Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Windows 8

Mum_Chamber

Öne çıkan mesajlar

Simdi soyle birsey var windows 7de vardi misal yeni bir hardiske kurarken kurulumu yapinca win 7 (yeni hddye) direk aktivasyon yapmiyordu bir telefonu ariyordun cd-keydeki tuslari kodliyip sana karsiligini veriyordu bunu windowsa giriyordun aktive oluyordu yeni donanima kurarken felan. ama zaten kurulu hddnin uzerine format atip kurarken tekrar gerek kalmiyordu.(partition bolunce felan yine ayni sey oluodu)

Bunu 0 hddye kurarken aktivasyonunda belki bir sorun cikabilir tam o menude nasil bir cozum sunmus windows 8 goremedim.
Sosyal ağlarda paylaş

Takili olan SSD performansi zaten cok rezil, yerlerde surunuyor. Ayni anda R/W yaparsa diskten cikabilecegi hiz maksimum 14mb/sn. Haliyle disk performansini gectim, merak ettigim neden boyle bi IO var durduk yere.

Ram kullanimim %80 civarina ciksa dicem ki swap'lamaya baslamis, ama o da yok. Bi garip.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Yükseltme yaptığın için olabilir bu sorunlar. Hem burada, hem MDL, The Verge gibi yerlerde sorun yaşayanların %95'i belkide yükseltme yapanlar.

Yeni Windows 8'in sürücüye ihtiyacı yok, başta onlar sorun çıkarıyor. Tek yüklediğim sürücü benim Catalyst oldu ki ona da gerek yoktu aslında, kendisi yüklüyordu ama control center olmuyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Windows.old'u düz silmeye kalkma:

Şuna ve sonraki 4 mesaja bak: http://forum.paticik.com/read.php?13,6549108,6550585,page=22#msg-6550604

Start8 diye bir program var bir de, 4.99$'a. En faydalı Windows programı olabilir. Windows 8 ile Windows 7'yi çok güzel birleştiriyor tamamen Windows 8'in teknolojilerini kullanarak.
Sosyal ağlarda paylaş

bana birisi en çok sorulan win8 sorularını ve yanıtlarını çıkartabilir mi?

mümkünse gerge mesela.

yani bu başlıkta ve konu dışındaki başlıkta en çok ne soruldu?
korsan üstüne kurulabiliyor mu?
upgrade de backup nasıl yapılıyor?
start menü hedeleri?

etc.

onları bir çıkartın, hepsini toplayıp bi başlıkta biriktirelim. sonra da sticky yapıp donanıma yollayım :P
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
di said:

Abi start menu gereksiz gercekten. Mouse ile koseleri kullanin, cok kisa surede alisacaksiniz.

O kadar savundum Start8'i ama daha iyi bir persfektif edinebilmek için bir-iki hafta deneyeceğim o olmadan. 3 aydıs Start8 kullanıyorum, bırakmak da zor ama şimdi.
Sosyal ağlarda paylaş

bende start menu dugmesini pek aramadim..mouseu o koseye yatirip klikleyince aciliyor zaten..

OblyTile i indiriyorum deniyecegim..linkteki forumda ise yarar soru cevaplar var. *.png isi sanirim kendiniz crop atip save ederek baya iyi sonuc veriyor gibi...yakinda icon packler duser internete.. Yani noob friendly degil simdilik, ama tek tek *.png yapinca baya temiz oluyor sanirim.

(xda forumundan alinti link)

Sosyal ağlarda paylaş

di said:

Henuz kesfedemediyseniz; mouse'u koselere surukledikten sonra asagi ya da yukari hareket ettirin. Diger secenekler cok daha hizli sekilde cikiyor.

eheh evet, hatta ekleme yapim..ben mouse'u koseye yatirip yavas yavas yukari cikarip o menunun acilmasi icin bekliyordum..gerek yokmus, koseye sonra yukari hizlica tek mouse haraketi ile aninda aciliyor. xD
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...