Fin Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 tl ; dw Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 havacılıkta kurallar kanla yazılmıştır derler de, hakikaten öyle. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Ha ben korkmama rağmen cam kenarına oturup kafamı cama dayamaktan, iniş kalkışta türbülansta gözleri açık tutmaktan psikopat bir zevk alıyorum sdfkjsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pasta Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 karayolu çok mu güvenli yürüyerek mi gidicez Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
balon Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 tırla Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Ben konuyla ilgili biraz aydınlatayım arkadaşlar =) Bir uçağın turbulansta düşme sansı Binde Bir hatta on binde bir gibi birşey.. O yüzden o konuya fazla takılmanıza gerek yok sadece dikey yönde turbulans siddetine göre aşagı kayarsınız. oda çok extreme bir turbulans olmassa uçuk feet'ler olmaz. Yapılan route'da zaten havanın hangi yolda bozuk olup olmadıgı saptanıyor olası tahminlerle turbulanssız bölgelerden geçiyor yol uçakları.Siz istanbul'dan amsterdam'a giderken o yol üzerinde önünüzdeki 3 saat içersinde hangi hava olayları olucagını biliniyor.Turbulans'ın kucagına uçmuyosunuz yani. yapılan araştırmalar/istatistikler de bir insanın uçakta evinden daha güvende olduğu sonucu çıkıyor. Her yıl yüzlerce binlerce onbinlerce uçuş gerçekleşiyor dünya çapında.Kaç tane uçagın kırıldığının haberini duyuyor ki.. bunun bir orantısını yaptıgımızda herkesin de bildigi gibi dünyanın en güvenli seyahat şeklidir. Özetle : Korkulucak bişey yok. Bir uçağın iki motoru siz 20bin feet'deyken dursa bile önünüzdeki musait meydanlardan birine inersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barbu Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=I16_8l0yS-g&feature=related Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Şu iki motorun da durduğu, alttan çıkan rüzgar şeyiyle uçağın indiği belgeseli bulmak lazım ya. Çok efsaneydi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Aircrash Investigation Sezon V - Episode 03 DEADLY GLIDE episode'u youtube'dan bakıver. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 sokakta yürürken ya da evin balkonundan bakarken aha şuraya bi uçak düşse hayali kurmak 15 temmuzdan sonra yasaklanacakmış Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tenekeadam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Kalkış anı paha biçilemez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 @roket: çadırda kal abi.. ciddiyim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 uçağa binince.. yükselirken kademeli olarak "buradan düşsek ytaralanırız ha" "buradan düşsek sakat kalırız ha" "buradan düşsek kesin ölürüz ha" "buradan düşsek parçamızı bulamazlar ha" diye geyik muhabbeti yaparım ve ne zaman yapsam kötü kötü bakan amca/teyze/yeğen birileri olur hep Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 paspatur said: bir kaç senedir umarsız bir uçak korkusu paydah oldu bende. Daha önce böyle bir korkum yoktu, evet gerilirdim ama uçardım. (Sanırım NatGeo Uçak kazası raporu yüzündena) artık hiç binemiyorum uçağa. Mesela geçen hafta aynı fiyata 12 saatlik otobüs yolculuğu çektim bu korkumdan. Uçak korkumu yenebineceğim bilimsel makaleler, telkinler istatistikler falan paylaşabilirseniz belki bu korkumu hafifletmeme yardımcı olur. Bi de anket ekledim kişisel görüş ve önerilerinizi bekliyorum paticanlar. Otobüsü egitimi dusuk ve yer yer umarsız bi adam suruyor..ve bu yolculuk uzun suruyor.. ucagı iki adet cok bilgili ve egitimli ayrıca bilgisayar destekli bir sistem suruyor..ucak her zaman son kapasite bakımda oluyor ve yolculuk kısa suruyor.. choose wisely.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Viyana-İstanbul uçuşunda bi keresinde, Pegasus ile gidiyordum malum özel jet bakımda, 737-800 idi sanıyorum. Uçmadan önce bir bira içtim, sonra bindim, uyumuşum. Uyandığımda kemer ikaz ışıkları yanıyordu. İnmemize daha 2 saat olmasına rağmen uçaktan motor sesi neredeyse gelmiyordu ve bilgi ekranına gre sürekli çılgınca alçalıyorduk, öyle ki artık dağların tepesindeki ağaçları sayar duruma gelmiştim, arabaları falan geçtim insanlar sayılıyordu ve 2 saat falan 600 küsür metrede böyle yolculuk ettim. O günkü kadar içime sıçtığım bi gün daha hatırlamıyorum. İndik sonra sağ salim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bittus Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 uplayip durmayin lan. binemicem sabah ucaga haha bi not birakayim, dustuysek patideki som agizlilar yuzunden dustuk diye. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 her hafta first class ucuyorum, yok oyle bisey. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 senin korkun uçakta ekonomi sınıfında internet falan olmuyor, dolayısıyla hostes fotosu falan koyamıyosun foruma diyedir sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Fistan said: sokakta yürürken ya da evin balkonundan bakarken aha şuraya bi uçak düşse hayali kurmak 15 temmuzdan sonra yasaklanacakmış HAHAHAH abi bunu yapmayan hasta ruhlu olamyan var mı içimizde Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Rusya'da uçak kazası olmuş al işte. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternal Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 o Tupolevlerden vazgeçemediler.. bişey olmaaazzz =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 adam yeltsinden sonra bişi üretmedi ki adam gibi, neyine vazgeçicek? şimdi ölesine bi baktım mesela beriev var. o da yangın söndürme uçağı yapmış daha çok. gerçi ada falan alan bi adam güzel bi beriev be200es alır, yakıt tankı kapasitesini de arttırtır en azından bi 5000m'ye çeker falan. güzel uçak aslında yahu.. sdfsdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Korax Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Uplayim madem. Yazin isvec - polonya giderken 1 saat 20 dklik yolculugun 1 saati full turbulansta gecti, tangir tungur. motor sesi gitti bi sure, yanladik baya bi, bu sefer dedim kesin dustuk. Neyse dusmedik ama, tansiyon dustu, nefes falan alamadim baya kötu oldum. Ondan beridir her binisimde altima sicicak gibi oluyorum, zil zurna sarhos oluyorum binmeden rahat gecsin diye sdf. O degil binmedigim, alisik olmadigim bisey degil. Muzisyenlik zamanlarinda ayda rahat 10-12 kez git gel ucakla yolculuk etmisligim var hani toplasan 300 kere rahat binmisimdir bu mevzudan önce. Netekim bi turlu yenemedim hala. Bi yere seyahat etmekten kacinir oldum ucaga binmemek icin sdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sadman Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 uçaktan yükseklikten falan korkmuyorum da şu uçak kazası raporunu seyrede seyrede aptal saptal bi nedenle bişey olacak diye geriliyorum. damacanayla antifriz döken adamın bakım yaptığı uçağa biniyoruz amk niye gerilmeyelim ow eski konuymuş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cokomantis Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 Paylaş Mesaj tarihi: Ocak 23, 2017 valla uçak korkusu değil de uçağı patlatır mı teröreler korkusu var bende, net. bi yere gittiğimden değil de arada düşünüyorum, bi ürperti geliyor. gideceğim yere göre de değişir tabi. atıyorum samsun'a giderken bişeyim olmaz da dış hat oldu mu iş değişir gibime geliyor. o değil de dasa niye bamlanmış yahu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar