Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Paris gezisi

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Kasım 2011de parise gitmeyi istiyorum. Gidiş dönüş olayını çözdüm ancak asıl mevzu şimdi başlıyor. Daha önce hiç yurt dışına çıkmadım bu yüzden pasaportum yok. Ayrıca vizeyi nasıl çıkaracağım onu da bilmiyorum. Pariste nereleri gezerim (eyfel kulesi dışında) bilmiyorum. Bu bilinmeyenleri bir şekilde kendim öğrenebilirim ancak tecrübe ve bilgiye ihtiyacım var. O yüzden aşağıda soracağım sorulara net cevaplar alabilirsem bu geziye gitme açısından cesaretim büyük oranda artacak veya azalacak. Şimdiden tşk ederim..

Pasaport çıkarmak ne kadara mâl olur? (TL) :
Vize almak ne kadara mâl olur? (TL) :
7 Gün konaklamak ne kadara mâl olur, yemek, yatak, gezi? (TL) :

Şimdilik aklıma gelenler bunlar. Umarım tatmin edici cevaplar bulurum. Tekrar teşekkürler.
Mesaj tarihi:
ucuzladı pasaportlar gecen sene. yamulmuyosam cuzdan ucreti 50, 1 sene gecerlilik icin de 100 TL civarı birşey ödüyorsun.

vize 60€ civarı olması lazım. emin degilim ama daha fazla değildir sanıyorum.

7 gunluk giderlerin cook degisken. hostelde kalırsan 4-6 kisilik odalarda gunlugu 20€'ya falan ayarlayabilirsin.

paris'te eyfel kulesi dısında gitmen gereken en onemli yerler;
- şanzelize bulvarı (fransızcasına kasamıcam simdi)
- disneyland (cocuk yeri falan diye canlanmasın kafanda, minimum 1 gununu burada gecirmelisin)
- tabi ki louvr müzesi. mona lisa fuck yeah.
- sen nehrinde gezinti yapabilirsin.
- notr damme kilisesine gidebilirsin.
Mesaj tarihi:
Öncelikle pasaport çıkartmak için bulunduğun ilçenin emniyet müdürlüğünün pasaport şubesine başvurman gerekiytor.Eskiden uzun sürerdi ama artık en geç 4-5 gün içerisinde pasaportu çıkartabiliyorsun.

Vize işi konsolosluğa göre değişiyor. Tahmin edebileceğin gibi en zor vize alınan ülkeler Fransa, İngiltere ve aslında diğerleri de artık zor. Ve hele ilk kez yurtdışına çıkacak olanlardan istemedikleri halt kalmıyor.

Kardeşim 1.5 sene İngiltere'de çalışmaya gitmişti.İş bulup gittiği halde üzerine tapu ve bankada para istediler. Babam evi kardeşimin üzerine yaptırmıştı, arabasını satıp bankaya 10 bin Sterlin koymuştru.Sene yanılmıyorsam 2002 falandı.

Şimdi bu vize işleri daha da zor, onu söyleyeyim.4 kıtayı gezdim, 3 tane pasaport bitirdim.Eşim benim kadar olmasa da defalarca yurtdışına çıktı, yine de geçen sene Hollanda vizesi için 8-9 gün bekledik.

Paris'te de Louvre Müzesi, Sen Nehri kenarında ki publar-cafeler, bunun haricinde Disneyland derler ama ben oraya gitmedim....Bir de BUDA BAR'ına git, dünyanın en büyük Buda heykelinin olduğu Buda Bar Paris'teymiş güya.Yani Buda Barlar içerisinde en büyük heykele sahip olan.

Ben çok beğenmedim Paris'i.Umarım sen beğenirsin.

Durum bu.
Mesaj tarihi:
öncelikle tşk ederim toggie ve cetintas,

toggie said:

- tabi ki louvr müzesi. mona lisa fuck yeah.

bu beni gerçekten heyecanlandırdı. turla gitmeme nedenim ise kendi başıma birşeyler yapabiliyor olmayı istememden kaynaklanıyor. eğer bu geziyi yapabilirsem edineceğim yurt dışı tecrübesi ile diğer avrupa ve orta asya ülkelerinin önemli şehirlerine gitmeme yol açacağım.

google'da yaptğım araştırmalara göre bulduğum bir otel var
tek kişilik oda 5 gece için 175 euro yani ortalama 395-400 TL. buda beni zorlamaz diye düşünüyorum. kafama takılan mevzu ise ben turistik amaçlı gidecek bile olsam benden tapu vs. gibi ciddi teminatlar isterler mi?
Mesaj tarihi:
5 gece 175€'ya otel olmaz. rezil olursun oyle yerlerde. ya cok kotu bi yerdir, ya da sehrin cok kotu bir yerindedir. hostele git, dunyanın heryerinden gencler gelir, yeni insanlarla tanısır birlikte gezersiniz. tek basına sıkıcı olur 7 gun paris.
Mesaj tarihi:
hemen dibinde metro var zaten oradan ulasırsın her yere. yeme icme icin de mcdonalds, kfc gibi yerler yerine, buyuk marketlere giriyosun orda soguk sandvic falan oluyo. onlarla idare edersin gunun bir ogununu. onun dısında tabi restoranlara falan git, guzel sarap falan ic. paraya kıy yani, sandvicle gecirme tatili ahaha. biraz paran gitsin yemege. bilmiyorum ne kadar butce ayırdın da 7 gun cok uygun olmayacagı belli paris'in :)
Mesaj tarihi:
tam olarak bir fiyat bilançosu çıkarmış değilim. bir hesaplama yapayım ve yemek, alışveriş hediyelik vs., ve diğerleri için ayıracağım ekstra harcamalara ne kadar ayıracağımı yazayım yetip yetmeyeceği konusunda fikrinizi almak isterim. ayrıca alkolle pek aram yok, bira falan içerim en fazla. 19 kasım izmirden ayrılış parise varış. 24 kasım paristen çıkış izmire varış olarak belirledim tarihi. 22'si doğum günüm. madem burda yalnız kutluyorum bari orada birkaç arkadaş edinir öyle kutlarım diye düşünüyorum =)
Mesaj tarihi:
Herkesin beğenisi farklı tabi ama 4 kıtada 30 küsür ülke gezdim. Belli başlı şehirlerin hepsini gezdim ama ne yalan söyleyeyim, içlerinde beni en az etkileyen ve hatta etkilemeyen Paris'ti.Deniz yok abiii :) Yarı şaka, yarı ciddi bu düşüncemden sonra gelelim başka bazı önerilere...

Her şeyden önce 1 hafta bence İstanbullu bir genç için Paris'te adamı sıkıntıdan bitirir.Tek bir istisna ile,yanında sevgilin olursa o 1 hafta romantik geçirilebilir.Öyle diyorlar, ben hiç oraya sevgilimle gitmedim, bu nedenle bilmiyorum. Sap gittim hep ve yanımda hep başka sap veya saplar oldu. Ama yok ben orada muhteşem öpüşen ve muhteşem sevişen Fransız hatun ya da hatunlar bulacağım(ya da kim bilir buldum bile)diyorsan yine aynı şekilde o 1 hafta çok iyi geçebilir.

Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi 1 haftalık 175 Euro fiyat beni açıkçası korkuttu.Burada senin nasıl rahat edeceğin de önemli.Ben kesinlikle hostel tarzı(pansiyon ya da pansiyonumsu)yerlerde kalamam.Çünkü genelde ortak tuvalet vardır ve zaten tuvaletler de taharet musluğu olmayacağından-evet,ilk kez çıkacağın için bu da seni çok şaşırtacak ve zorlayacaktır, taharet musluğu olmayacak gireceğin tuvaletlerde-temizlik zaten yeterince eziyet verici ve insanın kendisinden tiksinmesine sebep oluyor.Bir de o tuvaleti başkalarıyla kullanma düşüncesini kaldırabiliyorsan hostel-pansiyon denenebilir, ucuzdur çünkü.)yerlerde kalmadım,kalamam. Bu ucuz otellerde de illa ki bir eksiklik ya da yamukluk olabilir diye düşünüyorum.En azından bu zamana kadar ne zaman denediysem ucuz oteli hayal kırıklığı oldu.Bu ucuz otellerde de ortak tuvalet-banyoya rastlanabiliyor.Haberin olsun.

Ben sana BEST WESTERN HOTELler zincirinin otellerinden birinde kalmanı öneriyorum.Bunlar bütün dünyada yaygın bir zincir.BEST WESTERN HOTEL ünvanı veriyorlar ilgili şartları yerine getiren otele ve bu otel kesinlikle belli bir temizliğin, belli bir kalitenin üzerinde oluyor. Fiyatı da kesinlikle daha hesaplı oluyor. Sanırım geceliği 60 Euro civarı uygun BEST WESTERN HOTEL bulabilirsin.İnternetten ararken BEST WESTERN HOTELS PARIS diye arat.

Hee, demin yazmayı unutmuşum. Ben gidememiştim, çok pahalı diye düşünmüştüm ama şu MOULEN ROUGE mudur nedir, meşhur Paris Revü Kızları'nın gösterisini de imkanın varsa izle. Yoksa s.... et.Bizim İstiklal'de Şanzölize diye bir yer var bu Paris'teki Champs Elyse(yanılmıyorsam doğru yazdım Şanzölize'nin okunuşu)'den almış adını.Oradaki dansçı kızların da son derece iyi olduğunu söylüyorlar.Yani orada izleyemezsen gel burada bizim kızları izle.

Yemek işi konusunda sıkıntı kesinlikle çekmezsin. Tüm büyük Avrupa şehirlerinde olduğu gibi Paris'in de her yerinde TÜRK LOKANTALARI, DÖNERCİLERİ, KEBAPÇILARI göreceksin.Heee,dikkat et, içlerinde bazıları da PKKlılardır.Onları zaten girince duvarlara bakınca ya da heriflerin tiplerine bakınca anlarsın.Bu Türk lokantaları da oranın standartlarına göre ucuzdur ama yurtdışına ilk kez çıkan bir Türk vatandaşının fark edeceği gibi Avrupa'da hayatın ve özellikle de yemek-içmek konusunun ne kadar pahalı olduğunu görerek şaşıracaksın.Hani burada hep atıp tutarlar ya anlı şanlı yazarlar;efendim AB ortalaması kişi başına 15 bin Dolar, biz de 5 bin Dolar(sallıyorum rakamları ama yaklaşık sanki böyle bir şeydi)...İşte o adamlar insanları yıllardır yanıltıyorlar.Biz bugün Türkiye'de en kaliteli yemekleri Avrupa standartlarının çok çok altında bedel ödeyerek yiyoruz.Orada adamlar yemek işine çok para harcamak zorundalar. Kısıtlı bütçe ile gideceksen yukarıda yine bir arkadaşımızın dediği gibi marketlerden soğuk sandviç alabilirsin ya da bisküvit yiyebilirsin.Hee, salam ve sucukları kesinlikle domuz etidir hiç sorma bile "bunlar helal mi"falan diye?

Başka bir şey sormak istersen yine sor kardeşim.Aklıma geldiği kadarıyla yardım etmeye çalışırım.
Mesaj tarihi:
lan degil 30 ulke butun dunyayı hatim etsen yine paris ilk 5'e girer. nasıl bi hayat zevkin var. hersey bogazda rakı balık degil abicim. denizsiz de guzel olabilir bir sehir. londra desen anlıcam da paris baska yahu.
Mesaj tarihi:
prag'ı ilk 50'ye alanı dovuyolar.
gerci diger sehirlere bakınca anladım ki senin tarzın baya farklı. ya da gezdigin 30 ulke arasında eli yuzu duzgun sehir yok sdf.
Mesaj tarihi:
Barcelona ilk 3'e girmez mi be bre!

O değilde şu da vinci'nin şifresinden sonra Lourve'da fotoğrafı da yasakladılar ya tam komedi. ilk gittiğimde çatır çatır fotoğraf çekebiliyordum, flashlı / flashsız. daha 2 sene sonra yasakladılar.

üzücüydü
Mesaj tarihi:
Birkac ayrinti da;
- Aksam saat 9 dan sonra metroya binme bayagi bir sakat.
- Taksiler 2km'lik yolu cok rahat 10km ye cikariyorlar dikkat et (gerci laf edince de begenmiyorsan in gibi cikismislardi bana ahah).
- Tek mi gidiyorsun bilmiyorum da, 2 kisi aliyor taksiler genelde. Ön koltugu yatiriyorlar, 3. kisi icin ise ikna edebilirsen ek para alip götürüyorlar.

Notre-Dame'da kamera&foto olayi komple yasak. Girmeden hazirla gizli olarak cekersin en azindan :) Görürlerse rahibeler direk üstüne atliyip kapattiriyor :P

Eyfel kulesine min. 1 saat falan ayirman lazim. 3 asansör var hatirladigim ve bekleyen tonla insan oluyor. En son katina kadar cikis 10 euro civariydi.

Disneyland'a ise en az 1 gün.

Ben turla gitmistim, gezilecek cok yeri var da acikcasi hicbiri aklimda kalmadi..

Bir tavsiye olarak, mümkünse direk Disneyland icindeki otellerde kal. Paris icini aksamlari gezmesi cidden sakat. Disney'den sehir icine direk metrolar var. Gündüz Paris'i gezip aksamlari da eglenirsin.
Mesaj tarihi:
ZaugnaKhaldun said:

Hollanda'dan schengen multi-entry vize alsak Fransa kabul eder değil mi?

Fransa Italya yüzünden schengen vizesi ile ülkeye girisleri askiya almismiydi alicakmiydi öyle bir olay vardi.
Mesaj tarihi:
ikna edebiliyorsan bir arkadas ya da kuzeni kandir. hatta pati paris cikarmasi filan yapin ama yalniz gitme. normalde 9 verecegin sehre yalni gittiginde maksimum 5 verirsin. nasil bir restorana gidip yemegin tadini cikaracak, nasil barda kafede takilacaksin? i-ih olmaz.
Mesaj tarihi:
akinci said:

ZaugnaKhaldun said:

Hollanda'dan schengen multi-entry vize alsak Fransa kabul eder değil mi?

Fransa Italya yüzünden schengen vizesi ile ülkeye girisleri askiya almismiydi alicakmiydi öyle bir olay vardi.

bilemedim ben de,

şirkette orange carpet uygulaması var hollanda ile; 5 dakkada vize alıyorsun jkahfssajkda
  • Yeni Oluştur...