Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran için başlangıç buildleri


scnoobtr

Öne çıkan mesajlar

Terran için sıklıkla kullandığınız başlangıç buildleriniz nelerdir arkadaşlar, ben daha önce

9 suply
10 rax
10 suply

yapıyordum ve yanlış olduğunu öğrenmem ve tecrübe etmem sonucunda

10 suply
11 rax

şeklinde değiştirdim. O anki fikrime bağlı olarak 15 2.rax yada 12 gaz olarak devam ediyorum. Prolar bizi tecrübeleriyle bilgilendirirlerse sevinirim.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

http://wiki.teamliquid.net/starcraft2/Terran_Strategy

Ben belli basli bir build kullanmıyorum, oynadıgım rakibe göre build orderlar degisiyor... Mesala karsimda close position zerg varsa genelde 10 supply 12 rax 14 rax 15 orbital yaptıktan sonra 2-3 scv ve 1-2 marine ile direk bunker rush yapıyorum... Yani stratejiler karsindaki rakibe + oynadigin mape göre degisir...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum hangi ligdesin bilmiyorum ama sadece Proxy 2 rax yaparak Master'a kadar gidebilirsin yarısı tutmassa da yarısı tutar unutma taktikler şunlar :D

Zerg: Proxy 2 rax bunker rush
Protoss: 2 rax concussive shell marine+marauder rush
Terran: Proxy 2 rax marine rush

Bunu yap banko diamond olursun micron da iyiyse bir aya mastersın. :D

Not: Zerg olarak çok bunaldım her terranın proxy 2 rax yapmasından bir de Terranlar 2 rax yaparken 10 tane Scv getirmeyince rahat edemiyorlar galiba :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Silver ligdeyim yalnız şimdi bazı şeyleri aklım almıyor, mesela tamam ben bunker rush yaptım diyelim. Yani rakibin basenin çıkışına bunker yapıp desteklemek gerekiyor dimi ?

Peki rakibin eli armutmu topluyor benim base in çıkışına bunker yapmaya çalışsa adam kafasını gözünü dağıtırım :)
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum şöyle Zerg'lerin ekonomik olarak ezmesi lazım bu yüzden 15 hatch gitmek Zerg'de çok anormal değil çok riskli de değil fakat doğru uygulanırsa ve Zerg scout etmesse bunker rush rahatça oyun kazandırabilir. Tabii 14 pool giden adamda bunker rush çok işe yarayamayabilir ama senin seviyende çoğu kişi bunker rush'a karşı drone'larını getirmeyecektir zaten Hatchery'i aldın mı oyun senin.

Ek olarak: İyi açıklayamadıysam sen bunker yapıp marine'leri getirirken daha onun zerglingleri yeni çıkmış oluyor böylece az sayıda zergling'le bunker'ına karşı çıkamıyor ya da çok fazla drone kaybediyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dostum biraz yanlış düşünüyorsun bunker rush sadece low liglerde uygulanan bir taktik değil şu anda dünyanın en iyi oyuncuları bile aynı taktiği kullanıyor öncelikle bunker rush bir all in değil yani zaten salvage etme ihtimalin var çok para harcamıyorsun. Zerg normalde deli gibi drone basarken onu zergling basmaya zorluyorsun ve başarılı olursan zaten oyun senin başarılı olamasan bile gene zarar veriyorsun. Yani ben şu anda high diamond'ım oyunu 3 aydır falan oynuyorum scout etsen bile eğer proxy rax varsa çok uğraştırıyor. Hatta bazen yenilgiyle sonuçlanıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Çok fazla ling yapmasına gerek yok, drone'larının neredeyse tamamını çekip bunkerı yaptırmamalı, o sırada drone kaybetmemeye dikkat etmeli. Eğer hasar almadan rushı tutarsa Zerg öne geçiyor.

1-) Terran rushla birlikte 2-3 SCV getiriyor, onları kaybediyor ve zaten düşük olan işçi sayısı iyice düşüyor.
2-) Eğer 2 rax'ten sonra expansion'a gidiyorsa tech olarak çok geride kalıyor ve yakın zamanda saldırı riski olmadığı için Zerg rahatça drone yapabiliyor ve isterse 3. base'i alıyor, isterse tech yapıyor.
3-) Zerg hatchery first yaptığı için Terran'dan 5 dakika falan daha önce 2. expoyu almış oluyor, ekonomik avantaj sağlıyor.

2 rax iyi bir açılış ama çok bel bağlanmaması gerekiyor, baskı kurup Zerg'ün çok fazla drone yapmamasını sağladıktan sonra geri çekilip expo almak daha iyi oluyor genelde.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

zerge karşı atın barracksınızı hemen arkasından factory, barracksa da reactor, factory ile barracksı switch edin basın helionları 2şer 2şer 4-6 tane.

koşturun haritada arada naturalı poke edin ,kıllandırın zergü
sonra barracksla factoryi tekrar değiştir
factory techlab at command center at vs klasik tank marine olayına geçin.

ama tabi helion harass ypaıp bi yandan macroyu yapmak için ii bi apm e ihtiyaç var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yildirimokur said:

Yok tek raxla açıldı adam, 2 sup+1 raxla kapıyı kapattı, bi tane marinele base'i korudu.
Ben 2 rax için yazdım onları, tech olarak çok geri düşer 2 rax yaparsa. 1 rax yaparsa ve gazı alırsa tabii ki de geri düşmez ama 1 rax + gaz açılışına mining time'dan başka bir şey kaybeden Zerg yenilmeyi hak ediyordur zaten. Ben 1 rax bunker rushtan bile çok hassar alıyorum, mikro yapamıyorum diyen hatchery first açılmayacak o zaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...