeL said:

‎"Şahsım ve Fenerbahçe ile uğraşanlar altıdan kalkamayacakları yükün altına
giriyorlar.Biz en fazla 2 gün daha sorgudayız ondan sonra sorgulama
sırası bizde." Aziz YILDIRIM

böyle bir beyanatı var adamın allah allah hiç birşey anlamıyorum ben.

Adama hala tehdit ediyor.

bu tehdit değil

biri sana iftira atsa ve saygısızlık yapsa ona cezasını vermek için elinden geleni yaparsın.

şimdi iddiaalar asılsız cıkınca fenerbahçe napıcak? aa savcı hata yapmıs yanlışlıkla bizi içeri aldı tmm oldu bittimi dicek? Giden 540 milyonu kim vericek ...
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

Federasyon kararını verir zaten, ona itiraz edersen tahkime gidersin, onu da beğenmezsen CAS'a gidersin, o mahkemedir. İtiraz edebilirsin yani karara. Ama federasyon kararı yasal soruşturmaya bağlı değildir onu demek istedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Masquerade said:

fizban,
spor hukuku yapisi geregi hizli olmak zorunda. 4 hafta sonra ligler basliyor, ortalik kayniyor su an. fiksturu var, avrupaya gidecekleri var.. var da var.
federasyon kanıtlara ve delillere bakar, inceler neyse ceza verir. bu kadar basit. rew lugano ornegi ile ozetlemis iste spor hukuku ile normal hukuku farkini.
lugano ornegine gerek yok, hagi ornegi var. hakemle (erol ersoy mu ne) davalikti.

ben diyorum ki; boyle birsey yapacaksan, arastirmayi onceden baslatirsin, federasyonun temmuza kadar suresi olur.

federasyonun 10 gunde verecegi kararin hukuki olarak dogrulugunu savunmak abesle istigal. federasyonun bu kdadar kisa surede bu karari verecek olmasinin sacmaligini anlatiyorum ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Fizban trollemeye falan mı çalışıyosun yoksa gerçekten mi anlamıyosun.
Mahkemenin karar vermesi uzun sürüyor çünkü, misal bir cinayet işledin bu cinayeti senin işleyip işlemediğin belirlendikten sonra ceza miktarını belirleme süreci başlıyor.
Kasten mi yaptın? Hafifletici sebepler var mı? İşte ne bileyim namus cinayeti mi? Yoğun tahrik var mı? gibi. Bu tarz şeyler mahkemenin araştırma sürecini uzatır,yine bulunan delillere itirazlar yapılır bu delillerin gerçeklikleri araştırılır vs vs o yüzden yargı süreci uzun sürüyor.
Federasyon içinse karar vermek çok basit, polise sorucak bu kanıtlar(videolar,fotoğraflar,ses kayıtları) gerçek mi?
Arkasından kanıtlara bakıp kendi kararını vericek bu veriler takımların ve bireylerin şike yaptığını gösteriyor mu?
Bunların ışığında değerlendirmesini yapar cezasını verir takımın.

Şimdi sen diyeceksin ki Fenerbahçe küme düşürülür de sonrasında suçsuz çıkarsa ne olacak?
Öncelikle böyle bi ihtimal yok, suçun olup olmadığı netleştirilir önümüzdeki haftada.
Diğer konu ise eğer Fenerbahçe devam ederse ŞL'ye ve Lige yargı devam ederken,öncelikle takımları taraftarları durdurmak deveye hendek atlatmaktan zor olur. E yine bunun Trabzonspor'u diyecek ki benim X milyon euro zararım ne olucak, Bursaspor diyecek ki ben ŞL'Ye gidicektim göndermedin prestij kaybımı karşılasın Fenerbahçe veya Federasyon....

Bu konu böyle uzar gider, Federasyon pazartesi günü klüp başkanlarıyla pazarlık yapıcak,fikirlerini alıcaklar,arkasından toplanıp muhtemelen karar açıklayacaklar.
Sosyal ağlarda paylaş

iksmen said:

souldarkorn said:

LucifeL said:

bu tehdit değil

biri sana iftira atsa ve saygısızlık yapsa ona cezasını vermek için elinden geleni yaparsın.

şimdi iddiaalar asılsız cıkınca fenerbahçe napıcak? aa savcı hata yapmıs yanlışlıkla bizi içeri aldı tmm oldu bittimi dicek? Giden 540 milyonu kim vericek ...

Haksızlığa dem vururum.Bir suçum yok aklanınca herkese kanıtlamış olucam suçsuzluğumu derim.Tehdit olmayan budur.Bir daha oku istersen Aziz'in söylediklerini.Ondan sonra sorgulama sırası bizde ne demek.Sen kimsin.
Sosyal ağlarda paylaş

fizban said:

federasyonun 10 gunde verecegi kararin hukuki olarak dogrulugunu savunmak abesle istigal.

Hakkaniyet olarak doğruluğunu savunmak abesle iştigal diyebilirsin bence (ki yoruma açık bi önerme olur bu), ama hukuka uygunluğunda hiç bir sorun yok. Kanun belli yetki belli yönerge belli.
Sosyal ağlarda paylaş

souldarkorn said:

iksmen said:

souldarkorn said:

LucifeL said:

bu tehdit değil

Haksızlığa dem vururum.Bir suçum yok aklanınca herkese kanıtlamış olucam suçsuzluğumu derim.Tehdit olmayan budur.Bir daha oku istersen Aziz'in söylediklerini.Ondan sonra sorgulama sırası bizde ne demek.Sen kimsin.

Böyle bi açıklaması yok Aziz Yıldırım'ın ilk gözaltına alındığı gün akşam Facebook'ta peydahlandı bu cümle,bugüne kadar hiçbiyerde kaynak görmedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bu soruşturma üzerinde gizlilik kararı var, iddianame yazılmadan bu karar kaldırılmaz ; FB TFF de nasıl bir savunma yapacak ? Bu deliller usulune uygunmu ? Kanunun yürürlük anı daha önce toplanan delillere etkisi ve o delillerden başkaca delillere ulaşılması vs.

italya örneginin son halide; 5 yılın sonunda Juvenin sampiyonluğunun geri verilmesi ve bu cezaların hak edilmediği gibi bir sonuç ortaya cıktığı ve Juvenin gerekli başvurular için hazırlık yaptığı bilinmekte.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...