Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yunanistan Niye Battı ?


Jeeztro

Öne çıkan mesajlar

Memurlara yılda 14 defa maaş veriyordu, ikramiyeler maaşları geçiyordu, her gün işe düzenli gelene ikramiye veriyordu, emeklilere ve resmen alakasız kişilere inanılmaz paralar ödeniyordu, askeriyeye gereksiz abartıda yatırım yapıldı (bunda komisyoncuları tatmin etmek için sürekli alım yapıldı), çalışanlar aşırı tembel, 8 saatlik çalışmanın 3-4 saati siesta.
Adamlar euro ya geçtikten sonra iyice tembelleştiler. Ama Euro kriterleri cidden çok sert ve Yunanistan hep çıkıntıydı. Her sene AB'ye verilen raporlarda oynama ve düzeltme yapıldı, işler tıkırında gidiyor gösterildi. Giderler gelirleri aşınca da, borç almaya başladı, e borçları da ödeme de sıkıntı olunca da bum. Şimdi köşe bucak Euro'dan çıkmaya çalışıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

suna yatirdi buna yatirdi degil olay

kazandigindan cok para harcadi
politikacilar halka sevimli gozukmek icin populist yontemlerle para sacti, tesvikti suydu buydu
halk kostu ayfon aldi, cifors aldi
en kiytirik yonetici bile ozel sofor tutup makam arabasi cekti altina

falanda filanda

elalemin seyi ile gerdege girdiler site, harcadiklari para kendilerine ait bri para degildi

dahada harcadilar onlem almak yerine, sevimli gozukmek icin hukumetleride daha cok borc cekip halka yansitmadi

sonra kriz geldi, borc muslugunun suyu kesildi tepetaklak oldular

o yuzden cari acigi onemseyin, bizdede hizli bri skeilde artiyor kac aydir, secim geliyor diye ipleri elden birakti hukumet boyle oldu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Yunanistan batmadi, sadece zor gunler geciriyor hukumet olarak, yoksa halkta para var. disari ciksaniz oturucak yer bulamazsiniz kafelerde, barlarda vs.. burda insanlar demokratik haklarini savunmayi sever, birsey oldumu koseye cekilip susmaz..

Tamam dis borc yuksek, gelen para zaten avrupa birliginden geliyo ama zaten problem avrupa birligi.. yunanistan para birimi olan drahmiyi euro ile degistirince problemler basladi. ekmegin fiyati 5-6 kat artti euro ile. ayni sey uretim icinde gecerli, istedikleri seyi uretemezler, urettikleri en kaliteli seyler yine disari gider, avrupa birligide fiyatini belirler.

Yunanlilar, turklerle ayni karakterde. buyuk cogunluk vergi kacirir, uyulmasi gereken kurallar varsa tam tersini yapmayi sever vs vs. Simdi biraz kemerler sikilincada herkes bagiriyor ama cogunun planlari hazir hafta sonu icin club yada bouzouki..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ürettiklerinden çok tükettiler yıllarca, şimdi taklaya geldiler. Biz de benzer bir durumdayız aslında ama bizde hem ortalama tüketim o kadar yüksek değil hem de bir üretim çabası var, bakalım nereye kadar gidecek. Öte yandan Belçika gibi hiç üretmeden bol bol tüketen bi ülke aynen devam ediyor, ilginç.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...