ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 soru emerging markets diyor ama artık x yerinde olan kriz herkesi etkiliyor. ben, yunanistan'ın borc batağından kurtulamaması derdim. zira yunanistan bitmiştir. literally bitmiş bir ülke ama. bunların tahvillerini elinde tutan onca avrupa bankası da, yunanistan'ın pes demesiyle kağıt parçalarından ibaret olacak o tahvillerin, bilançolarında yaratacağı zararları kapatacak sermaye yeterliliklerine sahip değiller. kısaca yunanistan batarsa (ki aslında battı, hazır parayla ayakta tutmaya çalışıyo avrupa) bi çok avrupa bankası anında batar. haliyle avrupa batar, çünkü o banklar da sağa sola borçlu. zaten türkiye değerli TL ve yükselen emtia fiyatları nedeniyle finanse edilemeyen cari açık yarattı, devalüasyon kapımızda. üstüne avrupa krizi fena olur. edit: şık olarak da sudan'ı seçtim. en komiklisi oydu ^^ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 avrupa coktan yatti ya, asyadayiz artik, onlardan gelicek hayir da allahtan gelsin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Viktor, aga, komünizm demedim savaş komünizmi dedim. Ayrıca Amerika'nın ekonomik hakimiyetini yıkan olgu gayet açık ve nettir, soğuk savaş dönemi boyunca komünist memleketlerin kapalı pazarlarının olduğu bir dünyada, serbest piyasanın ve pazarların adam akıllı tek hakimidir Amerika. Serbest piyasanın kalesi olmasından dolayı ipleri elinden tutmuştur, ikinci dünya savaşı sonunda gerek savaş endüstrisi ile kazanmış gerek "sizi komünistlere karşı koruyacağız" diyerek dünya üzerinde pazar hakimiyetini pekiştirmiştir. Ancak devir değişiyor. Daha 10 yıl önce Brezilya borç batağındayken bugün BRICS ülkeleri ile dünya ticaretinin muazzam bir kısmına hitap eden gelişen bir ülke konumunda. Çin ve Rusya gibi zamanında kapalı piyasaya sahip ülkelerin olduğu bir dünyada kafayı kullanan her ülke avantajlı olabilirdi. Zira artık bu pazarlarında açık olması ve özellikle bu iki ülkenin (belki Rusya sayılamaz) kendi pazar hakimiyetlerini kurması aslında bariz doların sonudur, olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Dolar konusunda şöyle bir sıkıntı var yalnız, Çin de malum dolar rezervlerine sahip ve doların değer kaybetmesini pek istemez. O yüzden biraz karışık işin o kısmı. Dolar şu anda ip üzerinde dengede duruyor bir bakıma. Hem Amerika'nın borçlarını yapılandıracağı, ihracat yapabileceği kadar düşük tutuluyor; hem de dolar rezervi olan ülkelerin gak guk demeyeceği kadar yüksek. Öte yandan amerikan ekonomisinin çökmesini isteyen de pek yokken Avrupa'yı kendileri haricinde umursayan pek yok. (Ha bir de belki bu aralar dolardan euro'ya geçen, Avrupa'da yatırım yapan araplar hariç) Bu nedenle önce Avrupa patlar gibime geliyor hep, ki sinyallerini vermeye başladı halk. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
hamsilipilav Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 topici okumadım da bu saatten sonra iki gelişmiş ülke arası savaş bekleyen çok farklı kafalarda yaşıyordur. olsa olsa en gelişmişinden bi güney amerika ülkeleri sınır dalgasına kapışır az bişi o kadar oda MAX yani yoksa ABD 3. dünya savaşı başlatcak falan ya bırahh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
deadwoll Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Amerika önümüzdeki 40 50 sene içerisinde ggnormk derse o zaman işte görürürüz büyük savaşı. Ki bazen 40 50 sene daha gider mi o ekonomi diyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Freedoom Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Altın krizi olacak fiyatlar fırlayacak. Önce düşecek düştü ya iyi dicez sona fırlıcak. Altın krizi olacak ve altından nasıl kriz çıktı lan diye herkes düşünmeye başlıcak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Altın çok bozdu aga, öyle böyle değil Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Red Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 ww3te çarpışırım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ascraeus Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 abd'ye bişey olmaz bence. çünkü bu oyun onların oyunu. top onların, yane dolar. dolara talep falan da düşmüyor. tüm dünya zaten köpek gibi abd tahviline gömülü durumda. ve en ufak bi kriz havasında deli gibi talep geliyor yine o tahvillere. güvenli liman emtialardan sonra abd tahvili hala dünyada. çok borçları var muhabbeti de. 2010'da abd anayasalarla belirlenmiş borçlanma sınırına geldi. 2 trilyon dolar artırdılar. aha bu sene o sınıra da geldiler. yine artırırlar olur biter. ok np Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MelvinUdall Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Red said: matt damonun anlattıgı o film neydi Inside Job http://www.imdb.com/title/tt1645089/ güzel filmdir. Horrible said: Bi de şey dicem, 1. dünya savaşı vezirin öldürülmesinden çıkmadı mı zaten ya ?!?! =P Sen nerede okuyon bakiim? Bunu sana kim öğretti? Unut bunu. ascraeus said: bunların tahvillerini elinde tutan onca avrupa bankası da, yunanistan'ın pes demesiyle kağıt parçalarından ibaret olacak o tahvillerin, bilançolarında yaratacağı zararları kapatacak sermaye yeterliliklerine sahip değiller. kısaca yunanistan batarsa (ki aslında battı, hazır parayla ayakta tutmaya çalışıyo avrupa) bi çok avrupa bankası anında batar. haliyle avrupa batar, çünkü o banklar da sağa sola borçlu. pati burada güzel yerleri özetlemiş. yunanistan'ın devlet tahvillerini satın alan avrupa bankaları bunları kaldıraç olarak kullandılar. fakat daha sonra yunanistan'ın borçlarını ödeyemeyecek olduğu ortaya çıktı. bu sefer yunanistan'a kredi yoluyla yardım edildi ama kemer sıkma politikaları dayatılmak zorunda kaldı. bütçeden kesintiler, emeklilerin maaşlarını düşürdüler, memurlara x sene zam yapmayacaklar falan. işsizlik almış yürümüş zaten. geçende yunanistanın bölgelere göre işsizlik oranları açıklanmıştı. bizden beter haldeler. çark dönmüyor. batacak yunanistan ama sorun batıp batmayacağı değil ne zaman batacağı. bu da avrupalı liderlerin paranın musluğunu kapatacaklarını açıkladıkları gün gerçekleşecek. çünkü zaten şu anda borçlarını ödeyemiyorlar. yunanistan battı. şimdi ne olacak? avrupa bankalarının elindeki yunanistan tahvilleri değersizleşecek fakat zarar tam olarak hesaplanamayacak. çünkü hangi banka hangi bankanın ne kadar zararda olduğunu bilemediğinden birbirlerine güvenip kredi vermemeye başlayacaklar. sistem tıkanacak. yukarıdaki olaylar gelişirken işin bir başka boyutu ise ispanya. ben bunu tam bilmiyorum ama amerika'daki subprime mortgage krizini tetikleyen çürük ürünlerin (mortgageını ödeyebilecek finansal durumda olan birine mortgage yapıp ondan sonra bu adamların işlerinden olması durumunda mortgage taksitlerini ödeyemeyeceklerini bile bile bunları birleştirip bankalara yatırım bankalarına satıyorlarmış) benzerlerinin ispanya'da da olduğu ve benzer bir krizin orada da tekrarlanacağı söyleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 cogu uzakdogu ulkesi rezerv oalrak abd dolarindan donme karari aldi zaten, cin baya hizli bir sekilde kurtulmaya calisiyor mesela ki son g20 dede baya gundemde kaldi mesele donup dolasip keynes in ciktigi yer egeliyorlar iste, uluslarasi rezerv parasi tarafsiz bir para olmali ve bir sepetin ustunden belirlenmeli ama amerikayida birakamiyorlar kriz korkusu ile cunki amerikanin dolarin bitmesi ile aysiyacagi kriz tarihin en buyuk global ekonomik krizi olucak ne olursa olsun ha bide su avr amerika su anda birden cok ekonomi ksorunal karsi karsiya -kapanmasi imkansiz olan cari acik -rekor duzeylere cikmis ic borc -patliycam diye haykiran bir housing bubble (ki grafigi bulrusam gosteririm, ocneki bubble lar ile kiyasliyinca ilk soru bu nasil patlamadi oluyor, ikinci soru ise bu patlarsa etkisi ne olcak) -yanlis yonetilen fonlar yuzunden iflas noktasina gelmis kamu -yuakriya ek oalrak baby boomers in emeklilik yasina girmis olmasi ve primadin piramitten cok agaca benziyor olmasi artik, asagidak iadamlarin emekli baby boomerlari besliycek sayisi yok bu kadar kirilgan hale gelmsi ekonomiyi abd su anda anca para basarak ayakta tutabiliyor ki bu maddelerden sadece biri bile normalde kriz cikartabilicek boyutta ki ilk patliyan hangisi olursa chain reaction olcak direk ben ilk patliyan housing bubble olucak diyorum, tarihte bir bubble in bu kadar buyudugu gorulmemis ki cidden patlayinca turkiyeyi gecelim aydan bile duyulucak o eheueheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BabacumMostors Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 bir sonraki krizi bilemiyorum ama ondan sonraki kriz taşlar ve sopalarla olacaktır ha ayrıca uzun vadede insanlar ölür (keynes) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 o değil yıl 2011 Türkiye halen dışardan fasülye alıyor aga Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Kalten Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Fasülyeyi çok fazla tüketen insanları öldürsek sorun kalmaz rahat ol. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Yalnz Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 atmosferde rahatlar aynı zamanda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MelvinUdall Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Viktor said: -yanlis yonetilen fonlar yuzunden iflas noktasina gelmis kamu kamu kurumları kötü yönetilmiyor abd'de. çünkü yönetilmiyor. kriz patlak verince batan bankalara ve yönetim kurullarındaki kodamanlara ödenen paraları bu sene kamu harcamalarından kesti obama. iki sene geç kaldı ama bir yerden kesmek gerekiyordu. bir sene öncede para bastılar zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 kredi krizi olacak tabiki. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 http://www.fnarena.com/images/provider/dynamic/CPI_house_US.jpg buldum grafigi, dikakt ederseniz 70 lerin ev 80 lerin sonundaki bubble lari cok net goruyoruz, birde tabi great depressionida veriyor dikkat ederseniz ortalamaya geri donmus veya yaklasmis fiyatlar, gene great depressiondan sonra dussede yerini bulmus simdiden mortgage krizi ile bir dusus var ama etki edicek kadar yuksek degil bu, zaten bubble larin en buyuk ozelligi bu misal caponyanin efsanevi bubble ina bakalim http://www.oftwominds.com/blog-photos/japan-bust1a.jpg bence simdiden altina yatirip bubble patlayinca amerikadan yer parsellemek lazim asfasdf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 MelvinUdall said: Viktor said: -yanlis yonetilen fonlar yuzunden iflas noktasina gelmis kamu kamu kurumları kötü yönetilmiyor abd'de. çünkü yönetilmiyor. kriz patlak verince batan bankalara ve yönetim kurullarındaki kodamanlara ödenen paraları bu sene kamu harcamalarından kesti obama. iki sene geç kaldı ama bir yerden kesmek gerekiyordu. bir sene öncede para bastılar zaten. yok kurumlarla beraber eyalet yonetimlerindie kastettim, en son mali olarak ki 36 eyalet batmis durumda, california en son elde avucta ne avrsa satiyordu ki 6 milyar dolarmi neydi odeyemedigi borcu , new york gene 3 milyar dolar civari biseydi http://www.cbpp.org/archiveSite/9-8-08sfp-f1.jpg surdan bakarsak duruma 41 eyalet gg durumda, 46 yi bulucagi soyleniyor rakamin, 4 eyaletin sanirim sosyal guvenlik fonlari tamamen cokmus durumdaydi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
MelvinUdall Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Viktor said: http://www.fnarena.com/images/provider/dynamic/CPI_house_US.jpg zaaaaaaaaaaa şu efsaneymiş. bitti geçti gitti demek büyük hata o zaman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 gecip gider mi ya, adamlar ayni kafayla devam ediyo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 BabacumMostors said: bir sonraki krizi bilemiyorum ama ondan sonraki kriz taşlar ve sopalarla olacaktır ha ayrıca uzun vadede insanlar ölür (keynes) BUNU YAPMAYA GELMİŞTİM OF Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ShadowFury Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Petrolden çıkacağını sanmıyorum, Libya Tunus Mısır filan bayağı karıştı, başlarına bi kukla hükümet oturtucaklar sonra hortumu kendilerine bağlıycaklar sorun çıkmadan. Doğal gaz da aynı şekilde daha kriz çıkarmaz gibi geliyo. Bence yine finanstan patlıycak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 12, 2011 ne hortumu kanalizasyon borularını bağlayacaklar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar