Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

ahaha istanbuldayım zaten ya şaka yapıyorum. ama ben böle bi işe gireceksem herşeyini ıncık cıncık edip bokunu çıkarana kadar okurum öğrenirim falan.

istanbulda kenshin'in harley aldığı biyer var. hakkaten gidip haftasonları çalışayım mı sizde diye sormayı düşünüyorum.

daha iyi öğrenemezsin heralde bu işleri. şimdi boktan birşey alacağım harley falan değil rahat rahat düşüreyim sağa sola vurayım devireyim motor öğreneyim falan sonra düzgün bir harley almaya kasıcam falan
Sosyal ağlarda paylaş

Law said:

Motoruda sattık, akşam rüyama girdi dolanıyorum böyle yeni makina almışım, tatlı bir heyecan var üzerimde, sonra uyandım kalkdım işe geldim :.(.

Ben bir aylığına kardeşime vermiştim feci zor geliyor motorsuzluk. Hele bir de işe motorla gidip gelen biriysen daha da feci..

Umarım en yakın zamanda bir üst, daha rahat bir motora kavuşursun Law.
Sosyal ağlarda paylaş

uk said:

Law said:

Motoruda sattık, akşam rüyama girdi dolanıyorum böyle yeni makina almışım, tatlı bir heyecan var üzerimde, sonra uyandım kalkdım işe geldim :.(.

Ben bir aylığına kardeşime vermiştim feci zor geliyor motorsuzluk. Hele bir de işe motorla gidip gelen biriysen daha da feci..

Umarım en yakın zamanda bir üst, daha rahat bir motora kavuşursun Law.

Hep birlikte en güzel modellere binelim :).
Sosyal ağlarda paylaş

Geçen gün yazlık mont aldım, 3 mevsimlik olan feci sıcak oluyordu.

Az önce biraz yol yaptım, 60 ın üzerindeki hızlarda resmen dondum. Feci soğuk, kıştan daha fazla üşüdüm.

Siz nasıl yapıyorsunuz? Var mı çözümü? İçlik falan mı alsam? Öylede bu montun bir anlamı kalmıyor gibi...
Sosyal ağlarda paylaş

buda bulunsun.

said:
Kulak tıkaçsız motora binilmez. Uzun Yola Kesinlikle Çıkılmaz. !!!!....
Çünkü 85dB(A) gürültüde kulak tahribatı başlar.

Yolculukta Maruz Kalacağınız Muhtemel Geğerler Şöyle;
Rolantide : 74dB,
56km/h 108 dB,
80-100 km/h 116 dB

- Ortalama bir kaskın ses basıncını/şiddetini düşürme değeri 3 dB (yazı ile üç )
Kullanılıp atılan türde ucuz bir sünger kulak tıkacının ses basıncı/şiddeti düşürme değeri 20-30 dB.

Normal konuşma seslerine kulaklığın pek tesiri olmaz ayrıca.
Kulaklık "Ses" i değil "yüksek frekanslı titreşimleri" kesmesi ile işe yarar. İnsan sesi orta ve düşük frekanslıdır.

85 dB ustu sese uzun sure maruz kalan kulagin kalıcı hasar oluşturur.
Tam Değerler ise Şöyle
85 dB de kulakta hasar oluşma süresi 8 saat,
95 Db de ayni süre 1 saat
105 dB de 15 dakika !
Sosyal ağlarda paylaş

120'nin üstü 20-30 dk'dan fazla süreceksem kulak tıkacı takıyorum. Rüzgar sesi direkt sıfırlanıyor. Kornalar duyuluyor ama otoyolda taktığım için gerek yok. İzole ettiği için direkt yola konsantre oluyor insan, sürüş iyileşiyor. Viraja giriş hızları falan ciddi iyileşiyor. Düşük hızda ve şehir içi ama sıkıntılı. Otoyol bitimi çıkarıyorum.

Rüzgar için de gore windstopper veya muadili bir malzemeden içlik giyiyorsun, sorun bitiyor. Benim yazlık ceketin çıkarılabilir rüzgar astarı var, direkt ideal çözüm ama daha soğuk havalarda içten windstopper içlik giyeceğim. Veya midlayer olarak da var, açıkçası her türlü çözüm var, paraya kıyınca bütün dertlere derman var :P.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...