Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yabancı Sınırlaması

souldarkorn

Öne çıkan mesajlar

ingiltere/şampiyonlar ligi sistemi en güzeli

25 kişilik kadroda (atıyorum) 10u türkiyede 6sı kendi klubünde yetişmiş futbolcu olucak şekilde , her ülkeden oyuncu oynatabilme olanağın olmalı.

bu sayede çocuk yaşta azerbaycan gibi görece daha fakir ülkelerden bulucak ve kadroya katılıp eğitim verilicek gençlerin de önü açılır.

yabancı sınırlamasının futbolumuza en büyük kösteği , belli bir yerden sonra oyuncularımızın gelişiminin durması. Arda diyoruz , veya gökhan gönül ; bu futbolcular 11deki yerleri garanti olduktan sonra kendilerini geliştirmek için 1 gıdım daha emek göstermiyor. bunu her türk futbolcusu için söyleyebiliriz sanırım , isim ayrımı bile yapmaya gerek duymadan. yabancı sınırlaması kalkarsa bu "şımarıklık" ortadan kalkıcak , türk veya yabancı kadrodaki oyuncualar transfer/para için çok daha fazla çalışmak zorunda kalıcak.
Sosyal ağlarda paylaş

ingiltere milli takımı'nda ne var ki? Yani onların olayı çok farklı,

Bireysel olarak herhangi bir futbolcusunu ele aldığında neresinden tutsan bonservisi en az 15M euro tutacak adamlar,

Forvetlerinde Rooney var, Defoe var. Orta sahasında Milner, Cole, Gerrard, Lampard, Wilshere, Barry falan var.

Defansı çeksen A.Cole, Ferdinand, Terry, G. Johnson falan, Ledley King vardı bir aralar vs. vs.

bir tek kale sorun, ciddi sorun hemde asdfasd

Bireysel olarak baktığında milli takım bence dünyanın en iyi kadrosuna sahip, ama birşey var bu adamlarda. Ego desen değil, oyun tarzı desen değil, bilmiyorum ama birşey var. Oynayamıyorlar birlikte,

Hani şu orta saha bile yeterli bir takımın başarılı olması için, direk dünyanın en iyi ortasahaları, hani adam say desen bunlar dışında bir tek Xavi-Iniesta-Fabregas sayarsın başka adam yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Yabancı ne abi türk adamlar kötü yabancı alalım mantıgından türkler igrenç kalıyor bence yabancıya harcıyacagın paranın 10da1ini kalkıp biraz genç yetiştirmelere harcasan arda topcu degil dedirtecek gençler çıkartabiliriz.

Kesinlikle yabancıya karşıyım Türk yetiştirip pazarlama taktigi ile en azından bir hollanda olmak zorundayız şu ekonomik zayıflıgımız ile türk takımları olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

genç yetiştirme diye bir şey olmaz. herkesin büyük yetenek diye taptığı genç arda seks mağduru olarak sıfıra oynamakta. topa ayağını süren, mehmet yozgatlı gibi adamın 8 milyon, selçuk inan gibi adamların totalde 10-20 milyon maliyete sebep olduğu bir ligde yabancı sınırlaması kesinlikle kaldırılmalı.

cm 01/02'deki italya gibi, yabancı sınırlaması kesinlikle olmamalı. iyi oynayan her türlü takıma girer. şurada genç yetiştiren 3 5 takım var, onlar da yeterince verimli çalışıyorlar. daha fazlası olmuyor işte, rekabet şart.
Sosyal ağlarda paylaş

O yüzden diyorum genç yetiştirme. Türk olarak sınırlı sayıda iyi oyuncu oldugundan adamlar kıymete biniyor eger arda türk olarak vasat bir adam olsa ondan çok daha iyileri olsa arda şuan şu kadar bi tarafı kalkmış adam olmazdı ya da türk adamlar 10m falan etmezdi çünkü elini sallasan 50 tane öyle adam olucaktı o zaman.
Sosyal ağlarda paylaş

türkten daha iyi yabancılar var diyip yabancı alırsın, Türk der ki ben bundan iyi olduğum halde bu benim yerime oynuyor.

O zaman yatmaz işte, daha iyi olmaya çalışır ve kasar. Kastı mı da olduğu seviyeden üstüne çıkar, formayı kontenjandan değil, hak ederek, eze eze alır.

Öyle adamlara ihtiyacımız var bizim, çalışan, forma için savaşan adamlara,
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...