Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Nuri Şahin Real'de

reyou

Öne çıkan mesajlar

nileppezdel said:

Ahahah nasıl da şişiriyorsunuz ya :D

Messi tek başına 100 eder sadece.

İniesta ve Xavi en fazla 60 ederler. Zaten 3lüden 1i eksik olsa bocalıyorlar, abartmayın bu kadar o adamları. Süper oyuncular, dünyanın en iyi orta saha oyuncuları evet ama Ronaldo ya da Messi kadar edemezler tek başlarına :)

pek gerek yok ama yine de cevap verecem dayanamadım

Xavi 60-70 olabilir ama İniesta su içinde 100 eder hiç meraklanma, Messi için ise bir rakam telaffuz etmek zor.
ayrıyetten senin apaçi asla bir Messi veya İniesta edemez, zira futbol bireysel bir oyun olmaktan yıllar önce çıktı. Ona o parayı anca Real verirdi ve de öyle oldu, şimdi o takımla ve borçla Kralın kupasının kulpunu tutsunlar anca Morunyoyla beraber, Barça ŞL kupasına giderkene.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi çok sığ bakıyorsunuz....Barça'da Messi olmasa da bu durumda olurduya kesinlikle katılmıyorum...Takımdaki çarklar çok güzel işliyor evet, ama işte o son bitirici gün Messi...Pasta'nın süsü diyelim...O olmasa o bayık diye tabirlendirdiğiniz top çevirmelerin çoğunda pozisyon doğmaz, Messi olmazsa...
Messi arkasındakiler olmadan hiç, Ronaldo oralara kendi geldi demek bence büyük hata...Bir kere Ronaldo'nun Barça sistemine ayak uydurması mümkün değil çünkü bütün toplar ona gelsin istiyor, herşey onunla bitsin, goller onun sayesinde atılsın diye düşünen egoist bir adam...
Messi çarkların bozulmasına engel değil, doğru yerde doğru zamanda son noktayı koyuyor,çoğu maçta belki bazı sürelerde çok fazla şey yapmıyor gibi gözükse de işte o sistemde o son noktayı koyabilmek önemli, onu dünyada yapacak başka biri yok...
Bırakın diğer ülke vatandaşlarını, Portekizliler bile sevmiyor C.Ronaldo'yu, bencilliğinden şikayetçiler onlar da...
Hem dünyada ipe dizemediğin adam kalmayacak, hem de doğru zamanda doğru yerde çalım atmasını pas verebilmesini bileceksin, işte bunu yapabilmek zaten olay futbolda...Yoksa birsürü teknik adam var, ama Messi neyi ne zaman yapacağını diğerlerinden çok daha iyi biliyor...
Sosyal ağlarda paylaş

Muhteşem messi arkasında xavi iniesta olmadan beni bile çalımlayamaz. :)

Yukarıdaki argümanlarla benimkinin hiç bir farkı yok bence...
Ronaldo ve Messi farklı tipte 2 oyuncu ama bu onların şuan dünyanın en iyi iki ofansif oyuncusu olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Çok değil 1 sezon bekleyin Mourinho Real'de önümüzdeki sezon gereken transferleri tamamlayıp takıma oyun anlayışını iyice oturtsun bu konuları tekrar tartışırız.
Sosyal ağlarda paylaş

Morinyonun biraz daha zamana ihtiyacı var. Hem taktik oturtur hem de Xavi falan yaşlanır biraz sfkhdh

Haterlara kılım da, pati sağolsun artık fanboylara da kılım. Iniesta bence dünyanın en harika oyuncularından ama 100m kimse kalkıp da vermez o oyuncuya. O 100m içinde elde edeceği reklam gelirleri vs hesap ediliyor. Ronaldo kadar forma satacak mı Iniesta hallasen? Bi de düz mantık düşünüyosunuz falan diyosunuz üzerine fitil oluyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Barça'ya akın akın gelen takım oldu mu yakın zamanda? Arsenal kendi evinde yenmişti, o gün ofansif ve açık bi oyun oynadılar sanırım. Saldılar zencileri adamların üstüne, sert-sıkı savunma yaptılar. Bence Barça topa sahip olup, kaptırınca alan daraltıp tekrar topu kaparak baya iyi savunma yapıyor AMA o savunma çok da iyi sınanmıyor bence rakipler tarafından. Daha doğrusu sınanamıyor :)
Sosyal ağlarda paylaş

nuri sahin'in forma bulma sansı biraz zor gibi ama yine mukemmel bir gurur tabi. bu seneki performansı ile zaten avrupa'nın en iyileri arasına girmeyi haketmisti.

yalnız dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama basarılı olan turk futbolcuların kokeni hep avrupa. turkiye'de yetisip de kariyerini bu kadar parlatabilen cok az topcu var. bu da futbolcu yetistirmek konusunda ne kadar yetersiz bir ulke oldugumuzu gosteriyor. reziliz bildigin.
Sosyal ağlarda paylaş

ya bu konuda ben şöyle düşünüyorum

hani almanın arabası rusun kadını gibi düşün.yada diyarbakır karpuzu

türkiyenin ise futbolcusu kötü.hep kötü olacak.bu yuzden yabancı sınırı kalkmadan bizim 3 büyüklerin avrupada istikrar yakalaması zor
Sosyal ağlarda paylaş

Birazda paraya dayalı bir olay, 3.ligde oynayan bir adam bile bir memurun yılda kazandığını ayda kazanırsa, olaya yetenek değil, para kazanma arzusu girer.

Para kazandıktan sonra da adam ne yapsın, amacına ulaştı zaten.

Para kazanmaya dayalı bir toplumuz, kişisel becerileri gerçekleştirme yetisi genelde sonra geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Red said:

ya bu konuda ben şöyle düşünüyorum

hani almanın arabası rusun kadını gibi düşün.yada diyarbakır karpuzu

türkiyenin ise futbolcusu kötü.hep kötü olacak.bu yuzden yabancı sınırı kalkmadan bizim 3 büyüklerin avrupada istikrar yakalaması zor

abi saydıkların iyi olanlar ama.
Sosyal ağlarda paylaş

Deathblade said:

Birazda paraya dayalı bir olay, 3.ligde oynayan bir adam bile bir memurun yılda kazandığını ayda kazanırsa, olaya yetenek değil, para kazanma arzusu girer.

Para kazandıktan sonra da adam ne yapsın, amacına ulaştı zaten.

Para kazanmaya dayalı bir toplumuz, kişisel becerileri gerçekleştirme yetisi genelde sonra geliyor.

nuri'nin real madrid'den alacagını turkiye'de alabilen bir topcu yoktu bence ya. ayrıca para sadece kulupten kazanılmıyor ki? yapacagı sponsorluk anlasmaları, reklamlar bok pusur bir suru seyden para kaldırabilir bu sekilde.

o yuzden turkiye'de para cok veriyolar diye adam cıkmaması tezi otomatikman curuk bir tez oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

İspanya ile karşılaştırıyorsun, asgari ücretin kira parasına yetmediği bir ülkede yaşıyoruz.

Ayrıca ben Nuri'yle alakalı bir kıyaslama yapmadım, üst düzey futbolcular dediklerimin dışında, sıradan bir futbolcu, atıyorum "Mustafa Sarp", bu adam yeteneğini küçükken keşfettikleri için mi şu anda futbolcu, yoksa yukarıda saydığım nedenlerden mi ?

Edit : Sarp ile yetenek kelimesini aynı cümlede kullandım, neyse arada virgül var.
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

nuri sahin'in forma bulma sansı biraz zor gibi ama yine mukemmel bir gurur tabi. bu seneki performansı ile zaten avrupa'nın en iyileri arasına girmeyi haketmisti.

yalnız dikkat ettiniz mi bilmiyorum ama basarılı olan turk futbolcuların kokeni hep avrupa. turkiye'de yetisip de kariyerini bu kadar parlatabilen cok az topcu var. bu da futbolcu yetistirmek konusunda ne kadar yetersiz bir ulke oldugumuzu gosteriyor. reziliz bildigin.

Niye zor forma bulsun abi? Diarra'lar yolcu, Xabi-Khedira-Nuri-? (Hamit belki) rotasyonu olacak hadi Gago ve Granero'yu da say. Mourinho çoğu maç 3lü orta saha oynatıyor ve bu takım senede 50 maç yapıyor en az. Rahat rahat oynar Nuri
Sosyal ağlarda paylaş

toggie said:

anlamadım sarp muhabbetini.
neyle karsılastırıcam? adam real madrid'e gitti. asgari ucret falan ne alaka cidden? turkiye'de yıldız yetisiyor ama para icin burada kalıyorlar demiyor musun sen simdi?

Yok benim hipotezim futbolu türkiye'de para kazanma aracı olarak gördükleri için yetenekli futbolcular değil, para kazanmaya dayalı futbolcular yetiştiriyoruz. Dolayısıyla da adamlar para kazanmaya başladıklarında belli bir hedefleri kalmıyor, göbek yapıyorlar, sigara içiyorlar, alkole vuruyorlar.

Hadi destek çıkın hipotezimi, teori yapalım .
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...