Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Dota 2

Buddha

Öne çıkan mesajlar

TheRiverBelow said:

Meov said:
dotayı alıp biraz farklılaştırıp farklı bir platforma taşıyacaz dediler
abi bunu hon yapmadı mı zaten?

edit: spidee@ aynen. hon'cular ve dota'cılar lol'e hala "hahaha deny atamayan noobların toplandığı platform" zihniyeti ile yaklaşıyo.

hon'un öyle bir amacı yoktu sanırım?

sonuçta telif hakkı yoktu vs.
Sosyal ağlarda paylaş

Beklentilerin taaa 1 sene evvelsinden aynı olduğu bir oyunun Stream'ini izleyip "aaa beklediğim gibi çıkmadı" demek çok enteresan.

Yani herkes biliyordu DOTA'nın aynısı olacağını. Amacı oydu zaten. WC3'ün Yüksek çözünürlüğü, leaver protection'ı, reconnect'i olsaydı ortada HON ve LOL olmazdı zaten. Bütün amaç zaten çok iyi olan DOTA'yı koruyarak modern hale getirmek ve E-sports'a uygun yapmak.

DOTA moba aleminin Counter-Strike'ı yani. En sadesi ve bu yüzden en başarılı olanı. Bunu korudular işte.

HON bunu yapmaya çalıştı ilk başta ama yanlış kararlar aldılar, seneye HON'un adı sanı duyulmayacak. Çünkü successor'u olmaya çalıştığı DOTA'nın asıl successor'u piyasaya girdi. E zaten 30.000 kullanıcısı var, onlarda dota2'ye geçecek.

LOL'de ise guinsoo farklı olmayı denedi ve kısmen başardı ama bence ekipte iş yok.

Bütün gün DOTA2 replayi izledikten sonra, demin LOL'e girdik. Nickelodeon oyun kuşağı gibi resmen DOTA2'nin yanında. Aksiyon, heyecan, hareketlilik ve hız bakımından kırpılmış versiyon gibi. Creep Blocking yok, Deny yok, o yok bu yok. Ayrıca birşey dikkatimi çekti, Dota'da oyun büyük ölçüde olay takım oyunu, zamanlama ve anlık hatalar/hareketlere daha çok dayalı. LOL'de hero'ların dengesizliği oyuna daha çok etki ediyor gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

knoxville said:

ya arkadaş hon'un betasında olmasam neyse diyecem.
oyun mekaniği bile yerlerde sürünüyodu gelip hon demeyin.
lag olması da oyunu kötü yapmıyor şu etapta. çok bilenlere hon'un release'ini hatırlatırım, paramızla rezil olmuştuk.

daha ortada hiç bişey yok. valve ayı gibi feedback alıcak + başında icefrog var yeterli mi?

dotadan kötüydü yani hon, o yüzden herkes honun betası ilk çıktığından beri hon oynuyor
Sosyal ağlarda paylaş

spark buna cevap olarak YOO HALA DOTA OYNANAIEYOYRO falan denecek. onlar demeden ben diyimde şeysili olsun böle.

tartışılan oyun strateji desen strateji gibi değil fps desen değil spor değil dövüş değil.

böle ortalama bi oyun türü. sabit düz bilmemne. bu kadar kafa yormayın isteyen istediğinii oynasın.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
The stream started with using the DotATV in game streaming set up.
Once the stream broke 1 million viewers the game started to bug out so they had to split it off over to ownedtv set up on another side computer (why we lost the shoutcasters).
They forgot to split the China stream and that broke 1 mill on it's own so it made another huge lag spike.
By the end of the game there was over 2.8 million viewers of the main stream and it was making issues for the person spectating.

Netin yalancısıyım.
Sosyal ağlarda paylaş

Vingthor said:

spark buna cevap olarak YOO HALA DOTA OYNANAIEYOYRO falan denecek. onlar demeden ben diyimde şeysili olsun böle.

tartışılan oyun strateji desen strateji gibi değil fps desen değil spor değil dövüş değil.

böle ortalama bi oyun türü. sabit düz bilmemne. bu kadar kafa yormayın isteyen istediğinii oynasın.

OYNANAIERYEIRO gibi gerzekçe karşındakini yerme çaban fail.
bak ne diyorum ORB EFFECT yoktu. evet mekanik olarak gayet kötüydü dotadan. balans hiç yoktu. insanlar oynamaya devam etti çünkü highres texture ve reconnect davası yetti.

zaten ben de hondan sonra dota oynamadım bi daha. neyse gerisini özelden halletmeli
Sosyal ağlarda paylaş

knoxville haklı. HoN ilk release edildiğinde baya dengesizdi. Orb effect olamaması ve ayrıca yeni gelen hero aşırı güçlü geliyordu. Ama oyun yavaş yavaş dengelendi. İnsanların terk etmemelerinin tek sebebi reconnect, stat tutlması ve leaver protection idi. Grafik bile çok önemli değil öyle.

HoN'un gameplay olarak ondan en az 10 kat daha üstün Dota'ya rağmen piyasada en azından Dota2 çıkana kadar tutunabilmiş olmasının yegane sebebi bu üç şey. Reconnect, statlar ve leaver protection. Birde MH derdinin olmamasını söyleyebiliriz. Şimdi Dota2'den de beklenen (en azından beklenmesi gereken) fazla birşey değil. HoN'un verdiklerini dota gameplayi ile birleştiren bir oyun bekliyoruz hepsi bu. Dota2 bunu başaracak. Grafiklere gelirsek, 10 oyun, 20 oyun sonra bu grafikler çok doğal gelecek. Interface'in rafine edilmesi lazım, ama bu kadar feedbackten sonra ya icabına bakarlar yada add-on vb. ile bir şekilde halledilir. Bu arada birisi her yere merdiven konulmasından şikayet etmişti. O merdivenler büyük ihtimalle oraya yokuş koyulduğunda o yokuşun zor fark edilmesindendir, source engine çok iyi kaynaştırdığı için. Böyle olunca ayrıca rampalar net belli olmuş.
Sosyal ağlarda paylaş

neyse zaten önce okumayı bilsen hon çıktı çıkalı dotayı bıraktığımı anlardın. ama insan kafasız olursa böyle çoğu paticik tayfası gibi capslock+otistik insan taklidi yapar

ne demişim bak highres+recon+leaver protection yetti insanlara geçmek için. ama balans gayet de kötüydü dotadan? aksini iddia etmeni öneririm RÖRÖRÖ (senin dilinle) diyeceğine
Sosyal ağlarda paylaş

@Fortuna

Aynen dediğin gibi olay. Herkesi daha ilk başta memnun etmeleri mümkün değil. Grafiklerde biraz göz aşinalığıyla gayet güzel olacak. Hon bana başta çok kötü geldi karanlık, çoklu combolardan hiçbişey anlamıyordum. Şimdi gözü Hon'a alışanlara tabi Hon daha güzel gelecek. Başta bana kötü gelmişti zamanla alıştık. Dota 2'de öyle olacak. Şuan banada turnuvayı izlerken çok karışık geliyor Dota 2 ama Hon ilk oynadığımda o daha karışık gelmişti. Karışık demiyimde garip gelmişti diyim.

Daha betası çıkmadı arayüz falan hepsi düzeltilir. Ama Dota 2 den değişik şeyler bekliyordum bana yeni oyun demesinler diyenler boş laf yapmaya gelmişler. Valve Dota'ya yatırım yaptı yeni oyun yapıyorsa icefrogla işi ne isminin Dota 2 olmasının amacı ne? Tamamen gereksiz laf.
Sosyal ağlarda paylaş

abi tower dmgları armor dengeleri vs. birde pathfinding, fog vs. gibi şeyler önemli. gördüğümö kadarı ile sıkıntı yok ama oynamak önemli olan.
ki dotanın çıkarttığı herolar her zaman daha fantastik gelmiştir bana hep. hon un herolarını hiiç sevmiyorum. lol'ün heroları da çok iyiler bak arada böle şahane yauuw bu dediğim birsürü hero var.
ve bir artı daha lol'e dominion denen yenib ir oyuın modu gelicek, o bekleniyor şimdi de. Umarım dota2 ile map editor gelide userbased mapler gelir biz de onları oynarız.
çeşit iyidir. niye birbirinizi yiyorsunuz anlamıyorum. şu tip oyunlarda taraf tutma durumu hep yapımcıların birbirne havlamaları yüzünden oldu.ç ilk hon lol filan çıkarken çok skandal şeyler olmuştu. yeniden alevlendi.
gereksiz yani bunlar. yapmayın
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...