Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

2500 tl'ye çalışmam deyip işsiz gezmek

odullusoru

Öne çıkan mesajlar

odullusoru said:
uzman doktorların çoğu yeni gelen yasalarla muaynehanelerini kapattı, piyasa profesörlere filan kaldı.

e tamam da bunun konuştuğumuz maaş miktarıyla ne alakası var?

evet, doktorlar kendi işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar,
çünkü yanlış yapılan bazı siyasi hamleler yüzünden doktorlar bireysel önemini yitirdi, zincir hastanelere bağlı olmak zorunda kaldı.

hani ben bunu daha önce forumda eleştirmiştim.

ama eleştirince de "SİZ ANCA AKP'Yİ ELEŞTİRİRSİNİZ. HİÇ MAAŞ KAZANDINIZ MI SANKİ? SİZE MÜSTAHAK AKP HÜKÜMETİ." gibi bir yorumla karşılaşıyoruz.

benim ilk postumdan beri söylediğim mevzu şu, ancak anlaşılmadı demek istediğim herhalde?

1) ailesinden destek gören bir öğrenci veya bekar hayatı yaşan birisi için 2.5 milyar lira oldukça güzel bir fiyat, istediği gibi gezip tozar rahat rahat yaşar. hiç bir problemi olmaz.

2) ancak 2-3 çocuğu olan bir aile için 2.5 milyar lira yeterli değil, çünkü Türkiye'de hayat pahalı. bu yüzden bir çok kişi 2.5 milyar liraya burun kıvırıyor. rahat rahat yaşayabilmek için karı+koca 10 milyar kazanacak işlere girmeyi tercih ediyor.

bu iki şeyi savunuyorum ilk posttan beri.

ama saçma sapan yerlere çekiliyor bu iki söylediğim şey.

son kez söylemiş olacağım,
evet, ülkede 700 lirayla geçinmeye çalışan insanlar var farkındayım, bunun farkında değilim demedim,
ancak bu ülkede 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 900 lira,
4 kişilik bir aile için fakirlik sınırı da 3bin lira.

bu yüzden fakir üstünde bir hayat yaşayabilmek için 3bin liradan yukarıda bir maaş almak zorundasınız.

ek: tablolar:

http://i.imgur.com/CuIj4.png

http://i.imgur.com/UdLS4.png
Sosyal ağlarda paylaş

bu ay mezun olan biriyim ve ailemin yanında oturduğumu da düşünürsek 2500 e balıklama dalarım başlangıçta =) babam memur ve maaş + ıvır zıvır ile anca 2500 ediyor gelir. kurulu düzende bile kendini sıkarak anca idare ediliyor bu paraya. yeni düzen kurmak evlenmek fln çok zor. güvenemem ben 2500 ile evliliğe.

babamın 20 yıl çalıştığı halde aldığı paradan daha fazlasını abim öğrenciyken alıyor şimdi. flash programlama ile. mühendis-doktor vs olan birisi başlangıç olarak bu seviyelerde alıp 3-5 yıl tecrübe ile 5+k lara çıkabiliyor. Şu an bi sorumluluğu olmayanlara ne güzel para gibi geliyor ama sorumluluğun varsa hesap kitap yapmaktan çöker insan bu paraya.

2 sene önce elektrik 50-60lira civarı gelirken bakıyorum şimdi 100-120 den aşağı düşmüyor. internet, telefon, su vs derken 400 ün altında fatura ödediğimiz yok. kira varsa kenar mahallede otursan 600 liradan başlıyor. gıda, benzin vs derken 2000-2500 zorunlu ihtiyaçlar oluyor. hafif lüks istesen yazın tatil, ev almak fln gibi 5in altı çok zor.

asgari ücret ile çalışan tanıdıklara bakınca evde en az 3 kişi o civarda çalışarak anca idare ediyor. yok öle 1 asgari ücret ile aile geçindiren. ek iş veya birden fazla çalışan ile anca idare ediyor millet. sadece yaşamak için o da. yoksa milletin gıda, yakacak vs yardımına muhtaç oluyor insanlar tek asgari ücret ile.

ülkemiz için orta seviye 2500-3000 dir ama her ne kadar yoksulluk sınırı olsa da. 10 bin orta üst sayılabilir.

özet: ne küçümsenecek bir para ne de ahım şahım bir para.
Sosyal ağlarda paylaş

Bone said:

odullusoru said:
uzman doktorların çoğu yeni gelen yasalarla muaynehanelerini kapattı, piyasa profesörlere filan kaldı.

e tamam da bunun konuştuğumuz maaş miktarıyla ne alakası var?

evet, doktorlar kendi işyerlerini kapatmak zorunda kaldılar,
çünkü yanlış yapılan bazı siyasi hamleler yüzünden doktorlar bireysel önemini yitirdi, zincir hastanelere bağlı olmak zorunda kaldı.

hani ben bunu daha önce forumda eleştirmiştim.

ama eleştirince de "SİZ ANCA AKP'Yİ ELEŞTİRİRSİNİZ. HİÇ MAAŞ KAZANDINIZ MI SANKİ? SİZE MÜSTAHAK AKP HÜKÜMETİ." gibi bir yorumla karşılaşıyoruz.

benim ilk postumdan beri söylediğim mevzu şu, ancak anlaşılmadı demek istediğim herhalde?

1) ailesinden destek gören bir öğrenci veya bekar hayatı yaşan birisi için 2.5 milyar lira oldukça güzel bir fiyat, istediği gibi gezip tozar rahat rahat yaşar. hiç bir problemi olmaz.

2) ancak 2-3 çocuğu olan bir aile için 2.5 milyar lira yeterli değil, çünkü Türkiye'de hayat pahalı. bu yüzden bir çok kişi 2.5 milyar liraya burun kıvırıyor. rahat rahat yaşayabilmek için karı+koca 10 milyar kazanacak işlere girmeyi tercih ediyor.

bu iki şeyi savunuyorum ilk posttan beri.

ama saçma sapan yerlere çekiliyor bu iki söylediğim şey.

son kez söylemiş olacağım,
evet, ülkede 700 lirayla geçinmeye çalışan insanlar var farkındayım, bunun farkında değilim demedim,
ancak bu ülkede 4 kişilik bir aile için açlık sınırı 900 lira,
4 kişilik bir aile için fakirlik sınırı da 3bin lira.

bu yüzden fakir üstünde bir hayat yaşayabilmek için 3bin liradan yukarıda bir maaş almak zorundasınız.

ek: tablolar:

http://i.imgur.com/CuIj4.png

http://i.imgur.com/UdLS4.png

abi niye erkek tek başına çalışır ailesine bakar modundasınız.

adamın eşide bir bu kadar maaş alırsa gayette varlıklı yaşarlar.

kıçına güvenmeyen gidip 2 çocuk yapmasın zaten şu şartlarda
Sosyal ağlarda paylaş

2500 lira bir ailenin refah içerisinde yaşaması için yeterli değil deniyor. Yoksa giriş maaşı olarak güzel zaten. Daha üstü de verilmiyor çoğu durumda.

Bizim ülkede gerçi refah içerisinde yaşamak bayramda kullanılabilecek araba, haftada 2 gün etli yemek yiyebilmek, senede 1 hafta pansiyonda tatile gitmek olarak algılanıyor.

Hele bir de marmara ereğlisinde, silivride, altınolukta falan yazlığınız varsa artık zengin klasmanındasınız insanların gözünde.
Sosyal ağlarda paylaş

2500 aslında aile için iyi,
tabi illaa istanbul diyosanız bilemem de anadolunun güzel güzel illerinde ( mesela izmirde aydında ) 500 e 3+1 ler bulmak mümkün.

E tek baba çalışmıcak annesi var bunun.
Sonra bide evde habire yemek pişicek dışarda yenmicek,
gfors diil nfors alıncak
ayfona ne gerek var diyip (akıllıca mesela ) işleve yönelik telefon alınacak vs vs.
Geçinilir hocam, okul masrafları falan zorlar biraz çocukların ama geçinilir rahat rahat.

Ne paralarla geçinen insanlar var ya hu ayıp.
Sosyal ağlarda paylaş

Başlangıç için İstanbulda normal ama çoğu kentte vermezler bu parayı, deneyimsiz olduğunu var sayıyorum.
700 Tl ye geçinme muhabbeti tamamen ayrı bir olay. Her kentte vardır 100 tl ye kiralık yer. İstanbulda da bizim işçilerin ev kiraları bu seviyeydi. 700+700 eşi de çalışıyor ve 1400 lira maaş. Deli gibi de çocuk yapıyorlar ve geçiniyorlar. Ama mantık biraz bizden farklı ve çoğu inanılmaz mutlular. Adam bizim gibi giriş parasına 50 bi duble rakıya 25 lira vermiyor(orta seviye mekan). Ayda bir kere içerse içiyor. Benzin, kıyafetti, spor ayakkabı zaten bu olaylar yok. Yakıtta yıllık 1500 lira civarında kömür alıyor, yetiyor.

Şimdi gelelim bizim olaya mesela istanbulda 2500 liraya hayatta çalışmam, otururum evimde (istanbulda yaşamıyrum). Bir dönem orada çalışmıştım gerçekten hayat standartın düşüyor ve mutsuz oluyorsun ki İstanbul yaşanılması zor bir şehir.
Sosyal ağlarda paylaş

elesso said:

abi niye erkek tek başına çalışır ailesine bakar modundasınız.

adamın eşide bir bu kadar maaş alırsa gayette varlıklı yaşarlar.

kıçına güvenmeyen gidip 2 çocuk yapmasın zaten şu şartlarda

he dimi, başkaları zengin olsun diye köpek gibi calışsın işci sınıfı. biride değil ikisi birden calıssın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...