Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cahillik

tinu

Öne çıkan mesajlar

Marty zaten banlanmamak için cahil diyoruz yoksa bir çogumuz neler diyor. Hayır adamlara belge ile gelip bak şundan şundan şikayetçiyiz şunlar olmamalı bunları bır duzeltemediniz batırdınız dıye baya belge sunduk seçimlerden önce. Akp onlara cevap bile veremeden %50 aldı o yüzden yine tebrik etmek lazım.

Karne falan diyen halk için diyoruz cahil diye 20 sene evvel degil artık açısından ama chp açıkcası başa geçse yine bişi yapamazdı ben açık ve net bir şekilde akp 290-300 milletvekili çıkarsın istiyodum tek sorun orda sımdı 325-326 dıyolar çıkartıp birilerine 250bin lira verseler 1-1.5 trilyona yine 330 olurlar ki bu parayı son 10 senede buldular çok şükür inşallah dinimiz amin.

edit : sam bir kere daha soyluyorum , chp kazanma degil demedim mhp degil de demedim hatta ldp degilde demedim (ldp saglam parti aslında ) ben akp kazanma mantıgında dedim nasıl rew falan oyle akp de aynen oyle. Hatta izah ettim neden oyle ama orayı koyuya almamışsın.
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

'kazanma' mentalitesinde olanlar kimler acaba? siz aranızda önce anlaşın bence, çünkü ben rew'e cevap vermiştim zaten. :)

abi seçimi kazanmak değil "insanları kazanmak" diyorum orada farkındaysan. İstedikleri meselelere eğilip onlara yaranmak, haliyle gönüllerini kazanmak anlamında o. Adamın suratına aptal cahil dersen adam tabii oy vermez sana, gönlünü kazanacan diyorum. Nasıl sözümden %100 zıt anlam çıkardın?
Sosyal ağlarda paylaş

Bir şakirte bile ben bilmiyorum risaleyi dersen sana kızmaz cahil demez ve öğretmeye çalışır büyük bir zevkle ama türkiyede bazı kültürlü kesim bilmiyoruz dersen veya bilmediğini görürse bırakın öğretmeyi hemen azarlar+cahil köylü diye küçümserler. herkes üniversite okudu anasını satayım herkes istanbul da yetişti

işte bu yüzden bu kafayla sol partiler kaybetmeye mahkumdur.

Birde kanunlara göre yasaklar olabilir veya olmayabilir ama ister din ister namus ister siyasi görüş isterse egodan dolayı bir başörtü durumu var din var. bu olaya cahil yobaz diye geçiştirirsen olmaz. çünkü o adam da seçimde oy kullanıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Mr_Hand said:

"nutella yerim" said:

karadenizliler hes e ve nükleer e de evet dediler,artık bi bok olursa cıkıp aglamasınlar plz

şu mantık da yanlış, diğer yarısı da "hayır" dedi bunlara. ama bu ülkede 7 ileri çift kavramalı demokrasi olduğundan, bunlara "evet" diyen yarım çoğunluk oluyor.

tamam o zaman yarısı sikayet etmesin abi bi şey olursa,diger yarısı edebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

abi seçimi kazanmak değil "insanları kazanmak" diyorum orada farkındaysan. İstedikleri meselelere eğilip onlara yaranmak, haliyle gönüllerini kazanmak anlamında o. Adamın suratına aptal cahil dersen adam tabii oy vermez sana, gönlünü kazanacan diyorum. Nasıl sözümden %100 zıt anlam çıkardın?

tamam ben de onu diyorum, insanların gönüllerini ulufe ile kazanmaya çalışmak direkt şans oyunuydu, tutmadı. çalışmak lazım biraz. bunu dedim. mithat da çıktı, kazanma kavramını eleştirdi.
Mithat said:

edit : sam bir kere daha soyluyorum , chp kazanma degil demedim mhp degil de demedim hatta ldp degilde demedim (ldp saglam parti aslında ) ben akp kazanma mantıgında dedim nasıl rew falan oyle akp de aynen oyle. Hatta izah ettim neden oyle ama orayı koyuya almamışsın.

rew'in dediğiyle alakalı konuşuyorum ben, partinin kazanma mantığı var veya yokla ilgili birşey değil.

ve evet ldp'liyim ben esasen ama cem toker besim tibuk'un bütün söylediklerine taban tabana zıt hareket edip ulusalcıları desteklemeye başlayınca desteğimi çektim. onun parti başından gitmesi lazım. gençlik kollarının rahşan'a yolladığı kına için bile özür diledi adam, o gün bitti, sıfır oldu benim gözümde.
Sosyal ağlarda paylaş

Mithat said:

Sol partiler öyle de mhp bildigin türk-islam felsefesinde ki parti ayrıca hem muhafazakar hem 10 senedir ülkeyi düdüklemiyor peki onlar neden %13?

mhp 80lerin cezasını çekiyor. Sokak çatışmaları, her gün tabancalı makinalı tüfekli savaşlar, üni.den toplanan gençler, ölümler... Ülkeyi o kadar kötü hale getirdiler ki bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar o 80leri görmüş nesil gidene kadar en az bir 20 sene daha parlayamazlar kolay kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

saturn said:

Bir şakirte bile ben bilmiyorum risaleyi dersen sana kızmaz cahil demez ve öğretmeye çalışır büyük bir zevkle ama türkiyede bazı kültürlü kesim bilmiyoruz dersen veya bilmediğini görürse bırakın öğretmeyi hemen azarlar+cahil köylü diye küçümserler. herkes üniversite okudu anasını satayım herkes istanbul da yetişti

işte bu yüzden bu kafayla sol partiler kaybetmeye mahkumdur.

bravo cok dogru dusunmussun

Birde kanunlara göre yasaklar olabilir veya olmayabilir ama ister din ister namus ister siyasi görüş isterse egodan dolayı bir başörtü durumu var din var. bu olaya cahil yobaz diye geçiştirirsen olmaz. ne diyelim cahil yobaz demeyip var mı baska sıfatı ? çünkü o adam da seçimde oy kullanıyor
Sosyal ağlarda paylaş

Rewendor said:

Mithat said:

Sol partiler öyle de mhp bildigin türk-islam felsefesinde ki parti ayrıca hem muhafazakar hem 10 senedir ülkeyi düdüklemiyor peki onlar neden %13?

mhp 80lerin cezasını çekiyor. Sokak çatışmaları, her gün tabancalı makinalı tüfekli savaşlar, üni.den toplanan gençler, ölümler... Ülkeyi o kadar kötü hale getirdiler ki bundan sonra ne yaparlarsa yapsınlar o 80leri görmüş nesil gidene kadar en az bir 20 sene daha parlayamazlar kolay kolay.

tamamda şuan 20 senedir kavga etmeyen susturulmuş hatta ülkücülükten bile çıkmış gayet sakin kafa yapılı düzgün adamlar var bunu g... tabii kime anlatıyoruz boşver %50 akp çıktı bu saatten sonra %49 mhp çıksa yaranamaz bana siyaset.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

Birde kanunlara göre yasaklar olabilir veya olmayabilir ama ister din ister namus ister siyasi görüş isterse egodan dolayı bir başörtü durumu var din var. bu olaya cahil yobaz diye geçiştirirsen olmaz. ne diyelim cahil yobaz demeyip var mı baska sıfatı ? çünkü o adam da seçimde oy kullanıyor

o kişiler oy kullanmanın yanında söz sahibide 10 milyon ev kadını ne demek şu an akp oyunun neredeyse yarısı.
Sosyal ağlarda paylaş

satürn çok doğru demişsin.

bu arada %50 nin hepsi mi cahil arkadaşlar yapmayın , cahil dedikten sonra da acaba kim kıçını kaldırıp bu cahil dediğiniz kitleyi aydınlatmak için bir şeyler yaptı??? illa ki arada bir kaç arkadaş çıkacaktır şunu şunu yaptım diye ama demek ki yeterli değil.

bir de cahil,koyun vb. şeyler diye saydıranlar genelde seçimden 15 gün sonra unuturlar buraya yazdıklarını. apolitik hayatlarına geri dönerler.

son olarak da dengeler sürekli değişir , koskoca jedi'ler denge denge diye ezilmiş tek sith lordun karşısında. dengeyi değiştirecek bir luke veya anakin her zaman çıkacaktır. beklemek lazım. true story!!
Sosyal ağlarda paylaş

Chp'den o kadar icraat, caba, kafalara yerlesmis ideolojiyi hic bir sekilde gecemiyor iste. Baykal yillardir sol oldugu soylenen partinin basinda ataturk ve laiklikten baska hic bir siyaset, icraat yapmazken, kilicdaroglu aile sigortasiyla, yoksulun, fakirin, iscinin haklarini koruma vaadiyle geldi. Tayyip biliyorsunuz bu alevi dedigi icin yozgat'ta ve sivas'ta chpnin oylari dustu. Bu insanlar aptal degil, aksine cin gibiler, ama ideolojilerinden gozleri kor olmus, nasil bir fasist zihniyette olduklarinin farkinda degiller.

Sosyal demokrat partinin iscileri, dusuk gelir grubunu bu toplumda en alta itilmisleri koruyacagini akillarina bile getiremiyor, varsa yoksa alevi, sunni, turk-kurt, laik-dindar gibi onyargilarla oylarini veriyorlar.

Yalan degil, chpnin de onemli oyu icraate bakmadan seriat korkusuyla toplaniyordu. Bu secimde biraz olsun sagdan sola oy gecer sanmistim, ama kafadaki ideolojileri yenemediler iste.

Solun oyunu buyuk cogunlukla orta gelir grubundan bu duzen de iyi kotu gecinebilen insanlardan, toplumun ust tabakalarindan, saginsa isci sinifindan, dusuk gelir grubundan aldigi baska bir ulke var midir bilmiyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

İktidarda olmayan partinin 1 ilden alacagı 3 kuruş gelir ve ceplerinden ortaya koyacagı para ile yapacagı icraatleri bekliyen cahil halktan oy almayalım zaten gelin gidelim biz zimbabwe falan var ülke olarak oralara orda azınlık olmayız en azından.

Tekrarlıyorum 81 ilin toplam hazinesi akpnin cebinde iken icraatları bu kadar . Chp para almadan napsın cebinden mi yatırsın icraat dediginiz olaya?
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

Mr_Hand said:

"nutella yerim" said:

karadenizliler hes e ve nükleer e de evet dediler,artık bi bok olursa cıkıp aglamasınlar plz

şu mantık da yanlış, diğer yarısı da "hayır" dedi bunlara. ama bu ülkede 7 ileri çift kavramalı demokrasi olduğundan, bunlara "evet" diyen yarım çoğunluk oluyor.

tamam o zaman yarısı sikayet etmesin abi bi şey olursa,diger yarısı edebilir.

anlamadığım, bu milletin anasına bacısına laf edildi, ülkesi için ölenlerine laf edildi, kendi hakkını savunana laf edildi hatta hakkını savunurken ölen vatandaşa ülkenin yöneticisi "ben bilmem" dedi yüzünde en ufak bir ifade değişikliği olmadan, ülkenin geleceği olacak çocukların eğitim sisteminin kanseri; sınav sistemi hiç olmadığı kadar rezil bir hale geldi, ülkenin başkenti dahi abuk subuk yönetildi, üstüne bu yönetim pişkin pişkin savunuldu, silah edinmenin yaşı neredeyse çocuk yaşları seviyesine indi, alkol ise tam tersi, medyanın tamamı tekelin kontrolü altına girdi, özgür kalan tek medyayı teknik olarak yetersiz görünen kişiler yönetir oldu, ekonominin iyiye gittiği iddia edilse de yakıt fiyatları inanılmaz noktalara geldi, saçma sapan sarıklı cübbeli adamlar tv kanallarında baş göstermeye başladı, öcalan özel adasından ülkenin güneydoğusunu yönetir oldu, özelleştirilmeyen bi bok kalmadı, millet dinciler-dinsizler-kürtler vs. şeklinde paramparça oldu, kimsede huzur kalmadı, umut hiç kalmadı, tüm dünya Japonya'daki felaketten sonra akıllanıp "Nükleer kontrol altında tutabileceğimiz bir teknoloji değil" diyerek vazgeçme çabalarına girerken biz "Nükleer kuracağız, 2023 çok süper olacak" nidalarıyla bu yukarıda yazdığım olayların gerçekleştiği dönemin iktidarına tekrar "hadi bi daha" dendi, kanalistanbul gibi saçma sapan hayallerle ortalık bulandırıldı, istanbul tarihini değiştiren bulguların çıktığı marmaray kazılarına "tabak çanak" bile dendi, eskiden "aman istanbulun yeşil alanları katlediliyor" diye kaçak yapılaşma vs.ye millet ayaklanırken şimdi hükümet kendi eliyle istanbulun batısını-kuzeyini-doğusunu şehir yapacağız dedi, ülkenin tarihinin sembolleri, kendisine emanet edilen müze müdürü tarafından şahsi olarak kullanıldı hatta çalınmaya kalkıldı, ha bir de sırf bu iki pazardan kalkınabilecek ülkeyken ne hayvancılık kaldı ne tarım, hepsini dışarıdan alır olduk, iktidarın başındaki kişi zamanında ülkeyi böleceğini bizzat beyan ettiği ortadoğu projesinin eşbaşkanıyım dedi, laiklik, dinsizlik oldu, hukuk falan kalmadı, demokratik cumhuriyetin şah damarı yasama yürütme ve yargının ayrılığı ortadan kalktı, anayasanın ilk maddelerini bile değiştirmek gündem konusu olabildi...

Tüm bunlar nasıl oldu, dedesi ninesi canlarını bu ülkenin geleceğine adamış bir halk buna nasıl "he" diyebildi ya?!
Sosyal ağlarda paylaş

@mrhand

türkiye,türk halkı,türkler,türkiye'de yaşan halkı sosyolojik acıdan anlamak biraz zor,bir fransız dusunurun dedigi gibi ;

"bunu anlamak mümkün degil,dünyanın her tarafında ezilen kısım/tarım ve sanayi işçisi/gettolar sola oy verirken türkiye'de bu oylar sağa gidiyor"

yeni de degil 60'larda soylenmiş bir laf
Sosyal ağlarda paylaş

Sam said:

"rejim oylanıyor" diye oy isteyen sol parti var mı dünyada, onu araştırmak lazım önce. (:P)

rakip partinin genel başkanı 10yıllarca ortalıkda hilafeti getircez,demokrasi bir tren diye gezen biri olunca normal bu yavru

ana muhalefet partisinin lideri icin "yahuv bu alevi zaten" deyip oy isteyen genel başkana bi lafın yok ama ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...