Marty Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 bir de kazanip bi yurda gitmekle, boyle bi aile yuzunden yurda gitmek zorunda kalmak/gonderilmek de cok farkli. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flassh Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 babanın önüne biraz para atın sorun çıkarmaz Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Bilmediğin şeyler var demek ki. Ha ne olursa olsun bir kızın babasından ayrı kalmasıda biraz garip bir durum olur. Kız ne diyor, ne düşünüyor bunlarıda sorgula. Neticede ne olursa olsun o kızın babası o. Yani kızın hayatını kurtarıcam derken içinde o kızın sonsuza kadar ukte kalmasına da yol açma. Orta yolu bulun, kızın eğitimini, ruh sağlığını ve güvencesini sen dolaylı yoldan eşin sayesinde garantiya al. Babasıyla da görüşsün ama bu süre zarfında, kalkıp kızı yurtdışına götürme. Aksi takdirde ileriki yaşlarında çok iç hesaplaşma yapar ve kaldıramayabilir zira baba felç geçirmiş dedin ve kız ileriki yaşlarında bunun sorumlusunun kendisinin olduğunu düşünebilir ve "niye" lere, bunalımlara kendini sürükleyebilir. Her zaman denilir aga; ne sağ, ne sol en güzeli orta yol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Bu arada bi delilik edip adama çıkışma, adamı ezme. Adam büyük ihtimal bunalım geçiriyordur, eski despotluğunun veya otoriterliğinin yani daha çok baskın erkekliğinin kaybettirdiği şeyleri çocuklarından ve ailesinden yeniden beklemek için mantıksız hareketler içerisinde bulunuyordur. Sen kalkıp adamı bu psikolojiyle daha çok ezersen, çocuklarının önünde küçük düşürürsen adam gittikçe daha bozuk bir ruh haline girer ki bu sadece onu değil çocuklarını da olumsuz anlamda etkiler. Sadece kızı değil babasını da kurtarmaya bakın. Zira her aile bireyinin arasında bağlar vardır, ne olursa olsun bu bağlar kopmaz. Babayı kaybederseniz o kızı da kaybedersiniz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Valla fazlasiyla yanlis yerlerden girmissin. Ama normaldir. Ben ne kadar anlatsamda kendiniz gozlemlemediginiz icin boyle oluyor lakin yine de bu kadar surrealist yaklasmamakta fayda var. Zira bu sekilde baba ile ayni kefeye koyuyorum sizi. Kendi dogrulariniza gore akil vermis oluyorsunuz ki su durumda ne kadar ise yaradigini tahmin edersiniz. heh. Bu konu gece saatlerinde falan yok olur muhtemelen. Cok nadir de olsa esim girip bir seyler okuyor. Gorunce epeyce uzulecegi seyler var. Bosuna baska bir yuk bindirmeyeyim, okuyunca uzulmesin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
paparnoz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 İlk önce belirtmek gerekir ki sen kızın anası değilsin babası değilsin,muhafazakar bir aile yapısından bahsediyorsun ve sen bu duruma müdahale ediyorsun farkında mısın bilmiyorum ama bu eşinle de ileriye dönük ilişkinizi zedeler zaten şu durumda da dış kapının dış mandalı pozisyonundasın. Peki yaptığın şey iyi bir şey mi,kuşkusuz iyi bir şey,çok da güzel bir tavır ama bu tavrın sonucu hiç de güzel bitmez. Aynı olayın yaşanmışı var,çokta yakın tanıdık hikayeyi de özet geçerek anlatıyım;Adam felç geçiriyor,karısı başka bir adama nikahsız olarak kaçıyor.2 kız biri küçük babası ile beraber kalıyorlar,babalarının tüm bakımını üstleniyorlar,daha sonra küçük olan kız yatılı okula gönderiliyor aynı şekilde ve şu an kız hukuk fakültesini bitirdi,babası uzun süre önce vefat etti ve kız babasından bahsedilince hala gözleri doluyor,her ne kadar babası despot da olsa onu özlüyor,bir yandan da akrabalarının yanına değil de yatılı okulda gittiğinden dolayı mutlu. Yani demem odur ki aile içinde fazla yorum yapma,elinden gelen yardımı da esirgeme,yapabileceğin en faziletli şey budur benim gözümde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
di Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Neden beni "boyle bir sey dusundum ve bu dedigim olacak" demisim gibi bir pozisyona soktunuz anlam veremiyorum ama durum bu degil. Kendi babamdan ve sulalesinden dolayi gayet aci sekilde ogrendigim uzere aile dedigin sey kan bagindan cok sevgi ve saygi ile olusuyor. Sonuc olarak aileni sevmen onlarin iyi birer ebeveyn oldugu anlamina gelmiyor. Esim suphesiz babasini cok seviyor ve onun icin uzuluyor. Kardes gerek yasindan ve hormonlarindan gerek daha ablaya gore daha serbest yetistirilmesinden olsa gerek o kadar bagli degil. Buna ragmen oturup konustugumuzda hepimiz bunun bu sekilde gitmeyecegini, gitmemesi gerektigini ve sansimizi sonuna kadar zorlamamiz gerektiginde hem fikir oluyoruz. Bir de "felcli adam birakip gidilmez" fikri ile ufacik yastati bir kizi hasta bakici moduna sokmaniza katlanamiyorum ben. Neyseki durum bu sekilde degil. Baba felc gecirmis olsa da yari felcli ve yuruyebiliyor, kendi islerini gorebiliyor. Zorluk cekerse de bir noktadan sonra profesyonel yardimi kabul edip huzu evine yerlesmeli bu yastan sonra. Zira kimse kendisini tamamen terketmekten bahsetmiyor. Kimse bu kisilerin ailelerini gormeyeceklerini soylemiyor. Olay sadece ve sadece boyle gerzek bir duzen ile bu cocugun hayatinin pic olmasina izin verilmeyecegi. Bu arada bu tip konularda ne kadar deneyimli oldugumu merak edenler gecmis tarihlerde -farkli nick'lerle acilmis olabilir- kardesimin ve ailemin basina gelmis cesitli musibetleri okuyabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Ben kızın ufak olmasından veya babanın sağlığının kötü olmasından dolayı öyle bir yorum yapmadım di. Senin aileni üzecek bir şey yazdıysam af ola ancak durum o kadar abartılacak veya şöyle anlatayım senin düşündüğün gibi radikal sorunlar yerine kolay sorunlarla çözülmeyecek bir sorun değil. Sadece o kızın ileride yaşayacağı psikolojik çatışmalara dikkat çekmek istedim eğer kızı babasından ayırırsan. Fazla bir şey demek istemiyorum bu konuda hassas olduğunu düşündüğüm için ama yine de bana kalırsa yapacağın en iyi iş, senin aile içine karışmadan kızın eğitimini vs. desteklemendir. En kötü kızı sen yönlendirirsin, meslek seçiminden tut başka şeylere bir abi gibi davranırsın ki zaten davranıyorsundur. Yinede senin bileceğin iş. Umarım daha iyi olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Ne hayatlar var arkadaş... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Seele Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 insallah bir yol bulursun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 di said: Iyide hacim senin yasin kac, bu kizin yasi kac ? Bir de kisinin yetismesine ve karakterine gore farklilik gosterir o yurt olayi. Su anda zaten buyuk bir darbe yemis durumda bu kiz. Anne baba her ne kadar iyi is cikardiklarini dusunseler de tam tersi yeterli ilgiyi sevgiyi gormemis, duzgun yonlendirilmemis. Bir de ustune hadi bakalim yatili okula denirse kendisine kucak acan ilk kisiye kosacagi kesin -ki artik bu kisi babasi yasinda bir adam mi olur, serseri tipin biri mi olur bilinmez- bir halde olacak psikolojisi. Kimse kusura bakmasin ben bunu goze alamam. Fikri zikri daha duzgun kisiler yaninda biraz vakit gecirmesinde fayda var benim gozumde ve basima gelecekleri gayet iyi bilerek yanimda olmasini istiyorum. valla ben yatılı okudum, 12 yaşından itibaren, güzel de bi puan almıştım üniversite sınavında. paticikteki bi takım tipler gibi, her şeye burun kıvıran pederbanktan ayda 3-4 bin para alan birisi değilse kız gayet de yatılı okuyabilir. hatta şunu söyliyeyim, uyumlu olma, tahammül etme, ne kadar müşkül düşkün durumda insanlar olduğunu ve haline şükretmesi gerektiğini göstermek açısından, olgunlaşmak farklı bi ufuk kazanmak açısından yatılı okul önemlidir. orada kendi yaşıtları pek çok insan olacak, ayda bir gider görürsünüz, her hafta arar konuşursunuz, öğretmenleri ile temas halinde olursunuz, para konusunda destek çıkarsınız, elinizden gelen yardımı esirgemezsiniz ki gayet de kendi başına yapabilir. yapanlar biliyorum hem etrafımdan hem kendimden, hatta sağdan soldan burs alıp ailesine daha lise talebesi olup para yollayan arkadaşlarım oldu. velhasıl kelam, bir kızı velayitine almak filan öyle bir anlık sinirle olacak işler filan değil, eşini-kızın ablasını da zorlama, fikrini söylemek elbette hakkın ama kimseye baskı yapma atar yapma hakkın yok. güzellikle, mantıkla sağ duyu ile ikna edebiliyorsanız edin, edemiyorsanız kız 18'ine gelene kadar manevi/maddi destek olursunuz zaten yine. edit: şu felçli adam bırakıp gidilmez konusuna gelince, kırk yıllık karısı bunun telaşına düşmeyip tekmeyi basmış, adamın illa ki bi geliri maaşı vardır, felçli adama sahip çıkmak ortaokulda okuyan kız çocuğuna da düşmez hiçbir şekilde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonutopia Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Cok cok narin bi durum icerisinde kalmıssın.. bi kac tavsiye.. Karınla konus..NE YAPALIM! bisey yapmak istiyormusun bu konuda..alıcagım kararları yıllar sonra yuzume vurmayacaksan yardımcı olmaya hazırım..cevabı bekle..incele.. Kucuk kızla konus..14 yasında demek isin bi yere kadar farkında demektir..en buyuk yanlıs ona 'kucuk kız' olarak bakmaktır..cevabını bekle..incele.. Buraya kadar hersey yolundaysa..babayla konus.. ama diplomatik..bu adam sertse sen yumusak olucaksın..serte sert yemez kendini sinir eder altta kalırsın..yumusak yaklas..neredeyse yalvarır durumda kızın hayatının ne kadar iyi olucagını (mecburen alttan alıcan yardım etmek istiyorsan) ve sonrasında herseyin cok daha guzel olacagını ve bunların bi kac yıl gibi kısa bi sure icerisinde gerceklesecegini belli et..cevabı bekle..incele.. Anneyle konus..kızının icin en iyisinin ne olcagını sor planını acıkla.. cevabı bekle ve olumlu bi cevapsa babasıyla konusarak rahatlatmasını sagla..incele.. buraya kadar hersey olumluysa..artık kendinle konusma vaktin gelmistir..aile duzenin buna uygunmu..karınla durumun nedir..her evlilik bir yerden güc ceker..sizinki nedir ve 3. bir kisi (heleki öz cocuk degilse) problem yaratabilir.. sayet durumlar iyi degilse ve olumsuz seylerle karsılasıyorsan tekrar en bastan basla..ama bu sefer kafanda mahkeme dusuncesiyle..ve ii bir avukata danısarak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 19, 2011 yurt dışındaki okullara başvursun imkanı varsa en güzeli Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 ya şimdi sadece ilk mesajı okudum, bir de taraflı okuyunca çok sinirleniyo insan da, şöyle bir şey olamaz mı? adam yaşlanmış etmiş, bir ayağı çukurda zaten, kaç sene ömrü var belli değil. üstüne bir de kaç senelik hayat arkadaşı, karısı onu "arkadaşı" uğruna terkediyor, basıyor gidiyor o yatalak yaşlı haliyle. büyük kızı zaten evlenmiş istanbula gitmiş, e adamın kimsesi yok. bir tek işte yanında çevresinde küçük kızı var, tek göz ağrısı o kalmış. Ardarda yatalaklık felç büyük kızın evlenmesi (ki koyar babalara) yetmezmiş gibi karısının kaçması falan derken iyice üstüste gelmiş herşey, bir de son tutanağını da kaybetmeyi göze alamayıp paniklemiş o yüzden savaşıyor olamaz mı? Yurtdışı bir de, bi daha görebilir mi ömrü yeter mi bilinmez. O panikle mantıklı düşünememiştir bile. O yüzden biraz daha geniş çaplı düşünmek lazım bence. Yani evet, doğrusu kızın şansı varsa yurtdışına gidip hayatını kurtarması ve umarım öyle olur, siz de bunun için savaşmalısınız. Ama babaya da çok kızmak hata olabilir dediğim gibiyse. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 20, 2011 yatili okumak cok korkutucu bisi deil ki bizim lisde sirf avrupa yakasinda oturuyo diye yatili kalan bi suru insan vardi haftasonu donuyodu evine Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mendoza Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Önce avukatla konuş. Velayet ve miras konularını tam olarak anla. Sonra git babayla kendin konuş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 tim senin de dertlerin hiç bitmiyor abi allah yardımcın olsun ya :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
adamınbiri Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 21, 2011 bi avukat tutun anında alırsınız çocuğu yanınıza hiç dert problem olmaz ama eşinin babana dava açması lazım hatta babalıktan reddetmesi bile gündeme gelebilir (hukuk üzerinde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
odullusoru Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 22, 2011 babalıktan red diye bir şey yok (hukuk üzerinde) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar