Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitaptan fransızca öğrenme..

Efrasiyab

Öne çıkan mesajlar

Efrasiyab said:

@Rotweiler

Hocam haklısın, açıkcası bende biliyorum kitaptan vb öğrenilemeyeceğini. Asıl niyetim Taksimdeki Fransız Elçiliği Kurslarından öğrenmek. Yalnız o zamana dek, zira ne zaman başlayabilirim belli değil, ufakta olsa, 1-2 cümle, kelime ve kulak aşinalığı olsun istiyorum. Yani Ana yemek öncesi atıştırmalık misali.

2. dilinse fransızca acaba önerilerin var mı, kurs sürecinde ve normalde daha hızlı ve pratik olarak nasıl öğrenebileceğime dair?

1gars1fille serisini izle.
müzik dinle. Filmleri zorla. Basit filmler mesela, komedi felan.
Les inconnus serisini izle komedi. En güzeli ZEVK ALARAK öğrenmek. Burdakiler gibi, nefret eerek öğrenmessin, bünyen almaz...
Negatif düşünme.
Ve fransız bir ortama girdiğin an, direk dön, yanlış ya da doğru farketmez(!) Çaban yeter...
Sosyal ağlarda paylaş

Telaffuzu kitaptan öğrenemezsin ama en azından kelimelere karşı göz aşinalığın olur ama tabi daha başka diller varken neden fransızca ? Bir yığın fransızca ağırlıklı eğitim veren lise var,yani belli bir yaştan sonra fransızca öğrenmek handikap gibi geliyor.(en azından bana göre)
Sosyal ağlarda paylaş

Ha bu arada, o dediğim film kaynaklarını bulamazsan söyle.
Adres gönder ö.m. den ben postalarım sana cdye çekip.

İşin şöyle de bir değişik yanı var... Bundan çok değil, yarım asır önce ikinci anadili fransızca olan bir ülkeyken, bugün popülist bir latin dilinin(sadece onun, başka bişeyin değil) etkisi ve kırbacı altında yaşıyoruz. Bu da düşünülesi bir durum...
Tabii ki ingilizceye lafım yok(onda da gayet birikimim var) ama neden sadece o? Ve niye zaten mevcudu vardı iken şimdi o... Onu merak ettim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence hiç bir altyapı almadan her gün 1 saat işe gidip-gelirken kitaptan okumayla falan öğrenilmez yabancı dil.
Ancak şu yeni moda turistik seyahatler için hazırlanmış cümle kalıpları içeren kitaplardan 40-50 basit cümle kalıbı ve yine bir o kadar kelime öğrenirsin diye düşünüyorum.
Üzgünüm ama düşüncem bu şekilde.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah daha dun ev arkadasimla fransizca mi daha zor almanca mi muhabbeti yaptik saatlerce sdsfd

hobi olarak ogrenecem diyene bisi diyemeyiz ama ikisi de birbirinden gereksiz diller, ha fransizcanin en azindan konusmasi fln seksi, almanca tumden gereksiz.

bitti zaten almanca maceram dun de almanca kitaplarini cope attim, bi daha da yuzune fln bakmam almancanin. tek yaptigi sey not ortalamami dusurmek oldu 5sene boyunca.
Sosyal ağlarda paylaş

@senko: 8-9 sene önce hem almanca hem de fransizca ögrenmek zorunda kaldim. hadi almancaya kulak dolgunlugum vardi az bucuk ama fransizcaya direkt sifirdan basladim. ikisini de ayni anda düsün. ama seve seve ögrendim be.
insanin icinden gelmeli önce =P. dilin zorlugu bisi degil yoksa.
hepsinin belirli kurallari var yani. onlari ögrendin mi, kendini gelistirmek istedin mi problem yok.

gerci simdi hala okudugumu anliyorum, kasinca cümle kurabiliyorum ama unuttum yine. biraz daha pratik lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

ya zamaninda iyi bilirdim. hatta lozan taraflarina gidip staj yapmisligim var fransizcami gelistirmek icin. ama son zamanlarda pek üstüne düsmedigimden gelistirmem gerek daha. öyle almanca gibi akici konusamiyorum tabi.

burda sart fransizca bilmek üniverste sinavlarinda yani abitur'da ingilizceye ek olarak fransizca da bilmek gerekiyo. sözlüye falan giriyorsun hatta. cok tatsiz.
Sosyal ağlarda paylaş

ahah nil supriz yumurta gibin :)

de guzelim senin cilen de pek fenaymis, hem fransizca hem almanca... beraber ogrenmek can acitir...

ben boyle almanca soyle kotu boyle zor diyorum da, ben de farkindayim aslinda pekala ogrenilebilinecek bir dil oldugundan. 2 table'i joinlemeyi basaramayan, sagdan soldan buldugu kodlarla gelip senko buna main yaz plss diyen interface denince bos bos bakan gerizekali kizlar AA ile geciyorsa almanca derslerini, pekala yapilabilinir.

amma iste istemek lazim, takip lazim, biraz da merak lazim.
Sosyal ağlarda paylaş

Rotweiler said:

1gars1fille serisini izle.
müzik dinle. Filmleri zorla. Basit filmler mesela, komedi felan.
Les inconnus serisini izle komedi. En güzeli ZEVK ALARAK öğrenmek. Burdakiler gibi, nefret eerek öğrenmessin, bünyen almaz...
Negatif düşünme.
Ve fransız bir ortama girdiğin an, direk dön, yanlış ya da doğru farketmez(!) Çaban yeter..

Fransızcayı seviyorum, ama fransızları sevmiyorum, napolyon hariç:P Zaten öğrenirken en büyük yardımcım severek öğrenmem olacak, işkence gözüyle bakmıyorum açıkcası. Sırf o yüzden Üniversite/lisede pek çok kişi ingilizceyi doğru düzgün öğrenemeden çıkarken ben güzel bir şekilde öğrendim.

Bir bakayımn ete, bulabilirsem indiririm, bulamazsam ö.m. atarım. Sağol tavsiyelerin için.

paparnoz said:

Telaffuzu kitaptan öğrenemezsin ama en azından kelimelere karşı göz aşinalığın olur ama tabi daha başka diller varken neden fransızca ? Bir yığın fransızca ağırlıklı eğitim veren lise var,yani belli bir yaştan sonra fransızca öğrenmek handikap gibi geliyor.(en azından bana göre)

Telaffuzu zaten kitaptan öğrenme gibi bir niyetim yok, olmayacağını biliyorum. Onun içn farklı planlarım var.

NEden Fransızca sorusuna gelirsek, okuduğum bölüm sanat tarihi, ikinci dal olarakta tarih seçeceğim. Fransızca hem güzel sanatlar, hem tarih, hemde edebiyat için oldukça büyük eserlerin verildiği, ve kullanıldığı bir dil, ki günümüzde hala ingilizcenin yanında 2. dil olarak her diplomatın bildiği bir dildir ki, 2.Dünya savaşının sonuna dek lingua franca idi.

cetintas said:

Bence hiç bir altyapı almadan her gün 1 saat işe gidip-gelirken kitaptan okumayla falan öğrenilmez yabancı dil.
Ancak şu yeni moda turistik seyahatler için hazırlanmış cümle kalıpları içeren kitaplardan 40-50 basit cümle kalıbı ve yine bir o kadar kelime öğrenirsin diye düşünüyorum.
Üzgünüm ama düşüncem bu şekilde.

Öğreni,lmez biliyorum, benim amacım zaten bir aşinalık oluşturmak, 1-2 şey kapmak.
Sosyal ağlarda paylaş

senko said:

ahah nil supriz yumurta gibin :)

de guzelim senin cilen de pek fenaymis, hem fransizca hem almanca... beraber ogrenmek can acitir...

ben boyle almanca soyle kotu boyle zor diyorum da, ben de farkindayim aslinda pekala ogrenilebilinecek bir dil oldugundan. 2 table'i joinlemeyi basaramayan, sagdan soldan buldugu kodlarla gelip senko buna main yaz plss diyen interface denince bos bos bakan gerizekali kizlar AA ile geciyorsa almanca derslerini, pekala yapilabilinir.

amma iste istemek lazim, takip lazim, biraz da merak lazim.

ama simdi senin dedigin seyler farkli be =P birisi sirf sözele dayali, inek olduklari icin kasiyo onlar, ezberliyolar falan.

ya almancayi kolay ögrendim ben. almancilarin bulundugu ortamlara karismadim, almanlarin cogunlukta oldugu bi okulda okudum. toplasan 5 türk cikmaz =P
ama tabi onun yaninda ugrastim baya kendimi gelistirmek icin.

ama o da cok testisli bi okuldu iste, elemanlar ilkokul 2. siniftan beri fransizca kasmislar. ben de hirs yaptim özel dersle falan gectim enikleri.
Sosyal ağlarda paylaş

Sanat Tarihi için Fransızca bence o kadar gerekli değil,İtalyanca desen ne bileyim Latince desen mantıklı ama Fransızca Sanat Tarihi'nin son dönemlerinde önemlidir yani.

Özellikle Türkiye'de Selçuklu,Bizans,Barok ve Rönesans dönemi sanatları ağırlıklı eğitim veriliyor.E hali ile Latince ve İtalyanca öğrenmen daha mantıklı,Tarih içinde aynısı geçerli 2 bin küsür yıllık Roma var,üstüne venedikliler,cenevizliler var vs.

Evet bunları söyledikten sonra latince öğrenme konusunda gaza geldim.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...