Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Motor sevdalıları için v2.0 (+Motosiklet olayına yeni girmece)

import

Öne çıkan mesajlar

ben acaip ducati monster 696 istiyorum su aralar ama hem pahali hem de daha sezonu yeni bitti ve ninja 250yle biraz daha pismem gerek sanirim en az bir sezon daha =)

bu arada honda cbr 250 de guzel motor ama biraz oynaman gerek sagiyla soluyla, fabrika cikis hali cok iyi degil =)

dukeler cok iyi bence, turuncu siyah damali gibi olanlari diosun sanirim, keske 250 ligi olsa, 125 sanirim dukeler. bir de 900 lukleri fln var ust seviyede galiba.

edit: 990 ve 690 lari da var 125 yaninda =)

dukeleri begeniyorsan bir de yamaha mt 03 alabilirsin 600 cc ve cok guzel bir motor 12 bin tl civari, tam yeni baslamak icin de uygunmus kullananlarin dedigine gore, oyle cok kasmiyor sanirsam yani, ama bastin mi da gidiyormus.
Sosyal ağlarda paylaş

ben 2. el bir monster 696 2010 model fln soyle dusunuyorum ama, benim motor ekipmanlarimi aldigim yerdeki usta da ducatiden herkes anlamaz anlayan da pahaliya tamir eder, ayrica parcasi da cok pahali, japondan sasma sen dedi, zaten naked seven biri degil racingci kendisi, ben de racingden baska kullanirsam sadece monster kullanirim zaten ya da streetfighter ama o daha da ucuk =)
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

ben 2. el bir monster 696 2010 model fln soyle dusunuyorum ama, benim motor ekipmanlarimi aldigim yerdeki usta da ducatiden herkes anlamaz anlayan da pahaliya tamir eder, ayrica parcasi da cok pahali, japondan sasma sen dedi, zaten naked seven biri degil racingci kendisi, ben de racingden baska kullanirsam sadece monster kullanirim zaten ya da streetfighter ama o daha da ucuk =)

Abi klasik Türk insanı işte, hakikaten anlamadan konuşmuş bence. Parçası pahalı olabilir de Honda'nın çok mu ucuz? Herkesin anlamaması da doğru olabilir ama anlayanı ve seveni bulunur.
Sonuçta Ducati sıradan bir motor değil, kullanmadım ama eminim japonlardan 10 kat daha keyiflidir.

1. aktiftablet - Kymco Venox
2. kithnos - Hyosung GT 250 R
3. Spiegel - kawasaki ninja 250r
4. BAIIHAN - Yamaha Virago xv535
5. CuteButPsycho - kawasaki ninja 250r
Sosyal ağlarda paylaş

japonlardan 10 kat daha keyifli oldugu zaten kesin yani =)

ama anlayan usta pek yoktur bence de hani istanbulda ducati korlas disinda pek oyle ozel ustalarin anladigini sanmiyorum, oyle herhangi birine de emanet edilecek motor degil acikcasi...

yani bakimi masrafli olur japonlara gore benim tahminim.
Sosyal ağlarda paylaş

SPORT RİDER test etmişti bu üç motoru
güçte
honda cbr 250 r 22.3 (beygir)
hyosung gt250r 22.6
ninja 250 24.6

Tork ise
honda 15.0
gt250R 13.8
Nİnja12.8 idi

Bunuda bir siteden buldum, 3 250 liliğin dyno testleri, zaten fabrika verileri biraz yuvarlama şeklinde oluyor.

Bu arada evet ducati acaip, ruh var tasarımında, bir 848 olsun bir 1199 veya monsteri acaip.
Sosyal ağlarda paylaş

aktiftablet said:

Daha masraflı olabileceğine katılıyorum. Ama masraflı çok kötü tü kaka diyen Türk zihniyetine uyuz oluyorum. Senin masrafsız motorundan çok daha iyi ve zevkli değil mi sonuçta? Problam japoncu memet usta?

evet. makineler çok fazla sorun çıkartıyormuş, her gün servise uğruyormuşuz gibi bu servis, yedek parça olayı gereksiz abartılıyor.

Kaldı ki zaten ducati , yağını suyunu koyduğun, supap ayarı, balata değişimi vs gibi ufak bakımları yapıldığı takdirde 10 yıl, 100-150k km boyunca 'bilen bir ustaya' ihtiyaç duyacağını sanmam.
Sosyal ağlarda paylaş

CuteButPsycho said:

Bende Kawasaki Ninja 250R kullanıcısıyım. 3-4 ay oldu motorumu alalı. yaklaşık 6500 km yol yaptım. ankarada birkaç eğitime katıldım. Yeni başlayacaklar için ninja 250 yi tavsiye edebilirim.

Benim olacak o. Benim ben!

Garajda cbf 600 var sayılır mı? Bende katılabilir miyim aranıza?
Sosyal ağlarda paylaş

garajda yatiyorsa al kullan =) ehliyet yoksa aman ama dikkatli ol, ben de gerci 3 ay ehliyetsiz kullandim basta ama gene de tedirgin oluyor insan, ehliyeti alinca daha bir kendinden emin kullaniyorsun, sacma salak yollardan gitmek zorunda kalmiyorsun polislerden uzak durim diye =)

ducati konusuna gelince, zaten paranin alabilecegi en iyi motosiklet markasi bence, ha kimisi mv agusta der, kimisi harley der ona da saygi duyarim, ama benim icin ducati motosikletin ferrarisi lamborghinisidir, ustune de motor tanimam, zaten 3-5 sene icinde kapanisi ducati streetfighter s alarak yapmak istiyorum kesinlikle.

ufak bakimlarini yaparsan tabi ki sorun cikartmaz ama mekanik ve elektronigin birlestigi aletler bunlar, sorun cikarabiliyor durduk yere, yolda duz giderken bile tekleyip durabilir yani.

su da var japonlar asla kalitesiz diyemeyiz, racingde mesela bence kesinlikle japon kullanilmali, adamlar isi biliyor cunku, super sport dedigin zaman honda ve yamahada bir de belki kawasakiden sasmayacaksin zaten, suzuki de iyi ama yaygin degil ulkemizde, zaten 600cc uzerinde kawasaki de yaygin degil. en cok bulabilecegin motorlar 600 cc ve uzerinde super sport olarak honda ve yamahadir =) bu yuzden ustalar da bunlara yonelip, bu motorlar uzerinde ustalasmislar zamanla. yoksa neye talep olsa o konuda yogunlasilirdi zaten, ulke genelinde motor kullanicilari da demek ki honda ve yamahada yogunlastigi icin ustalar da bunlari tamir etmeyi biliyor...

ama ducati ayri birsey gene belirtiyorum, motosiklette son noktadir =)
Sosyal ağlarda paylaş

SS en iyisini japonlar yapıyo diye kestirip atamazsın bence abi, iyi çok karmaşık ve subjektif bi kavram çünkü. Ben Apprilia ve Ducati tercih ederim. Yani sadece kağıt üstündeki rakamlardan ibaret değil motordan alınan zevk. Hava soğutmalı V2 ya da V4 ün sesi japonlarda yok en basitinden, yok işte. Sonuçta bu makineleri taşıma aracı olarak değil, zevk için kullanıyoruz. O zaman da "iyi" dediğin şey, karmakarışık oluyo.
Sosyal ağlarda paylaş

Spiegel said:

Ducati konusuna gelince, zaten paranin alabilecegi en iyi motosiklet markasi bence, ha kimisi mv agusta der, kimisi harley der ona da saygi duyarim, ama benim icin ducati motosikletin ferrarisi lamborghinisidir, ustune de motor tanimam

848 i gördükden sonra daha estetiğini daha güzelini ancak yine ducati yapar diyorumdum. Ki 1199 panigale yine enfes olmuş.

Ha mekanik aksam olarak belki bmw yada japonlar daha iyi olabilir daha hızlı olabilir ama sözkonusu estetikse ducati en iyisi derim tabi subjektif bir görüş bu.

1199 panigale resim

http://www.ducatinewstoday.com/wp-content/uploads/2011/11/Ducati_Panigale_1199_S_Finish_Line.jpg

Resim yüklenmiyor spoilerde buraya link vereyim.
h ttp://www.ducatinewstoday.com/wp-content/uploads/2011/11/Ducati_Panigale_1199_S_Finish_Line.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

motorodelisi.com diye bir site var arada bir girip bakıyorum. Yahu adamlar komple apaçi haha. Sonrada motorculara karşı bir önyargı var deyu çıkıyorlar ortaya.

Malın biri ruhsatsız, ehliyetsiz, plakasız trafiğe çıkıyor. Polise yakalanıyor, yalvarmış adama resmen kurtarmış cezadan. Sonrada yazıyor forumlara şöyşle yaptım böyle yaptım, diğer bir mal yine plakasız ve ehliyetsiz istanbuldan boluya gidiyor yine yakalnaıyor polise veryansın ediyor. Sonra apaçi dendiğinde kendilerine kükrüyorlar. Tonla böyle adam, salağın biri trafikde önü kadlırayım derken düşüp belini kırıyor, sonrada bunu paylaşıyor millet malmısın diyor, oda onlara veryansın ediyor.

Acaip komik tipler var, küçükken aldığı bisikleti böyle maymuna çeviren tipler vardırya her mahallede, oraya boncuk buraya bilmem ne, aynı adamlar büyüyüp motor almışlar acaip komik girip bir takip edin arada.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...