Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Danone Halka İlişkiler / Sıkıntılar, Öneriler.

Xaenin

Öne çıkan mesajlar

fede said:

danonenin türk pazarında sıkıntı çektiğini mi düşünüyoruz peki?

Pr olarak sıkıntı çektiğini düşünüyoruz ve bunu geliştirmeye çalışıyoruz evet. Şu anda competitive analysis yapıyorum, yerli malı tüketiminin daha cazip geldiği fikrinden yola çıkarak SEK, Sütaş ve Pınar'ın ürünlerini sıralıyorum. Pınar birazcık abartı ürün yelpazesine sahip ama sütaş ve sek genelde süt ve süt ürünleri kategorisine girdiği için onlara focusluyorum şu anda. Ne açıdan daha avantajlı, falan fıstık. Ordan pr konusunda çektiği sıkıntıları deşip üstüne pr proposal patlatıcam. Yardımlarınızı esirgemeyiniz.
Sosyal ağlarda paylaş

önemli olan markanın halk arasında nasıl anıldığı bir şekilde.
danone hakkında çok fazla spekülasyon var.
benim arkadaşım danone'de çalışıyor, kız bir şekilde danone'de çalışıyorum dedi miydi hemen zararlı mı şu var mı söylenenler doğru mu falan diye sorular alıyor.
o olaylar bariz yer etmiş halkın gözünde.

bi de pazarlama stratejisi önemli.
çok reklam yapmak değil her zaman olay. bir şekilde yayılmak kulaktan kulağa da olsa.
body shop ya da starbucks'ın bir reklamını göremezsiniz ama adamlar sınıflarında birinci.

ki ben danone yoğurdunu severim. lezzetli.
Sosyal ağlarda paylaş

danone bence spekülasyondan, fransızlıktan ziyade halk tarafından elit ürünü olarak bilinmesinden çekiyor gibi. yani bir sütaşın filan yaptığı orta-alt sınıfa çok iyi kendini izleten inekli reklama bak, bi de çalışan anne eve gelir sarışın küt saçlı çocuğuna verdiği bakın size ne hediye getirdimli reklamına bak (üstelik reklam yabancı reklamın dublajıydı)
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

o kadar iyi değil peyniri

Peynir hastası olarak;
Yörsan yeşil renkli kutu peyniri, burada dikkat ediceğiniz nokta teneke kutu olması diğerinin tadında hafifi değişiklik var, çoğu markadan iyi. Heleki suyu sünme kıvamına gelince tadı mükemmel oluyor.
Birde yeni favorim sütaş süzme peynir.

Peynir suyunuda evde poğaça börek yaparken koydunuzmu...
Sosyal ağlarda paylaş

fede said:

danone bence spekülasyondan, fransızlıktan ziyade halk tarafından elit ürünü olarak bilinmesinden çekiyor gibi. yani bir sütaşın filan yaptığı orta-alt sınıfa çok iyi kendini izleten inekli reklama bak, bi de çalışan anne eve gelir sarışın küt saçlı çocuğuna verdiği bakın size ne hediye getirdimli reklamına bak (üstelik reklam yabancı reklamın dublajıydı)

+1

danonede direkt elit/pahali imaji var. fiyatlardan hic haberim yok ama kafamda boyle sekillenmis. bir de bilincli olarak sirf puding aldim sanirim. baska bisey hic almadim danoneden.
Sosyal ağlarda paylaş

Danone pahalı,reklamları arkadaşların da dediği gibi tüketiciyi etkilemekten uzak.İslami kesimde İsrail'e yardım ediyor diye biliniyor.Önemli bir düşüşe sebep olur bu durum.

Yani Fransız durumu çok alakasız bir tespit olmuş,Mesela tüketici Nutella,kinder gibi ürünleri üreten Ferrero şirketinin Fransız şirket olduğunu sanıyor (italyan olmasına rağmen) ama ekşisözlük başta olmak üzere deli gibi satılıyor Türkiye'de.Zaten Danone'nin Fransız olduğunu kimse bilmiyor,ben bile forward maillerden dolayı İsrail şirketi sanıyordum.

Ayrıca ayran meselesine gelince Dost ayran bence tüm ayranların kralı sütaşın,ekerin,yörsanın eline verir.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...