Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

MHP Diyarbakır'a gidebilir mi?

calimero

Öne çıkan mesajlar

pinkporing said:

Mithat said:

Faşist parti sanılan mhpnin bdp/akp nin yarısı kadar faşist olmaması insanlara hala mhpyi tanıtmamız gerektigini gösteriyor bana

ahaha ciddimisin abi sen ? nat geo belgesellerindeki gibi uluyan herifler bana nedense hitlerin yanındaki selam veren gençleri hatırlatıyor

Ahah o olay çok komikti. Yalnız dikkat et Bahçeli o adamı direk "ocak dışına itti". Demekki saçma şeyleri desteklemiyor adam. En azından bunu görelim.
Sosyal ağlarda paylaş

Sylian said:

Cok gereksiz bir hareket. Kesin olay cikacak.

Bu arada Turkiyeyi yakindan takip edemiyorum su siralar. Biri CHP ve MHP'nin kurtlere karsi neden acilmaya basladigini aciklayabilir mi cunku pek bir anlam veremiyorum?

kürtlere karşı önyargıyı anlamıyorum ben.

chp ve mhp neden kürtlere karşı yaklaşmaya gitmesin?
mhp neden kürt milletvekili almasın, chp neden dp tabanı üyelere sahip olmasın?

sen çıkıp diyorsun ki "ben bu devletin partisiyim, ben bu milletin partisiyim, bölücülere karşıyım", sonra da kürtlere karşı tavır mı takınacaksın?

birinci olarak kürtler de bizim milletimizin bir parçası. sen sevmiyorsun tamam da, onları sevmeyerek pkk'ya destek çıkmış oluyorsun. onları iteleyerek "yav ben sizi iteliyorum ama siz yine pkk'ya gitmeyin, olur mu" diyemezsin.

ikincisi de, bu adamlar illa çekirden tabanından oy almak mı zorunda? chp'nin çekirdek tabanı %5-10, mhp'nin çekirden tabanı %5-10. bu partileri "kurtuluş" olarak görenler %5-10, bu partilerin politikasını beğenenler de bir başka %5-10 desek, toplamda en fazla %40'a gibi bir oy geliyor. akp %40 aldı mı bunlarla eşit seviyede oy almış oluyor ama meclisde çok daha fazla koltuğa sahip oluyor.
ayrıca akp'nin sürekli mhp'nin çekirdek tabanından oy topladığını düşünürsek...

bir şekilde farklı seçmenlere de hitap etmeleri lazım.

ha bu arada, "yok yok bu parti illa kendi çekirdek seçmenine hizmet etmekle yükümlüdür" kuralı da bana çok absürt geliyor.
o takıntıda kişiler, o partiye eskiden beri gönül vermiş ve politikasını beğenmiş kişileri de atarlar gözünü kırpmadan.
bu şekilde yapmak istiyorsan kaç oy alabilirsin ki, %5? belki.
Sosyal ağlarda paylaş

pinkporing said:

Mithat said:

Faşist parti sanılan mhpnin bdp/akp nin yarısı kadar faşist olmaması insanlara hala mhpyi tanıtmamız gerektigini gösteriyor bana

ahaha ciddimisin abi sen ? nat geo belgesellerindeki gibi uluyan herifler bana nedense hitlerin yanındaki selam veren gençleri hatırlatıyor

olan olaylardan uzak insanlar öyle düşünebiliyor, evet.

insanlar başını "püskevit hahahaha" veya "40 eder hahahhaha"dan kaldırabildiği vakit mhp'nin gittikçe sakinleşen bir parti olduğunu görecekler.

şimdi hepsini faşist, ırkçı, uluyan salak gerizekalı kesim sanıyoruz belki ama öyle değil.

tamam, alpaslan türkeş döneminde ciddi sıkıntılar vardı. bazı kişiler ülkücü bıyığı ile meydanlara çıkarak ona buna tabanca sıkarak ateş ediyordu. hatta sokakta ülkücü bıyıklı kişileri görünce ister istemez çekiniyordun, acaba saldıracak mı diye...

devlet bahçeli ise mhp'nin başına geldiğinde ilk yaptığı şey ülkücü bıyıklarını yasaklamak olmuştu.

gördüğüm kadarıyla adam gayet sakin birisi ve kendi seçmenlerinin de sakin olmasını istiyor.

mesela bahsi geçen "uluyan ülkücü" videosunda "azuhahaha çok komik lan puhahaha" deniyor da durum farklı.
"lider gördüğünde ulumak" ülkücülüğün kanında var. ordaki genç de bu modadan dolayı bahçeliyi görünce uluyor. bahçeli ise bunu görünce uyarıyor ve kendisine çeki düzen vermesini istiyor.
maksat taşkınlık yapan gençleri yatıştırmak.

neden son anketlerde mhp'nin oy kaybı oluyor?
bu eski "çekirdek taban" bahçeliden çok rahatsız.
saldırgan bir lider istiyor, taşkınlık yapacak bir lider istiyor, faşist söylevleri olan bir lider istiyor.

mesela bazen televizyonda izliyorum, adam çıkıyor mhp milletvekiline kızıyor, "siz yeni mhp'liler ülkücü diyorsunuz kendinize, ancak ülkücülüğün ne olduğunu bile bilmiyorsunuz, l2p your class n00b" diyor,
bakıyorsun, akp'den aday olmuş.

tayyip'in maço tavırlarını çok seviyorlar, devlet bahçeli'yi pısırık buluyorlar.

devlet bahçeli'li bir iktidar görmeyi isterdim, sanıldığından daha rahat geçerdi benim tahminime göre.
Sosyal ağlarda paylaş

cetintas said:

İyi yaptı.
Bu zamana kadar CHP ve MHP'nin buralara gitmemeleri en çok Kürtçü faşist BDP'ye ve şeriatçı AKP'ye yaradı. Bundan sonra umarım buraların da TÜRKİYE toprağı olduğunu CHP ve MHP unutmazlar.

iste bu

aslan dogu perinceke bakin, adam nasi kuzey iraga ambargoyu delip hitti

yetmez ama

imraliyada gidip apoyla kol kola girip cicek vermek gerek, iste o zaman kuzey iraginda, imralininda TURKIYE topragi oldugunu cumle alem anlicak

dogu perincek
TEK BASINA IKTIDAR!
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

cetintas said:

İyi yaptı.
Bu zamana kadar CHP ve MHP'nin buralara gitmemeleri en çok Kürtçü faşist BDP'ye ve şeriatçı AKP'ye yaradı. Bundan sonra umarım buraların da TÜRKİYE toprağı olduğunu CHP ve MHP unutmazlar.

iste bu

aslan dogu perinceke bakin, adam nasi kuzey iraga ambargoyu delip hitti

yetmez ama

imraliyada gidip apoyla kol kola girip cicek vermek gerek, iste o zaman kuzey iraginda, imralininda TURKIYE topragi oldugunu cumle alem anlicak

dogu perincek
TEK BASINA IKTIDAR!

Ya sana biraz daha bir şeyler yazmak icap ediyor.
Mevzunun perinçekle bir ilgisi yok ama anlaşılan sen ya bir şeyler söylemeye çalışıyorsun, söyleyemeyip ima ediyorsun ya da konuyu provoke etmek istiyorsun. Her durumda madem mevzu Diyarbakır, perinçek'in ne chp,ne de mhp diyarbakıra gidemezken diyarbakır'ın meydanında 5 bin kişilik Türk bayraklı miting yaptığı bilgisini sana vereyim.
Perinçek'in Apo ile görüşmesi üzerine mahkeme açıldı,mahkemeden adam beraat etti,bu konu hakkında defalarca açıklama yaptı,yazılar yazdı, hatta apo şerefsizine yakalandığında sordular bu görüşmeyi,adam aynen anlattı "biz perinçek'in partisinden kendi milletvekillerimizi meclise sokmak istedik, o kabul etmedi, biz de gittik SHP ile anlaştık(zana,dicle,vs.nin meclise ilk girdiği zaman)"diye.

Şimdi senin kaşıntın nedir ki ve benim yazdıklarımın nesi seni rahatsız etti ve neresinde perinçek ile ilgili bir mevzu vardı ki doğu perinçek mevzusunu attın ortaya?
Sosyal ağlarda paylaş

yalniz devlet bahceli'nin sakin tavirlarina inanip adamlarin iktidara gelince akp'den daha fasist olmayacagina inanmak da guzelmis. bahceli sakin bir adam olabilir. sorun bahceli'de ya da onun samimiyetinde degil ama mesele bahceli'den ibaret degil. iktidar demek direkt kadrolasma, her yere ususme demek. emin olun bahceli'nin yanindaki ulkuculer onun kadar sakin olmayacaklar.

ha mhp'nin iktidar olmasi gibi bir sey asla soz konusu olmaz orasi ayri.
Sosyal ağlarda paylaş

lordones said:

verir verir. verilmisi de var. orn: koalisyon hukumetleri.

koalisyon hukumetlerının Türkiyeye son 9 yılda yapılmış olan yonetimden daha kötü yonettıklerını ıspatlamanı rica edecegim. Edemiyorsan laf kalabalıgı yapma alakasız başlık altında balon. Onun dışında bizim 9 sene için şikayetlerımızı soruyorsan şöyle aç konu dışını bir incele akp ile ilgili ne sorunlar neler olmuş SON 1 HAFTADA anlarsın 9 seneyi.
Sosyal ağlarda paylaş

2008 kriz degil yani? 2001 krizininde global oldugunu dusuncek olursak ve ülkemizde işsizligin baya bir arttıgını dusuncek olursak senın refah dedigin olay (tahminimce) senin gibi yandaşları işe alıp gerçekten çalışan adamları işten çıkartıp işsiz bırakarak size refah saglıyor.

Kadrolaşıp oy alıcagı adama iş bulup başa geçmek ayrı şey cidden refah saglamak apayrı .Bunları ayırt edemıyosak ve her iki hükümette birer kriz görmüşken elinde sadece bir kriz ile geliyorsan bana demek ki destekli sallamamışsın. Olsun yine biz burdayız gelirse aklına başka bişi araştır gugıl falan buralardayız biz cevap vermek için.

Onun dışında akp için savunamamış olmak bile acı verici degil mi senin için.
Birde 'hayır akpli degilim adamlar harbi kötü ama beterin beteri var' diyorsan şu üst tarafı direk okuma boşver .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...