Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ülkenizde yaşamaktan vazgeçebilir misiniz anketi?

cetintas

Öne çıkan mesajlar

Ülkeden vazgeçmedimde başka yere yerleştim çekemem daha bu kadar palavra dalavere ve bu kadar bilgisiz insanı.Kuva-yi milliyeden bir habersiz misak-i milliyeden bir habersiz gazete zombisi cash flow mafya gençler ve tabi ki herkese hitab etmiyorum ama yeter dedim.

EDIT : Kariyer ve meslek sahibi olmayı karıştırmayın beyler sizde şimdi okudum diğer postları.TR de okuyamayan birşey görmemiş gençlerin geneli yurt dışında mühendislik diş hekimliği okuyuyorlar(güya) okudukları yok parayla almışlar diplomaları.

Benden uyarı diş hekimlerinin geneline sorun nereden mezunsunuz diye 2. 3. el balkan ülkelerinden çıkmaysa.

Kal Vas Flam lütfen.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin

aslinda en iyi ulke internet. internet'de yasiyorsan sorun yok. internet'e erisimin engelleniyor ise bu yasamin engellenmesi demek. ingiltere'de rahatim internet erisimi konusunda. sansurculuk falan cok az. arada sansure ugrayan seyler oluyor mesela bu son

Jason Statham filmi yasaklanmis Ingiltere'de. Cok vahsi diye. 16+ olarak gosterime girerse yasak acilcak ama.

En fazla boyle seyler ile ugrasiyoruz burada. Yoksa sokakta devleti protesto yaparken ibne cameron diye pankart tasiyor herkes. Bu pankartlari kaldirip polis ile yan yana durup fotograf falan cektiriyorlar.

Gonul isterki Turkiye'de benzeri ozgurluklere sahip olsun. Ha Turkiye'de daha ozgur oldugun seyler de var. Cogu parkta kurulup mangal yaparsin mesela kimse bir sey demez. Burada listelenmis halde nerede mangal yapabilecegin.

Onun disinda Turkiye'de polis yoksa bas gaza. Ingiltere'de utanmasalar tuvalete bile CCTV koyucaklar. :p

Turkiye'deki yasaklar ama biraz haddini asan cinsten. Duzeni korumak adina olsa eyvallah da nedir mesela 24+ yas kurali icki almak icin? Silah ruhsati icin 18+ nedir? Silah ruhsati vermek nedir 18+ i gectim... Daha ne yasaklar getirildi Turkiye'de akla alamet degil...

Dunyaya bir kere geliyorsun ve tabiki de iyi bir hayat gecirmek istersin. Hal boyle olunca imkani olan ve dileyen gider yasar yurt disinda. Ulkene asla donmeyeceksin demek degildir. Kacak degil isen neden donmeyesin?

Sirf biz degiliz bu hevesle baska ulkelere giden. Butun insanlar yapiyor. Ingiltere mesela hintli, pakistanli, polonyali, avustralyali, japon, kore, tayland vb ile dolu.

Londra nufusunun %50 sini gocmenler olusturuyor.

Sirf biz mi vatanseveriz yani nedir olay.? Turkiye'de degil de Uganda'da dogmus olsa idin yine mi yok birader vatan millet Uganda diyecektin. Kacmanin yolunu arayacaktin yani. :)

Asiriya kacmak her daim kotudur. Giderim bir daha donmem demek ile, sittin sene birakmam bilader demek bence ayni sey. Rahat olun azcik. Yurt disinda iken de ulkeni sever ulkeni ozlersin. Dunyanin hic bir yeri mukemmel degil ayrica. Kacip gidip da gittigin yerde seni krallar gibi yasatacaklarini saniyorsan... hmm beni de al yanina bende kral gibi yasayim bre?
Sosyal ağlarda paylaş

Son dediklerin doğru hiç biryer kolay değil,alıştığın sistemden çıkıp diğer sisteme geçerken rahatlıklar ilk aylarda her göçmeni yada dışarıya yeni çıkanı etkiliyor ama 2. sınıf vatandaşlıktan tut yediğin içtiğine .evrene kadar herşeyi özleyip dönüyorsun ülkeye ama asıl gerçek ülkenin halkına verebildikleri sosyal hayat sosyal sistem ve seviye bunlar malesef türkiye unutulmuş vaziyette geçmişler milyar dolarlar ile 2. boğaz hikayeleri bumu yani ihtiyacımız olan herşey kullansana sen bu parayı sosyal hizmetlere veya eğitime veya sağlığa yok ağabey ben inşaat sektöründeyim elektro mekanik iş yapıyorum şuan TR de gazeteye bile çıkmaya o kadar çok ihale ve yerler elden gitti ki insan soğumadan edemiyor he ne oluyor imkanın varsa çıkıyorsun yurt dışına imkanı olmayan devam ediyor ekonomik zorluk altın kafanı kaldırıp yorumlayamıyorsun ülkede olanı yorumlasanda yalan yanlış haberler tarihden bir haber gençler..

Ne yapalım bre dinamik :S :(
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Tr dibinde yasiyorsun gordugum kadari ile ve suan mutlu isen ne guzel devam et orda daha ne? :)

Parani nerede kazaniyor isen orasi senin vatanindir artik. Turkiye'de yasam bazilarina kolay bazilarina zor. Nerede mutlu isen orada kal.

Turkiye'yi ozlersen de tatillerinde gelirsin gayet yeterli olur.

Yurt disinda cogu ulkedeki yuksek standartlari bir kere tadinca da daha bir zor geliyor TR'e donup de yasamaya calismak. Ama yurt disina cikan bir turist gibi sen de ulkene turizm icin dondugunde hersey gulluk gulistanlik olacagindan sorun yok iste.
Sosyal ağlarda paylaş

Gidenler ya da gitmek isteyenler genelde ülkeyi kötüleme, eksiklerini sıralama yolunu seçiyor.Bu bence dikkat çekici.

Benim düşüncem kendisini dünya vatandaşı olarak gören, "doyduğum yer vatanımdır" diyen insanların gittikleri yere uyum sorunu pek olmuyor ama o kişilerin bile 40 sene sonra dahi olsa umulmadık bir olay sonucu, yine hiç ummadıkları bir an da geride bıraktıkları vatanlarına özlem duyacaklarına inanıyorum.

Neyse canım.Gidene de, kalana da saygım sonsuz.
%19 orana sabitledik,51 kişiyi de bulmuşuz.
B)-
Sosyal ağlarda paylaş

DynamicK said:

Tr dibinde yasiyorsun gordugum kadari ile ve suan mutlu isen ne guzel devam et orda daha ne? :)

Parani nerede kazaniyor isen orasi senin vatanindir artik. Turkiye'de yasam bazilarina kolay bazilarina zor. Nerede mutlu isen orada kal.

Yurt disinda cogu ulkedeki yuksek standartlari bir kere tadinca da daha bir zor geliyor TR'e donup de yasamaya calismak. Ama yurt disina cikan bir turist gibi sen de ulkene turizm icin dondugunde hersey gulluk gulistanlik olacagindan sorun yok iste.

Şuan buradayım tekrar beyaz rusyaya geçme olasılığım var,şantiyeciyim bu arada sabit bir yerimiz yok her max 2 yılda bir hareket halindeyim.Mutluluktan ziyade ev parasını denkleştirip dönmek güzel bir referans ile tabi ki vatanın kötü yanlarını sıralamıyoruz veremedikleri veya oluşturduğu zor durum çıkış bulamayıp dışarıya kaçanlar çok malum içde iş yapan şantiyeciler pek fazla kazanamıyor açık konuşayım 1.8 max ortalama bir referans ile...torpil şart ufaktan : )

Kötü yanlarıda bol benim gibi 8 yıla yakın koşturursan türkçe devrikleşiyor dilde öğrenirsen işler karışmaya başlıyor.Mutfak en özlediklerim arasında,TR de olan günlük ufak aptal şeyleri bile özlüyorsun ek olarak diğer ülkeleri görünce lan diyorsun bizim ülkenin neyi eksik ki bu kadar zor yaşam şartları var.Bulgaristandayım şuan görseniz internet alt yapısı WTF.. direklerden evlere kablolar akıyor ama bildiğin yazdığım gibi örümcek ağı sistemi alt yapı yok..1 лева 1 ytl bile iş yapan bir para birimi burada aylık 1.5 milyar kazanırsan ortalama yaşarsın, vergi neredeyse yok araba cenneti gibi...sonra üzüyor bizim ülkenin neden halka güzel şartlar sağlayamadığını.Konu uzar gider olabildiğince kısa öz atlayarak yazıyorum.

Bakalım şefim neler olur ileride ama meslek itibari ile koşturuyoruz.Beyaz Rusya,Kuzey Irak,Ingiltere ve şimdi Bulgaristan bundan sonra ki hedef vatan olursa çok güzel olacak herşey :p Kardeşimi Ingiltere londraya yakın bir şehirde üniversiteye yolladık çok sevdi mesala neyse :D Okuyan ve çalışan herkese Allah kolaylık versin.
Sosyal ağlarda paylaş

Nomak said:

DynamicK said:

Şuan buradayım tekrar beyaz rusyaya geçme olasılığım var,şantiyeciyim bu arada sabit bir yerimiz yok her max 2 yılda bir hareket halindeyim.Mutluluktan ziyade ev parasını denkleştirip dönmek güzel bir referans ile tabi ki vatanın köt ü yanlarını sıralamıyoruz veremedikleri veya oluşturduğu zor durum çıkış bulamayıp dışarıya kaçanlar çok malum içde iş yapan şantiyeciler pek fazla kazanamıyor açık konuşayım 1.8 max ortalama bir referans ile...torpil şart ufaktan : )

Bakalım şefim neler olur ileride ama meslek itibari ile 3koşturuyoruz.Beyaz Rusya,Kuzey Irak,Ingiltere ve şimdi Bulgaristan bundan sonra ki hedef vatan olursa çok güzel olacak herşey :p Okuyan ve çalışan herkese Allah kolaylık versin.

Canım kardeşim,içtenliğin için sağol.
Yaratan da senin işini rast getirsin, kolaylıklar versin, dilediğin her şey istediğin gibi olsun.
Sosyal ağlarda paylaş

valla 1 ay once ıssızdım
güzel bi işim var şu anda ( proje bazlı çalışmak sucks )
ve işe başladım, ertesi gün yağmaya başladı telefonlar
japonya
kore
thailand
ecüş bücüş rus şehirleri ( 2 tane )
belçika
italya
suudi arabbb
abu dabi dabi

hatta şey ilanı gördüm libya, günlük 1500$
RÖH dedim.
direk ölüme gidiosun
Sosyal ağlarda paylaş

• 4 hafta sonra ...
"Vatan" muhabbeti yapanlar kadar "vatan ne ya" muhabbeti yapanlarda baydı agalar. Şu yıl'ı belirtme geyiği ise artık bitsin ya.

Bu dünyada en avantajlı yaşama insan kendi memleketinde ulaşabilir. Kalkıp elin oğlunun size kucak açıp, sizi beslemesini beklemek ciddi salaklıktır.

Kara kaş kara göz içinde istemezler sizi, ucuza iş gücü niyetine çerezlenirler sizden. Siz de salak gibi dizilerden izleyip, internetten araştırıp fikir sahibi olduğunuz bu memleketlerde hayalini kurduğunuz yaşama sahip olacağınızı sanırsınız.

Aha daha geçenlerde haber çıktı, forumda da paylaşıldı, adam Amerika'da ameliyat masrafını sağlamak için bankada 1 dolarına soyguna kalkışıyor. Amacı içeri girip ameliyatı beleşe getirmek. Adam kendi vatandaşına sahip çıkmıyor, sana mı sahip çıkacak? Kaldı ki bu gidilmek istenen ülkelerin çoğu liberal ülkeler. Yani kimin eli kimin götünde belli değil. Aha işte sizde bırak bu el ve götü, o götteki kıl olursunuz anca o ülkelerde. Hem başkalarının elinin altında ezilir, hem de başkalarının bokunu görürsünüz her gün, osuruğuna katlanırsınız.

İstisnasız yabancı ülkelerde yaşayan Türk'lerin çoğu (hepsi değil) bir yabancılık çekiyor. Doğaldır. Ancak bu yabancılık çoğu Türk'te psikolojik bunalımlara yol açıyor. Bu yüzden almancıları dikkatle inceleyin, adamlar 1970'deki kültürlerini fixlemiş, orada yaşatıyor kendi aralarında. Yoksa yapamazlar. Bu yüzden bize kıro geliyorlar ama adamlar o kültürü bırakamıyor, bıraksa yapamayacaklar çünkü.

Agalar, vatan dediğin kimine göre herşey, kimine göre bir toprak parçası. Ama insanın bir nevide evidir, çatısından su aksada, duvarlarında rutubet olsa da, kapısını bok götürsede insanın en huzurlu olacağı yerdir evi.

Yoksa gidin amelelik yapın, dexter'ın evi gibi evim olsun diye ucuz işçilik yapın umrumda olmaz yani aga...

Ama kolay değil.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Kara kaş kara göz içinde istemezler sizi, ucuza iş gücü niyetine çerezlenirler sizden. Siz de salak gibi dizilerden izleyip, internetten araştırıp fikir sahibi olduğunuz bu memleketlerde hayalini kurduğunuz yaşama sahip olacağınızı sanırsınız.

gavur ellerde çalışan arkadaşlarımın durumlarını görsen eminim bu dediklerinden geri vites yapardın...

iyi olan gittiğinde "ooo paşam, hoş geldiniz, hoş geldiniz.. buyrun efendim.. nasılsınız? afiyettesiniz işallah?" tarzı bir yaklaşım sergileniyor. ki bu dediklerime evropa ülkeleri de dahil.

mesela adam tr'de karın tokluğuna çalışacaktı mesela. bastı gitti hollanda'ya -gemi inşaat- oradan almanya'ya transfer ettiler elemanı. deli gibi para basıyordu o sıralarda. sonrasında ne oldu çok takip edemedim. ama adam bekçi dayağı gibi maaşının belini dünya gezileri ile kırmaya çalışıyordu.
Sosyal ağlarda paylaş

yurtdışında yaşamak çalışmak deyince neden hemen ucuz iş gücü olacaksınız deniliyor ki? yok öyle bir şey tabi meksika sınırından geçenler gibi olmadıkça. üniv. okumuş evrensel geçerliliği olan bir mesleği olan insan ve bu mesleğinde başarılı, katma değer yaratan her insan her yerde krallar gibi yaşar.
Sosyal ağlarda paylaş

Yalnz said:

Bu dünyada en avantajlı yaşama insan kendi memleketinde ulaşabilir. Kalkıp elin oğlunun size kucak açıp, sizi beslemesini beklemek ciddi salaklıktır.

inşaat amelesinin el kitabı, syf 8
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...