akinci Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Dün aksam Bursa kaymakam lojmani önünde olmus bir kaza. Kaza saati ~19:00 Takribi 5-10 dk sonra polis gelmis arka planda gözüküyor desek 20 dk sonra gelen ilkyardim ekibi Simdi 20 dk boyu kaza sonrasi yüzüstü yatan adam. Olay yerinden gecen arabalar veya izleyenler arasinda ehliyet yaparken aldiklari ilkyardim egitimi ne halta yariyor? Hadi duyarsiz veya cahil vatandaslari gecdik, o arka plandaki süs cicegi gibi duran polislere düzenli ilk yardim dersi vs verilmiyor mu? O 20 dk'da belki insan hayatini kurtarabilecek en kücük yardimi bile yapmakdan özürlü herneyse artik.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yav Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 akinci said: Bursa hep yapmak istemiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 yalnız bizim ilk yardımımız çoğunlukla felaketle sonuçlanır aga. Çok hatırlıyorum adama yardım edicem diyip adamı mahvedenleri, sakat bırakanları, ölmeyecek adamı öldürenleri... Buradaki tek ihmal ambülansın 20 dakikada gelmesi. 20 dakika ne lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 eğer devletin de onayladığı geçerli bir yerden ilkyardım eğitimi sertifikan yoksa yardım etmeye çalışırken birini ilkyardım sırasında öldürürsen ya da sakatlarsan çok ağır cezası var, üstüne o kişi ya da yakınları dava açarsa hayatın kararır. kimse bu sorumluluğa kolay kolay girmez haliyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
kermit Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 ya bursa geçince cümlenin içinde teyzem ölse üzülmem ya gülerim bursa abi adamın durumu ne bu arada ? yaşıyomu ? ciddi bişimiymiş ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 En azindan yapabilecegi adami yan cevirip dilini cekmek vs en azindan bogulmasini önler yahu. Gerci biz de Elmadag civarinda takla attigimizda, kahvedekiler kosup arabayi cevirip, babami arabadan cekip saglam tokatlamisti ya ahah. Babam bir yandan iyiyim biseyim yok diyordu, biryandan tokat yiyordu :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dartanian Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Geçen gün izledim bi ilk yardım müdahalesi boğulan adamı denizden çıkartmışlar yüz üstü çevirmişler halı silkeler gibi sallıyolar.yüzüstü yatırıp sırtına falan vuruyolardı. Sonuç adam öldü. edit: Sizin olayda babanı şokta sandılar galiba -iyiyim bişeyim yok. +ŞOKTASIN SEN VURUN. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Valla tamam orasi Tr, burda Almanya'da ehliyetli herkesin yardim etme mecburiyeti var, etmemenin de cezasi oldukca büyük. O ilkyardim derslerini hava olsun diye yaptirmiyorlar yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 türk insanına cpr diye bişeyden bahsetmek bile hata. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 akinci said: En azindan yapabilecegi adami yan cevirip dilini cekmek vs en azindan bogulmasini önler yahu. Gerci biz de Elmadag civarinda takla attigimizda, kahvedekiler kosup arabayi cevirip, babami arabadan cekip saglam tokatlamisti ya ahah. Babam bir yandan iyiyim biseyim yok diyordu, biryandan tokat yiyordu :) adamın omurgasını kontrol etmeden yan çevirmeye kalkarsan hayat boyu felç bırakabilirsin o adamı. Eğer boğulmuyorsa hiç ellememek gerekiyor gerekli sertifika donanım yokken. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 @Rewendor Yok abi ya burda sorduk ilkyardim dersi görürken. Bu avrupa birligi genelinde önerilen ilkyardim sekliymis. Yani hangi türlü yapilirsa yaralinin ölüm ihtimali en aza indirgenebilirse onu gösteriyoruz seklinde söylemislerdi. Omurgada zarar görme ihtimali zaten en cok motor kazalarinda oluyor. Ordaki ilkyardim sekli de ona göre farkli zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 küçükken hiç unutmuyorum, haberlerde kendi kafasına göre karga tulumba yaralı taşıyıp adamı felç etmişlerdi, beli kırılmış adamın, mal vatandaşlar zorla çıkarmışlardı araçtan, o esnada omurilik de kopmuş işte. yani çocuk halimle bile nası sinirlenmiştim, öyle bişeyi yakınıma yapacak vatandaşları tek tek bulur hepsinin belini keserim şerefsizim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
mani Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 trafik kazası geçirmiş birini öyle ters çevirmek, boynunu oynatmak falandoğru şeyler değil. denildiği gibi geri dönüşü olmayan zararlar verebilirsiniz yaralıya. özellikle boyun bölgesi çok önemli. ayrıca bilinci açık mı değil mi bu çok önemli. hele yaralı tepki vermiyor, neresinde acı, hissizlik var bunu belirtemiyorsa bilgisiz biri kurtarılabilecek adamı çok rahat öldürebilir. unutmayın kalp masajı sırasında kaburgayı bile kırabilir direk kalbe veya akciğerlere zarar verebilirsiniz. veya kalbi durmamış adama durmuş diye kalp masajı yapıp öldürebilirsiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 akinci said: @Rewendor Yok abi ya burda sorduk ilkyardim dersi görürken. Bu avrupa birligi genelinde önerilen ilkyardim sekliymis. Yani hangi türlü yapilirsa yaralinin ölüm ihtimali en aza indirgenebilirse onu gösteriyoruz seklinde söylemislerdi. Omurgada zarar görme ihtimali zaten en cok motor kazalarinda oluyor. Ordaki ilkyardim sekli de ona göre farkli zaten. orada nasıl bilmiyorum tabii, dağcılık yaparken almıştım ben ilkyardım eğitimi, yaralıda ilk bakılan a-b-c-d-e (airway-breath-circulation-deformation-environment) içerisinde kritik bir şey yoksa eğitimin yoksa ötesine müdahale etmek büyük hata. kıpırdatmadan önce de baştan sona kafatası, boyun, omurga, göğüs kafesi, kol ve bacakları kontrol etmek şarttı. ha, dil zaten kaçmışsa, adam nefes alamadığı için çırpınıyosa zaten çıkartırsın dili dışarı. ama durup dururken yan çevirmem ben, başında beklerim herhangi bir duruma karşı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Burda motor kazalarinda örnegin en az 3 kisi müdahalesi mecburi. Birisi ayaklardan, biri vücuttan, digeri de kafasindan tutup, adamin o anki pozisyonunu bozmadan ve neredeyse 1 dk'lik sürede adami sirt üstü cevirme süresi var. Daha sonra da boyun altina hafif yükseklikte omurga yapisini sabit tutacak birsey koyuyorsun iste. Ne biliyim yav en azindan diyorum ehliyeti olanlarin adam akilli bilmesi lazim ilkyardim isini.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 e iyi de bunu yaparken önce omurgasını kemiklerini kontrol etmiyor musunuz adamın? haydibre sırtüstü mü yapıyorsunuz? Eğitim zaten önce buna bakıyor. hoş motorcu diyorsun, koruma malzemesi giydiyse o malzeme üstünden anlaşılmaz bir sorun varsa da. ki zaten dilin boğaza kaçma olayı da yanlış hatırlamıyorsam sırtüstü yatışta oluyordu. Dediğin doğru 3 kişi eş zamanlı yavaş yavaş çevirecek de, ondan önce bi kontrol gerekiyor hasara sebep olmamak için. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ramocan Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Çok şanslıymış, yardım etmek isteyen 200 kişinin arasında kalarak boğulan ölen biliyorum... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Oyle bir kaza gecirsem ambulans gelene kadar ben doktorum diyen biri disinda yardim kabul etmem acikcasi :) Ilkyardim goruyorsun da ehliyet sinavi oncesi neye yaricak allasen? adam ehliyeti alali 20 sene olmus 1 hafta sinavda ne cikacak egitimi gormus bu adam mi anlayacak ilk yardimdan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 İlk yardım + motor eğitimi mi o da ne? sırf merakan giriyordum bunların dersine benim dışımda herkez uyuyordu, ders verilsede takan yok. 3 yılda bir tekrarlanması lazım bence. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 akinci said: @Rewendor Yok abi ya burda sorduk ilkyardim dersi görürken. Bu avrupa birligi genelinde önerilen ilkyardim sekliymis. Yani hangi türlü yapilirsa yaralinin ölüm ihtimali en aza indirgenebilirse onu gösteriyoruz seklinde söylemislerdi. Omurgada zarar görme ihtimali zaten en cok motor kazalarinda oluyor. Ordaki ilkyardim sekli de ona göre farkli zaten. e kaza motor kazası zaten? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
akinci Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 ahan da nilep farketti.Orayi düzelticektim de baktim kimse rape moduna girmeyince biraktim eheh. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
reyou Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 yalniz sole bi durum var adam orda gole, dereye dusse 50 kisi pesinden atlardi, yada arabanin altinda kalsa yine herkes turk gucu ile tiri bile kaldirirdi, bole bi durumda adamin hayatini o anda tehlikeye atacak bi durum yok, ellememek en iyisi, vucut kendi tedavisini en iyi bicimde uygular zaten. onun disinda yapabilecekleri en iyi sey cevresinden toplanip kalabalik yaratmamak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 23, 2011 mekan bursaysa trafik kazası öncesini de tartışmanız lazım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar