Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bu notebook'u alıyorum, iyi midir?

GERGE

Öne çıkan mesajlar

• Genel Yönetici
Acer Aspire 5742 serisiden bir notebook alıyorum, kesin gibi artık. Cüzdan ancak bunu kaldırıyor.

Donanımı hakkında bir sorunum yok (P6200 ve 6370M var) ama seri hakkında kötü şeyler duyan var mı? Acer en güvendiğim markalardan biri ama arada sırada sorunlu seriler çıkartıyor bildiğiniz, bu seri hakkında kötü bir şey duymuş olan?
Sosyal ağlarda paylaş

Düşük konfigrasyon modelleri genelde sorun çıkarmaya meyilli oluyor. Ne amaçla alıyorsun sen notebook? Paylaşımlı ekran kartlı model seçtiğine göre oyun felan oynamayacaksın. O bütçeye güzel bir notebook bulman zor, netbookları felan inceleyebilirsin belki.

İlla notebook diyorsan LG ve Lenovo modellerine bakmadan geçme, her iki marka da fiyat/performans bakımından gayet iyi özellikle düşük seviyedeki sistemlerde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Ekran kartı paylaşımlı değil ki? Eminim yani, kontrol ettim. 512MB DDR3'ü var. P6200'de Core2Duo'lardan daha iyi performans veriyor; i3 serisinden tek farkı hyper-threading olmaması onun dışında 330m ile bireber aynı mimariye kadar, netbookla kıyaslanamaz. Multimedia, internet, ofis ve biraz oyun için kullanacağım, Black Ops'u filan orta ayarlarda düzgün çalıştırıyor işte ki ben FPS oynamam zaten pek.

Bana yeterli performans olarak, seri hakkında kötü şeyler söylenmiyorsa alıyorum; Acer varken zaten LG'ye ya da Lenovo'ya yönelmem hiç. Asus ya da Dell öteki düşünebileceğim şeyler.
Sosyal ağlarda paylaş

Hmm ben yanlış modeline bakamamışım herhalde sözettiğin bilgisayarın. Benim baktığımda i3 vardı zaten. Seri hakkında arkadaşın dediği gibi Donanımhaber e bak, orda başlık açıyorlar serilere.

Kararını vermişsin markada sen sanırım, zaten Dell in üst modelleri mükemmel ama düşük konfigrasyon modelleri sorunlu oluyor genelde. İşlemcin ise i3 e gore biraz daha yavaş kalır sadece, oyun felan oynamadığın sürece farkı hissetmezsin bile. Ama yine de Acer a dikkat et derim ben, kullanan birkaç kişiye danış en azından.
Sosyal ağlarda paylaş

• 2 hafta sonra ...
Ben 5742G kullanıyorum şu an, i5 460m işlemci, GT420M ekran kartı. Önceden 5920g kullanıyordum, karşılaştırınca malzeme kalitesi ve şekil olarak bence 5920g'den daha kötü bir bilgisayar. Çok sade, çok cafcafı gösterişi yok. Performans olarak çok iyi. Isınma falan sıfır. Hiç bi arıza falan olmadı şimdiye kadar, 5 aydır kullanıyorum, aslan gibi.
Sosyal ağlarda paylaş

Garantisi diye bişey yok Acer marka ürünlerin bilgin olsun. PC kendi kendine patlamadıkça yada tamamen kullanılamaz hale gelmedikçe diğer rahatsız edici arızaları sorun oalrak kabul etmiyorlar. Biz sorun görmedik kullanımında diyorlar. Bu ne anlama geliyor tamamen bozulmadıkça getirme bize.

Tamamen bozuluncada elektrik şebekesine falan suç atıp hadi bb diyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...