Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Selam, yine dizüstü bilgisayar

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yine yeniden laptop larla ilgili sorularımla karşınızdayım.

Bir arkadaşım için bu defa casper marka laptop almayı düşünüyor nette araştırdım biraz casper nirvanalar için çok kötü birşey söylenmemiş.

http://www.bimeks.com.tr/urun/118033/casper-nirvana-cn-bme2520a.aspx#specs model bu.

İşlemcisini nette arattırdım ama intel in sitesinde http://ark.intel.com/Product.aspx?id=52229 bunu buldum ama önbellek falan 6mb diyor bimekste burda 3.Nedendir olabilir mi değişik önbellekli modeller falan onu soracaktım.

Bir de tabi ki laptop hakkındaki görüşleriniz ?
Mesaj tarihi:
Ben kendime asus ya da dell alacağım da arkadaş casper ın o modeli görünce fiyat özellik olarak çok beğenmiş.O yüzden bi araştırma yapıyoruz.Hakkaten o fiyata o özellikler çok iyi gibi duruyor.
Mesaj tarihi:
Esh said:

casper alma argümanı 10 yıl önceden kalma,

farkında mısınız?

hayır abi, hala casper almayın. 10 yılda değişen gram bir şey olmadı, korkunç makinalar üretiyorlar, işçilik yerlerde. hatta yok.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
Ya, ucuz notebook alacaksanız Acer alın. 1500 civarı Asus ve Dell de iyidir. Asus her zaman iyidir. Acer da öyle.
Mesaj tarihi:
Acer alınmasını ısrarla tavsiye edebilirim ama Casper'lar ber bat tek kelimeyle. Kaç arkadaşım aldı da aldıkları güne lanet ettiler.

Bir seferinde, hatırlıyorum, adam bir süre kullandıktan sonra bizimle yurttaki oyun partilerine katılmak istedi, CS oynarken kapanıyordu alet. Sonra fark ettik ki alt havalandırma ızgaraları ile fan arasında plastik bir folyo var, alet nefes alamıyor. Meğer kasanın alt kapağının alt folyosunu çıkarmayı UNUTMUŞLAR aleti monte ederken. Böyle bi şirket.
Mesaj tarihi:
Komik bir anımı anlatayım.
Uzun yıllar diz üstü kullandım, en üst seviye Toshiba Qosmio eskittim 2-3 tane. Dünyanın parası Qosmio, bi ekran kartı güncellemesi sonunda anakartı yaktı, servis 2bin lira istedi, çöpe attım. Diğerinin fanları pertledi kamyon gibi çalışıyordu.
Burun kıvırdığım Casper ise tam 2 sene ne yaptıysam banamısın demedi, sonra ısı problemleri fln başladı, açtım içini termal pastaları fln yeniledim, gayet net oldu.
Malzeme kalitesi çok düşük, ama iddaa ediyorum sağlamlık bakımından baya başarılı.
Bu da böyle bir anımdır.
  • Genel Yönetici
Mesaj tarihi:
2 senede problem o kadar iyi değil aslında. 4-5 sene gitmediği sürece sağlam denilemez. 6 seneyi geçerse (Acer'larım hep geçti, geçmeye gidiyor) çok sağlam makine olur ancak. 2 sene ne abi?
Mesaj tarihi:
2 sene sonunda pert oldu demedim ki ben, o anlamı nerden çıkardınız? 2 sene sonunda termal macunlarını yeniledim kullanmaya devam ettim sonra da masaüstüne geçtim tekrar. Şu an hala çalışır durumda, hiç bir donanımsal sıkıntısı yok.
Casper'ı savunmuyorum, sadece elimden geçen Toshiba'lardan daha sağlam çıktı onu belirtiyorum.
  • Yeni Oluştur...