Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Şimdi ne olacak?


nileppezdel

Öne çıkan mesajlar

Gerçekten yönetmeliği falan bilmediğim için soruyorum, hem de görüş ve tahminlerinizi almak istedim.

Bağımsızlar ve CHP yemin etmeyince meclise ne olacak? Bundan sonra nasıl bir süreç olur ve bu konudaki görüşleriniz, tahminleriniz neler? Biraz bilgilenmek istedim o yüzden açayım dedim, birbirinize girmezseniz güzel olur
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben olacak olanı yazayım sana.

şimdi hatip dicle mevzusu ikinci planda şu anda. 5 tane kcklı, 2 chp, 1 mhp'li vekilin meclise girip girmemesi şu anda asıl konu.

bu hafta içinde bu halledilecek, liderler görüşecek ve yasa geçecek. şu anda yapılan bu boykot şu bu hepsi müsamere olsun diye.

yine bu hafta içinde chp yemin edecektir. balbay ve diğerleri gelecek meclise burada sıkıntı yok.

burada asıl sıkıntı bağımsızlar aslında. hatip dicle konusunda bağımsızların ısrar edip etmeyecekleri. akp oya aronat'a çatır çatır yemin ettirerek bugün o konudaki tavrını ortaya koydu.

o konuda da kck üyesi 5 vekili içeriden çıkartıp bdplileri susturmaya çalışacaklar. eğer bdp ısrar ederse, geri dönüşü olmayacak olaylar olursa o konuda, hatip dicle konusunda, devletin b planı var. anayasa mahkemesine bireysel başvuru hakkı geldi son değişiklikler ile ve dicle'nin avukatları başvurdu mahkemeye.

normalde anayasa'ya göre ysk kararlarının temyize götürülebileceği bir kurum yok. ama yine yorumlarla anayasa mahkemesi de en üst mahkeme olduğu için ysk kararlarını bile denetleyebilir diyenler var.

eğer bağımsızlar hatip dicle mevzusunda ısrar ederlerse, ne bileyim devlete ağır zarar verme konumuna gelirse durum, anayasa mahkemesi, zamanında türban kararında olduğu gibi yorumla yetki aşımı yaparak hatip dicle'ye vekilliğini geri verebilir. ama bu çok ekstrem bir durum.

özet olarak: bir hafta sonra bunları konuşmuyor olacağız büyük ihtimalle. çok yakın zamanda balbay ve diğerleri de mecliste olacak.

şu anda yapılan sadece güç gösterisi, akp dişini gösteriyor o kadar.


benim en çok canımı sıkan, yıllarca adaletle alakası olmayan hukuki kararlarla canı yanan muhafazakar adamlar, şu anda şu duruma gülüp eğleniyor. kimsenin derdi adalet değil. yazık memlekete.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

-.- demek ki yetersizmiş kural ya.. Her şeyden önce, azıcık karakteri olan hükümet, ana muhalefet partisi ve bağımsızlar tamamen boykot ediyorken ve sebebi de halkın iradesine saygı gösterilmemesiyken, kendi başbakanı zamanında benzer şekilde meclise girmişken ve halkın iradesini ağzından düşürmüyorken, bu sorunu hemen çözer.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ve yine bir de akpli bazıları şey diyor, bu mevzu yüzünden meclis dağılır erken seçim olursa akp %60 alır.

nah alır akp %60. vatandaş koyun moyun ama kendi oyunun da kıymetini bilmiştir her zaman, başka partiden de olsa seçilmiş bir adamı alavere dalavereyle meclise sokturmayan bir parti acayip oy kaybına uğrar, 40'ların altına da düşer.

akp bugüne kadar mağdur partiydi, darbelerden şundan bundan mağdur gösteriyordu kendini. erken seçim olursa mağdur eden parti olacak. kafadan bir %10 gider direk. oyuncak değil seçim işleri.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ahmedinejad said:

bir de en başından adamı adaylığa kabul ediyorsun, vekil olabilirsin diyorsun, sonra seçilince izin vermiyorsun. ne acayip kafalar ya.


ben de onu anlamıyrum.

milletvekili adayı olabilir diyorsun
sonra milletvekili olamazsın diyorsun.

aday olmakla milletvekilli olmanın kriterleri farklı sanki.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hatip Dicle mevzusunu kapatmazlar. Eğer bu adama meclis yolu açılırsa gelecek seçim ortalık fena birbirine girer.

Adamın kesinleşmiş hapis cezası var. Terör suçundan, bu adamın millet vekili olamayacağı açıkken aday gösterilmesine izin verilip seçilmesi ve ardından iptal edilmesi ortaya garip bir durum çıkarıyor.

Muhtemelen kürt kökenli seçmenlere hoş görünmek için izin verildi, vekil seçilirse de yasal düzenlemeleri yapılıp meclise sokulması düşünüldü. Yani aklıma başka bişi gelmiyor terör suçundan kesinleşmiş hapis cezası olan adamın adaylığına izin verilmesine.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

teror sucu dediginiz teror orgutunu ovme hedesi, cidden dusunce ozgurlugune aykiri mal bi durum var ortada

ha konu ozgurluklere gelince, ayni sey bir AKP li vekilin basina gelmis olsaydi kiyameti koprarir ortaligi yikarlardi DEMOKRASIII OZGURLUKK diye, cunki akp yi halk seciyor ama chp mhp ve bdp ye oy verenler halk degil gibi bir algi var nedense, buda demokrasi kulturu ve cogunlukcu dusunce sisteminden geliyor direk

ve su tablo direk carpici bir sekilde gosteriyor kim ozgurlukten yana kim degil

basbakanin tavrida super, yeni anayasayi yapalim oyle ciksinlar diyor, adam tutuklu vekilleri esir ayarinda pazarlik maddesi yapiyor gorusmeler icin, oturup toplumu birlestiricek bir anayasami yapilicak yoksa dusman devletle ateskesmi imzalicak belli degil

ve yarin secim olsa gene alirlar ayni oyu, bu turk milletinden bi cacik olmaz

ha bu arada yigit bulut isi gucu birakti cumhurbaskanligi fetullah efendiye develt ustun hizmet madalyasi versin diye joleleme calismalari ile ugrasiyor, seviyorum su adami
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şu anki sorun 10 yıl yatmış olmasından kaynaklanmıyor sanırım. aday gösterildiği sırada davası devam ediyordu ve 9 haziranda kesinleşti 1 yıl 8 ay cezası. böyle olunca da 76. madde gereğince milletvekilliği düşürüldü. o işin kılıfını hazırlamışlar gibi duruyor. bu adama oy veren 78 bin kişinin oyları çöp yerine konuluyor resmen.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

@mani 94 de terörün en yoğun zamanlarında şapka çalmadan vatan haini sıfatı yediğini düşünmüyorsun herhalde.

Sonuçta bu adam bu cezayı almış, az buz değil 10 sene. Ondan öncede içeri girmiş. Tuzla tren istasyonu saldırısına askeri hedef savaşta olur demiş birisi. Bas baya terör suçundan içeri girmiş bir adam. Şimdi bu adam için anayasa değişikliği filan söz ediyorlar. E ozaman Öcalanın da meclise girmesinin önünde ne engel kalır ki. Yasa önünde sen ahmetsin sen mehmetsin yok. Çıkan kanun herkese uygulanacak. 10 sene önce idamıla yargılanan adam yarın meclise mi girecek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

e işte pazarlığı yapıldığı için girebiliyo zaten meclise.
o mantıkla evet apo'nunda meclise girmesi için bir engel yok.


ama mevzu bu değil. herşeyi uca taşıyıp sorgulamanın anlamı var ama, herseyi bu kadar uca taşıyıp zıtlaşmanın anlamı yok.
kürtlerin lider olarak görebilceği belli başlı insanlar var, bunlarında bir kısmı haklı haksız ceşitli suclardan hüküm giymiş sonucta. bi kısmına yol verilmesi gerekiliyorki bu secimde anlamlı bi anayasa cıkabilsin.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...