Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

1945 to 2010


sipeyskeyk

Öne çıkan mesajlar

Yok yani cidden trollemiyorum şahsi kanaatim budur. Eski yapılar için dersin ki işte bu bina son kalemizdi burada kazandık savaşı dersin saklarsın o binayı. Ya da yapısı veya tasarımı olsun eşsiz benzersizdir saklarsın. Ama yok efendim 2 tane hiçbir özelliği olmayan düz taştan direkler bulduk tek özelliği 2500 yıl öncesinden olması bi tane tahtadan ev var kurtlar kemirmeye başlamış evi 5 milyon yıl öncesinden olduğunu tahmin ediyoruz bu yüzden oraya alışveriş merkezi dikmiyoruz diyorsan benim gözümde yanlış bu.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ardeth said:

çünkü şimdiki binalardan daha güzeller

her santimetre karesini bir heykel ya da sanat yapar gibi yapmış adamlar eskiden binalar seri üretim halinde dikilmiyorken. e haliyle o güzel binaları yıkmamak lazım şimdiki kıytırık binaları yapmak için onların yerine


güzellik görecli yine, mevzu o değil sadece. kültürel bir birikimdir bir şehrin dokusu. korunması gerekilir. tamam yenıleri cıktı bu kitapları okumayın artık yen yazılanları okuyun diyip eskileri yakmaktan farkı yok "moderen bina yapcez" diye bına yıkmanın.

eğer evrilmeden bu haliyle kalırlarsa istanbulun düşük gelirli sıra sıra sabun kalıbı binalaırda bir doku oluşturacak 50 sene sonra onlarında bir anlamı olacak.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

o değil de yer mi kalmadı da eski güzel binayı yıkıp yeni orta karar bina yapıyoruz? bizim gibi aşırı iç göç yaşanmayan ülkelerde hele böyle bir sorun hiç yok.

ve merak etmeyin zaten yıkılıyor eski dandini bina illa ki, kültürel varlığı koruma fikri daha yeni bir kavram. ne var ne yoksa yıkılmış bu yüzyıla dek.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...