Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ayaga kalkmadı bedelini ödedi


Ceday

Öne çıkan mesajlar

RTE said:

"Bir ülkenin Başbakanı anma törenine gider de bir Korgeneral ayağa kalkmaz mı? Kalkması gerekir. Kalkmadığı takdirde bedelini öder. Bedelini de ödedi. Çanakkale’de anma törenlere gidiyoruz bu beyefendi ayağa kalkmadı. Ondan sonra gereği yapıldı o ayrı mesele. Ama şimdi bakın gideceği yeri o da buldu"


said:
Başbakan’ın "Yerini buldu" dediği komutanın şu anda Balyoz Davası tutuklu sanıkları arasında Silivri Cezaevi’nde bulunan MHP’nin İstanbul 1’inci Bölge birinci sırada milletvekili adayı Emekli Korgeneral Engin Alan olduğu yorumları yapıldı.

Başbakan Erdoğan ile dönemin 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Engin Alan, Çanakkale Zaferi kutlama törenlerinde 2003 ve 2004 yıllarında karşılaştığı ortaya çıktı. 2004 yılı 18 Mart’ında, Çanakkale Deniz Zaferi’nin 89’uncu yıldönümünde Şehitler Abidesi’nde düzenlenen törene Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve dönemin TBMM Başkanı Bülent Arınç birlikte katıldı. Törenin son bölümünde Şehitlik Defteri imzalanırken, törenleri düzenleyen 2’nci Kolordu Komutanı Korgeneral Engin Alan ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın gergin yüz ifadeleri ve birbirlerinin yüzüne bakmadıkları da dikkat çekti.


http://siyaset.milliyet.com.tr/basbakan-erdogan-ato-toplantisinda-konustu/siyaset/siyasetdetay/18.05.2011/1391870/default.htm
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Bu haberi az önce okudum. Nasıl bir zihniyet artık aklım almıyor üstelik nasıl sessiz kalınıyor buna.
Adam göstere göstere bağıra bağıra ayağı kalkmadığı için attım onu içeriye demiş.

Böyle bir şey var mı ya? Hani bundan öncekiler hep bir şeyle suçlanıp atıldı içeriye kafada bi soru işareti yaratıldı ama bu nedir arkadaş. Adam kendi ağzıyla söylüyor resmen.


said:
Sözcü Gazetesi’nde geçen yıl konu ile ilgili olarak yer alan haberde ise Engin Alan’ın, Erdoğan'ın bugün dile getirdiği olayla ilgili ifadeleri vardı. Çanakkale'de görev yaptığı yıllarda Erdoğan'a karşı sergilediği tavrı anlatan Alan, "18 Mart törenlerinden Kolordu olarak biz sorumluyduk. Bütün program yapıldı. Bana Vali aracılığı ile haber gönderiyor, 2 saat geç gelecekmiş, töreni geç başlatsınlar diyor! Kabul etmedim, emir değişmez dedim. O da zamanında gelmek zorunda kaldı. Konuşması bitti. Ayağa kalkmadım, alkışlamadım. Olay budur." diye konuştu
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kalkacak tabi ki sonuçta tayyip değil oradaki bakanlar kurulunun başkanı. Makama saygı olmalıydı.

Ancak bunun cezasını Padişah Tayyip değil TSK verirdi. Tsk uygun gördüğü disiplin cezası ile cezalandırabilirdi ama demek ki TSK bir işe yaramıyormuş hemen bir bok atılıp Silivri ye çok rahat bir şekilde gönderilebiliyormuş.

Demek ki neymiş. Ergenekon istemediklerini ortadan kaldırabilmek için bir yolmuş.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ego toplumuyuz resmen..Yok saygıydı da, yok ayağa kalkmadı da...Kalkmadıysa kalkmadı ya çok mu önemli sanki...Adam kendini dünyanın kralı sanıyor, burada olay Korgeneral'in üstün mevkide olup olmaması değil, benim karşımda nasıl ayağa kalkmazsın tribine girmesi Tayyip'in, ama adamın egosunu öyle bir boostladılar ki ayağa kalkmayanı içeri atıyor işte böyle...
Nilep haklı, geçiniz...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

yahu tamam da, siz nerelere takılıyorsunuz. hani ego vs bizim toplum tukaka diyorsunuz da, haberin ana fikri "neden alkışlamadı, nasıl böyle olur, neden ayağa kalkmadı, bak sen şunun yaptığına değil. diyor ki, "ayağa kalkmadı, alkışlamadı vsvsvs bu yüzden içeri alındı. akıllı olsun herkes, ayağını denk alsın". önemli olan bold kısım. burada yorum yapanların da zihniyeti göründüğü kadarıyla o (kor)general ya da tayyip'ten farklı değil.

Edit: Aluriel hariç son mesajlarla ilgilidir.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

daha ne zaman ayağa kalkacağını bilmeyen korgeneral olmaz. başbkan gelince sevsin, sevmesin kamunun başı geliyor ve nezaketen ayağa kalkılmaz kurallar gereği kalkılırr.


yo kalmıyabilir, gerek istemediğinden gerek fark etmediğinden. gerekse başbakan onlarca yüksek mevkili adamı toplantıda saatlerce gec kaldığından beklettiği için ayağa kalkmaz. bununda cezası, padişahın kafasına göre alın bunu iceri demesi olmaz.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

daha ne zaman ayağa kalkacağını bilmeyen korgeneral olmaz. başbkan gelince sevsin, sevmesin kamunun başı geliyor ve nezaketen ayağa kalkılmaz kurallar gereği kalkılırr.


vatandaşına ananı al da git diyen adam başbakan körsün sana iş vermişiz daha ne diyen adam bakan olduğu ülkede ayağa kalkmamış korgenerali eleştirmeye kalkmışsın.

e güzel tabii...

baba bu konularda argüman yoksa sunacak, sunma... adam sansınlar.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kelle, bizde olsa 3 günce cıakrlardı, burası yan gelkip yatma yeri dğeil, madencinin kaderidne var ölmek,zaten alevi o.. devam ediyimmi.

saygısızlığın bedeli erganakondan yargılanmaksa. hizmetkarı olduğu milyonlarca insana saygısızlık eden tayyip müeebbet alsın.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...