bingildak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Bugün civilization oynarken grafikler bir anda sapıttı.. Renkler yeşil, kırmızı oldu, kutucuk kutucuk gorunmeye başladı vs. Civilization sorunlu olduğundan oyundan kaynaklanıyodur dedim, sonra oyunu kapadım youtubedan bir şeyler izliyorum yine aynı şekilde renkler yeşil, kırmızı, mavi gibi. 10 dk sonra ekran siyah oldu "ekran kartı yanıt vermeyi bıraktı, hatadan kurtarıldı yeniden başladı" tarzı bir şey dedi. Dünde windows update yapmıştım, baktım driver outdated, onu güncelledim.. Hala aynı, film fln izlerken frame atıyor, garip garip yeşil, kırmızı kutucuklar cikiyor. Civilization fln oynanmaz hala geldi, gocuyor zaten direk... Garip olansa, daha akilli bir oyunda stress test yapayim dedim. 1 saat dragon age 2 oynadim, 1 saat brink oynadim, bana misin demedi ne bir frame atladi ne de yesil kirmizi kutucuk veya renk bozulmalari oldu. Ekran karti gg olsa o oyunlardada sapitmaz miydi? Kafam karisti ya makine de 4-5 aylik teknik servise goturmeli miyim? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 götür Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Kart buz gibi ayrica, hic bir isinma belirtisi yok. Windows mu patladi acaba? Sistemden olabilir mi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 anlattıgın belirtiler bende de oldu donanımhaberden sattım birine sonra adam dedi ki KART BOZUK KARDEŞ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Ekran kartini kasan oyunlarda sorun cikarmiyordu ama boyle flash destekli veya daha basit oyunlarda mi cikariyordu? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fistan Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 sc2 de bi patladı kart mavi yeşil ince çizgiler olmaya başladı masaüstünde karıncalanmalar hafif hafif noktalanmalar bazen geçiyor gibi oluyordu ama yine başlıyordu.ısınma sorunu yoktu. bitmek bilmeyince elden çıkardım. zaten o yeşil kırmızı böle çizgili ekoseli gibi oluyorsa direk bozulmuş oluyor kart.seneler önce bi kere daha gelmişti başıma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 9, 2011 eyvahlar olsun ya... pfff. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bozuk artifactli kartı satmış ya ahahah bingildak, sen şeyi dene atitool'un artifact test programı vardı, onda sağlamsa driverdan, os bozulmuştur falan ama eğer orada az da olsa yeşil noktalar çizgiler bilmemneler görüyosan ekran kartının ramler gg. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 artifact veren kartın ramleri gitmiş olabilir ya da aşırı overclocklanmış olabilir. ama soğutma sorunu değildir. downclock yaparak deneyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 model zotac gtx 570 amp - fabrika cikisi overclocklu onu nasil degistiricem bilmiyorum tool u deneyim tesekkur ettim, bugun yine denedim ama sorun anladigim kadariyla civilization i actiktan sonra ortaya cikiyor, bir seyleri bozuyor sanirim tam olarak anlamadim OS kurucam yeniden duzelmezse, degisiklik olmzsa direk garantiye vericem daha 1.5 yil garantisi var, ulan jinx ettik, ilk defa aldigim bi sistem sorunsuz cikti diye dolsiyodum etrafta.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Hotdog Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bu sorunun aynısı ben left 4 dead 2 oynarken oluyo fakat l4d2'den daha sağlam oyunlarda hiç öyle bir sorunum olmadı şu ana kadar. anlamadım oyundan mı yoksa ekran kartından mı ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Grafik kartına yüklenen başka bir oyunda da oluyor mu* Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cacik Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Garantisi varsa hiç downclock etmeden yolla bence, hem sıfırını yollama olasılıkları yüksek senin olayında Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Fırınlasan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 bingildak said: model zotac gtx 570 amp - fabrika cikisi overclocklu onu nasil degistiricem bilmiyorum tool u deneyim tesekkur ettim, bugun yine denedim ama sorun anladigim kadariyla civilization i actiktan sonra ortaya cikiyor, bir seyleri bozuyor sanirim tam olarak anlamadim OS kurucam yeniden duzelmezse, degisiklik olmzsa direk garantiye vericem daha 1.5 yil garantisi var, ulan jinx ettik, ilk defa aldigim bi sistem sorunsuz cikti diye dolsiyodum etrafta.. onun toolu vardır. ya da en basitinden herhangi bir overclock programıyla deneyebilirsin. ama garantisi varsa tabii ki gönder. zotac amp lerde baya oldu bu artifact olayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
smyrnas Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 ekrankartın gg malesef:( çogunluk ile nvidia zotac ekran kartlarıdna oluyor bu olay! aynı şekilde 2.5 senelik zotac 9800gt amp kartımda wow oynerken bu sorunu yaşamaya başlamıştım .driver güncellemer ,formatlar vs.. derken yok bir çözüm bulamadım sonra onboard ekrankartı ile denedim hiç bir sorun çıkmadı bende anladımki ekran kartı gg:)dedim ekran kartını degiştireyim iş pc degiştirmeye gitti:D neyse şimdi hd6870 kullanıyorum forumlarda falan gene araştırdım ati için bu sorun oldukça az ama zotac kullananlarda oldukça yaygınmış sanırım ,sanırımı bırak yagın işte seninde zotac benimkide zotactı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Silphatos Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 10, 2011 atide de olur hatta 9800pro bir de 2600xt olmak üzere 2 radeon'u artifactlere kurban etmiştim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Gangren said: Grafik kartına yüklenen başka bir oyunda da oluyor mu* Yanlış okumuşum pardon. CIV dışında hiçbir oyunda bir şey yok. Sadece DA2 ve Brink'de denedim, söylemesi ayıptır başka bir şey kurulu değil :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 göremezsin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 uo mu. bilgisayar isyan edip artifact vermiş olabilir abi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Simdi artifact scanner ı yapıyorum ATI TOOL'un sarı noktalar GG demek oluyor di mi? sarı noktalar hmm simdi tekrar başlattım abort deyip, bir tane çıkmıyor sarı nokta... Nasıl olabilir böyle bir şey? sarı noktalar şimdi CIV i açtım hiçbir problem kalmamış... Acaba bir şey tetikliyor olabilir mi artifact oluşmasına? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esh Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 furmark kur. burn gpu testinden geçiyorsa sıkıntı yok. civ 5 in başında sıkıntı olmaz, ama oyun ilerledikçe sıkıntı artacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Tamam deneyim. 20 dakikadır problem yok. Önceden CIV'ı açtığımda daha ana menude sarı kırmızı kareler görünmeye başlıyordu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Stability test - Xtreme burning diyorum di mi? Artifact ile ilgili sorun olup olmadığını nasıl anlıyoruz bu test sürecinde? iki testi de yaptım, birinde brenchmarking (hareketli avg : 98 fps, hiçbir sarı nokta vb. görüntü yoktu başarılı dedi zaten) bir de stability test yaptım Xtreme burning mode, Log GPU temp i de seçtim, 70 derecede başlayıp 82 de stabil hale geldi, herhangi bir defek görmedim gözümle hata da vermedi. Ama çözünürlüğü değiştirtmiyor, değiştirip başlatırsam hiçbir şey olmuyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bingildak Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Haziran 11, 2011 Eve geldiğimde olan şey http://imageshack.us/photo/my-images/190/wtfcjs.png ekran kartı 40 derece. bu olaydan hemen sonra tools dan scan for artifacts yaptım, deli gibi çıktı sarı noktalar. 2 dk bekledim oyunu kapattıktan sonra tekrar yaptım ufacık 2 tane çıktı en başta sonra 5 dk bir tane bile çıkmadı.. bir yazılım artifactleri tetikleyebilir mi? bu örnekte civilization gibi. daha garibi.. tools'u açıp scan for artifacts aktive edip oyunu çalıştırırsam hiçbir şekilde hiçbir problem yok. benim anlamadığım bu kart tarafından mı oluşuyor yoksa civ mi sebep oluyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar