Trias Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Büyük buluş. http://www.engadget.com/2011/05/17/mizzou-professor-says-nantenna-solar-sheet-soaks-up-90-percent-o/ Maliyeti de düşük olursa herhalde 10 yıl sonra elektrik üretimi kolaylaşacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Admin DynamicK Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Admin Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 (tu) umarim yakinda elektrikli arabalara uygulamaya baslarlar da uzun yol gidebilir hale gelirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 %100 verimli olsa panel 12hp falan bi motoru oluyo normal araç boyutlarında bişeyin öğle vakti güneşiylen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
lord_gorthaur Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 18, 2011 Günlük hayatda kullanılan güneş panelleri gelen ışığın sadece %10-20'sini kullanabiliyor. Devrim sayılabilecek bir buluş. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 petrol tükenmeden enerji maaliyetini düşürebilirlerse iyi olucak. güneş panelleri çıkınca sahra çölleri iyi para edecek :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 said: they got a max of 92% efficiency in the 9.2-12um wavelength range. Which makes up less than 51% of the sun ray's. So it actually soaks up a max of about 40% of the sun's ray's Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ren Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 güneş enerjisini kullanmayalım lan araplar gelen parayla yine saray yaptırıp cariye dizicekler içine :( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 %90 verimlilik PV alanında devrim gibi bir şey neredeyse, şu anda satıştaki modeller %12-18 arası değişiyor da, fiyatı ne kadar olacak bunun önemli olan o. İsterse %100 verimli olsun, parası çıkmıyorsa gereği yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 uwe.zimmermann 2 days ago in reply to Inderjit Jutla You are right about the paper. However, the 9.2-12um range does not at all contain 50% of the solar irradiance (power per area). It contains a negligible part of the solar irradiance! 99% of the solar irradiance is in the 0.2-2.4um range! see for example the reference spectral data at the National Renewable Energy Laboratory: http://rredc.nrel.gov/solar/sp... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 90% diye bi olay yok zaten en iyi halde %40 diyolar am don linkledigim emsaj dogruysa o halde pe bi manasi yok ilerde diger wave lengthlerde de yaparsak super olur demek disinda Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
roket adam Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 haa evet, o zaman bu bildiğin kandırmaca. şu anki güneş panelleri hangi dalga boyu aralığında çalışıyorlar onu araştırıp karşılaştırmak lazım üşendim şu an Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
EVIL_DeaD Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 teroik hesapta %90 cıkar anca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 21, 2011 boyle haberlere hemen heyecanlanmayin, hele engadegetta filan cikanlara hic heyecanlanmayin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 22, 2011 olsun, yine de her artış çok önemli. esas olan daha çok ülkenin döşemeye değecek kadar verimli bulacağı hale yaklaşması. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Suark Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 soru : %100 verimli yaptık, ikna ettik hükümeti. Döşemeye başladılar, e temiz enerji vs. Hektarlarca alana döşedik, konyayı kapladık anasını satim yan etkisi ne olacak? toprağa orada güneş değmeyecek, enerji almayacak vs vs. Daha kötü olmasın? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 24, 2011 Suark said: soru : %100 verimli yaptık, ikna ettik hükümeti. Döşemeye başladılar, e temiz enerji vs. Hektarlarca alana döşedik, konyayı kapladık anasını satim yan etkisi ne olacak? toprağa orada güneş değmeyecek, enerji almayacak vs vs. Daha kötü olmasın? olmaz konya kadar alana gunes paneli yapip butun ulkeye enerji verirsen dier butun santralleri kaparsin huzur gelir haa tabe o kadar yeri kaplamakla enerji yetcekse ama %20 verimli panelle zor is bu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tooyun Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 yenilenebilir enerji kaynakları ile elektrik üretimi tüm ülkeyi karşılamak için yetersiz. İşe yarar ama bi nükleer enerjinin yerini tutamaz. Aynı şekilde sistem kayıpları olmadan %90 verimle çalışması da imkansız gibi duruyor. Bu aynı kombilerin %110 verimle çalışır iddaalarına benziyor. Çalışmasını isterim ama sanmıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 %100 verim bile imkansızken %110 verim ne olm ahah Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 O %110 verim öyle hesaplanmıyor yanlız. Max vereceği verim %80 ise o 80'in %110 olarak hesaplıyorsunuz. Yoğuşmalı kombiden bahsediyorsunuz tabi bu arada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nutella yerim Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 o yuzde yuz on olan sogutma katsayısı COP Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 26, 2011 ya bırak allasen vururum demirdöküm kombiyi kafana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tooyun Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Kombicilerin iddaaları yazdım.Bir kombinin Carnot çevriminden yüksek verim vermesi zaten imkansız. bknz : http://www.kombi-radyator.com/buderus-110-verimli-duvar-tipi-yogusmali-kazanlar/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
throine Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 SeaGle said: O %110 verim öyle hesaplanmıyor yanlız. Max vereceği verim %80 ise o 80'in %110 olarak hesaplıyorsunuz. Yoğuşmalı kombiden bahsediyorsunuz tabi bu arada. Yok abi %110 verim diye reklamını yapıyorsan resmen hayatında fizik, termodinamik görmemiş (gerçi bunu ben de almadım sdf) adamları kekliyorsun demektir. Ben şimdi kalkıp %110 verimli dc-ac inverter yaptım desem beni okuldan atarlar. eheh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 27, 2011 adam "çeviriciyle enerji üretiyo lan" da diyebilirler. ERKE YAPTIM ULAN!1 falan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
izmarit02 Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Mayıs 30, 2011 ne kadar kötü olursa da nükleer santrallerden iyi olur herhalde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar