Pluton Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Benim pek mantığım almıyor ancak teknoloji bu belli mi olur diy sorayım dedim birde. Yazarkasa yada pos cihazıda olabilir. Yapmak istediğim şey bunların çıkarttığı fişler var ya, o fişlere istediğim veriyi yazdırmak istiyorum. Böyle bir cihaz var mıdır yada yazarkasa yada posa direk böyle bir talimat verebilir miyim?
Bone Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 embedded programminge giriyor sanırım bu. benim de merak ettiğim mevzu, mesela böyle sana bi donanım (yazar kasa) vercekler, "buna programla" felan diycekler. onu bilmiyorum mesela. ama sanırım mühendisliklerde core derslerden biriymiş, bilgisayar mühendisliği okumuş biri varsa açıklasın güzel olur. nasıl işler, neler yapılır vs...
Dark_Soul Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 bilgisayara baglanabilen bir cihaz ise her türlü olurda bilgisayara baglanan yazar kasa var mı ki?
axedice Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Tam aktiftabletin konusu bu. Gel yavrucum yardım et kardeşlerine.
aquila Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 guncel kasalar genelde zaten pc oluyor, fatura printerlari var iste, cirt cirt yaziyolar. anlamadim ne istedigini tam.
riglous Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 POS'lar kapalı kutu. Yazarkasalarda oluyor. Hatta çoğu yazarkasa arka tarafta DB'ye bağlı ve bunun üzerinden operasyonel raporlama yapılıyor. En bilindik olanı Wincor Nixdorf.
Kojiroh Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Yazarkasayı bi bilgisayara bağlar, bilgisayarın üzerine hem web server hem de yazarkasaya istediğin veriyi yazdırabilcek bi masaüstü uygulaması kurarsın. Sonra web serverın üzerine bi CGI kurup C'de bi web servisi yazarsın, gelen request'i alıp yazarkasa uygulamasına "aga al bunu alallalalalal, git yazdır" der. İstediğin zaman PHP'den bu makinenin web serverına curl ile request gönderirsin, çok güzel de olur çok güzel iyi olur taam mı
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 yazar kasanın pc desteğini geçtim: php ile olmaz. php'nin eşyalara erişme gibi bir yeteneği yok.
di Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Diger dillerin de yok ? Lakin PHP diger yazilimlar gibi port'lara erisebilir.
Oce4n Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 di said: Diger dillerin de yok ? Lakin PHP diger yazilimlar gibi port'lara erisebilir. anaa php'nin seri paralel portlara erişebildiğini bilmiyordum... buna erişiyorsa usb'lere de erişir o zaman. diğer bi dile gerek kalmaz sonuç olarak...
Pluton Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 cevaplar için tşk ederik. Bende kesin başka bir dili karıştıracaklar diyordum dediğim ibi oldu. Ama sağolsun Tim abi aydınlatıcı vuruşu yaptı. Tenks
aktiftablet Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Mesaj tarihi: Haziran 24, 2011 Yazar kasa üstünde yazılım çalışan akıllı bir cihazdır diye düşünüyorum. Yazarkasaya herhangi bir veriyi push etmek saçma bişey ama, fiş yazma esnasında başka bir sistemden bir veri çekecek ve onu yazacak şekilde programlanabilir kasa. Not: Hiç yazarkasa ile muhattap olmadım, afaki yazdım.
Öne çıkan mesajlar