Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Terran'ın Thor+Hellion+Marine'e karşı Zerg ne yapabilir?


Uliking

Öne çıkan mesajlar

yani 3 thoru varsa karşlığında 3 infestorın olsa bile aliosun direk neural parasite ile

o marine ve helionlar roachlarına bişey yapamaz çok


ama çok early all in thor pushu nasıl durdurulur bilmiyorum

yani 3 thor + marine + scvler repaire geliyorsa o zaman tutması çok zor oluyor ama tutarsan da karşı taraf gg direkt.

öle bi durumda da banelinglerle scvleri yok edip roachlarla temizlemeye çalışıyorsun.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Burrow Roach Infestor iyi bir opsiyon olarak gözüküyor fakat Early All in'ler de daha neural parasite bitmemiş oluyor yani thorlara neural at demek erken all in'ler de pek işe yaramaz Mass Roach'la burrow yaparak kurtarılabilir belki iki üç tane de fungal çok kolaylaştırır işi. Teşekkürler deneyeceğim bunu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar replay'i izledemeden cevap veriyorsunuz galiba :) birkere blue flame hellion iyi microyla 200 baneling'i bile yok edebilir ki (sayıları 10'ndan fazlaysa) zaten bu dediğim kompozisyon early game mid game arası all in gibi birşey yani daha yeni infestorlar gelir. Onun için burrow roach iyi bir tercih şimdilik ilk push'u tutabilirsek de infestor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ben orada abartı yaptım 200 supply baneling yap derken ama banelingler light ünite değil, blue flame hellionlar daha fazla vurmuyor yani, bu kompozisyona karşı özellikle fungal yardımıyla kullanılabilir. Şimdi izledim replayi, öncelikle bir Zerg olarak Delta Quadrant'ta işin ne? Harita tercihlerinden derhal çıkarmalısın. İkinci olarak 0 scouting yapmışsın, sana ne geleceğini bilmiyorsun ve çok az üniten var, o noktada marine tank gelse de yenemezsin, mmm gelse de yenemezsin, yani sorun ünite kompozisyonunda değil. Rakibinin 3. expoyu almadığını gördüğün için 2 base timing yapacağını anlamalısın. Saldırı rahat rahat infestor çıkarabileceğin bir sürede geliyor, böyle bir saldırıyı fungal + ling/blingle (ya da roach ama gaz harcamaya değmez bence) rahatça durdurabilirsin. Neural parasite bu durumda pek işe yaramaz, marineler neural atmaya çalışan infestorları rahatça yiyebilir, fungal daha yararlı olur.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@Spartacus
Aslında timing push geliceğini biliyordum. Zaten Hellion'u scout'layıp olası bir hellion harrass'i engelledim. Ama Marine+Hellion+Siege Tank bekliyordum ben oyunlarda scout yapamadığım zamanlarda sezgilerime güveniyorum genelde. Ama dediğin gibi scout etmeliydim Zerg'ün scan'i olsa hep ederim de işte yakında overlord yoktu. :) Infestor'a da gittim de tam infestor basacakken geldi timing push biraz geç kaldım. Yinede teşekkürler cevabın için

Bir de ekleme olarak her zaman zerg olmuyorum %40 random %60 zerg oynuyorum o yüzden harita tercihlerimde var.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...