Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kanalistanbul ve şirketteki yankıları


roket adam

Öne çıkan mesajlar

Geçtiğimiz günlerde TRde halen uzaktan çalıştığım şirket mailime genel duyurudan düşen şu mailleri paylaşmak istedim. Genelde ithalat üzerine çalışan bir şirket. 100 milyon dolara yakın cirosu var yanlış bilmiyorsam.

Özellikle mühendis olacak o herifin vizyonuna, görüşüne bakıp hüngür hüngür ağlayın ülke için. Bu ülkenin mühendisi böyleyse, işçisinden köylüsünden ne bekliyorsun.
--

Her şey şirket sahibinin İK yöneticisinden bir Mehmet Barlas yazısını paylaşmasını istemesiyle başladı.


Mehmet Barlas - Su akar deli bakar çağı geride kalırken

Merhaba,

Şirket Sahibi Hede Bey’in sizlerle paylaşmamı istediği Mehmet Barlas’ın yazısını aşağıda bilgilerinize sunarım.

Su akar deli bakar çağı geride kalırken...
1980'in başında tüm ihracat geliri petrol alımına yetmeyen Türkiye'nin bir ihracat ve turizm ülkesi olmasını hedefleyen Turgut Özal'ın "Değişim Programı" da çılgınca bir proje değil miydi?
Önemli olan "Yapamayız" ya da "Yaptırmam" demek yerine "Hedefi iyi belirler ve toplumu bilinçlendirirsek her şeyi başarabiliriz" inancına sahip olmaktır.
Ne yazık ki siyasetimizde "Ben daha fazlasını yaparım" yerine "Sen vaat ettiğini yapamazsın" içerikli bir rekabet anlayışı var.
Düşünün ki Cumhuriyet'in ilk 50 yılında devletin gerçekleştirmekte zorluklar yaşadığı projelerden daha büyüklerini, şimdi özel sektör sermayesi gerçekleştiriyor.
Ankara'nın Çubuk Barajı'nı deniz gibi gören kuşaklar, Tünel'den Karaköy'e inmeyi metro yolculuğu gibi algılayan İstanbullular, Türk Hava Yolları uçaklarının deniz aşırı coğrafyalarda uçmasını hayal bile edemeyenler, tabii ki şimdi şaşkınlar.

Her şeye karşı olmak
1960'ların sonunda Demirel "Boğaz'a köprü yapacağım" dediğinde ona "Önce Zap Nehri'ne köprü yap" diye karşı çıkılmamış mıydı?
Özal "Birinci Köprü'yü satıp ikincisini yapacağım" dediğinde HP'nin Necdet Calp'ı masaya vurup "Sattırmam" dememiş miydi canlı yayında?
"Otoyollar yapacağız" diyenlere "Neden demiryolu yapmıyorsun" diye karşı çıkıldı.
Şimdi aynı çevreler "Hızlı tren"i de buruk bir acı ile karşılamıyorlar mı? "Dövizimiz gider" gerekçesiyle televizyon Türkiye'ye neredeyse yarım yüzyıl gecikmeyle gelmedi mi?
Onlar Manş'ın altına tünel yapıp Avrupa ile Britanya'yı bağlayacak.
Sen İstanbul'un iki yakasını bağlayacak projelere karşı olacaksın...
Sayın okurum Tayfun Atasoy'dan şöyle bir e-mail gelmişti dün:

Frankfurt örneği
"Taşıt sayısı arttıkça köprüler yetersiz kalıyor ve yenilerine ihtiyaç oluyor.
Ben Almanya'nın Frankfurt şehrinde yaşıyorum. Burası bir bankalar kenti ve nüfusu normalde 700 bin.
Hafta içinde dışarıdan çalışanlarla birlikte nüfus 1.5 milyona ulaşıyor...
Bu şehri Main Nehri ikiye bölüyor.
Ve azami 1.5 milyon nüfus için beş tane köprü yapılmış nehrin üzerine.
Ona göre de trafik rahat akıyor. Yani büyük düşünmek lazım. Türkiye'nin büyük projelerine olumlu bakmak şart. Siyaseten karşı olduğunuz bir kişi bu projeleri ortaya koyduğu için onları hafife almak, sadece böyle davrananları küçük düşürür. Tayfun Atasoy".
Yani mesele Başbakan Erdoğan'ın açıkladığı "İstanbul'a 2'nci Boğaz Projesi"nin tartışılmasından öteye boyutlarda...
Proje tartışmak veya üretmek yerine küfretmek veya aşağılamak bazılarına daha ekonomik geliyor.

http://www.sabah.com.tr/Yazarlar/barlas/2011/04/29/su-akar-deli-bakar-cagi-geride-kalirken



Ardından teknik serviste çalışan, 28 küsür yaşındaki su ürünleri mühendisi arkadaşımız, genele gitmek üzere bir cevap yazar...

Sonunda yapıcı bir eleştiri!!1

Sonunda yapıcı bir eleştiri!

Bu projeyi ilk duyduğumda "sonunda Türkiye’nin “Özgürlük Anıtı”, “Mısır Piramitleri” benzeri bir sembolü oluyor" diye düşünmüştüm, ama şuana kadar duyduklarım "buraya harcanan para ile birçok üniversite kurulabilir, fakirlere maaş bağlanabilir" den öteye gitmemişti; sonunda yapıcı bir eleştiri duymak geçekten hoş;

Birde bu projenin hep maddi giderleri ve kazançlarıyla değerlendirildiğini görüyorum -ki büyük bir hata; Bu Türkiyenin gelişimi için büyük bir fırsat! Türkiye’yi refah zamanında üniversitelerde eğitim veren devlet memurlarının değil, butür projelerde karşılaşılan sıkıntılar için üniversitelerde ter döken bilim adamlarının çabaları ile gelişebileceğini, Projenin Türkiye'nin dünya üzerindeki konumunu değiştirebileceğini -en basit dünya üzerindeki birsonraki kanal açma projesinde dünya bizi referans gösterecektir, konu hakkında ilk bize danışacaktır- düşünüyorum.

Son olarak yıkıcı eleştiriler konsunda tarihten birkaç anektod;

"Artık yeni hiçbir şey yok. İcat edilebilecek her şey icat edildi."
Charles H. Duell - Amerikan Patent Dairesi Başkanı 1899

"Radyonun geleceği yok"
Lord Kevin - İskoçyalı fizik alimi

"Deniz altıların savaşta ne işe yarayabileceğini anlayamadım. En fazlasından mürettebatın boğularak ölmesine sebep olabilir."
H. G. Wells - yazar 1901

"Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir."
Henry Ford'un kredi talebi üzerine, otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü 1903

"Uçaklar hoş oyuncaklar. Ama askeri bir değerleri yok."
Mareşal Ferdinand Foch, I.Dünya Savaşı'nda Fransız Orduları Başkomutanı 1911

"Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?"
Harry M. Warner, film endüstrisi yöneticisi. (O sıralarda yeni icat edilen sesli film hakkında) 1927

"Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemez."
Daryik F. Zanuck - Twenty Century Fox'un başkanı 1944

"Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar."
Popular Mechanics Dergisi - 1949

"Sound'larını beğenmedim, ayrıca gitar gruplarının modası geçti."
Decca Record Plak Firmasının bir yöneticisi. (Beatles grubu hakkında) - 1962

"İnsanların büyük çoğunluğu için tütün tüketimi gayet sıhhi bir şeydir."
Doktor Ian G. McDonald, Operator - 1963

"İnsanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için herhangi bir neden göremiyorum."
Kenneth Olsen, Digital Equipment Corp.'un (bir bilgisayar firması) başkanı - 1977


-640 KB Bellek herkes için yeterli olacaktır (Bill Gates)

-Telefonun ciddi bir haberleşme aracı olarak kullanılmasına engel olacak birçok eksiklikler var. Alet bizim açımızdan hiçbir değer ifade etmiyor. (Western Union Şirketi - 1976)

-Radyo denen cihazın geleceği yok. (İskoçyalı bir Fizikçi)

-Havadan daha ağır bir nesnenin uçması mümkün değildir. (Lord Kelvin - 1885)

-Radyo denen müzik kutusunun hiçbir ticari değeri olamaz. Düşünsenize, kendisine gönderilmemiş bir mesajı almak için kim para verir? (David Sarnoff - 1920)

-Televizyon en geç altı ay içinde piyasadan silinecektir. İnsanlar her akşam siyah bir kutuya bakmak istemez. (Daryik Zanuck - Twenty Century Fox Başkanı - 1944)

-Dünya piyasası, 5 bilgisayardan fazlasını kaldıramaz. (IBM Başkanı Thomas Watson - 1943)

-Bilgisayarlar gelecekte belki sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar! (Popular Mechanics Dergisi - 1949)

-Sesli film gerçekten ilginç bir keşif ama ben bu modanın kısa süreceğine inanıyorum. Bir kez, herşeyden önce ses ve hareketin mutlak eşleştirilmesi hiçbirzaman mümkün olamayacaktır. Bir de unutmayalım, sinema tiyatro olamaz ve olmamalıdır. (Lumiere Kardeşler - 1928)

-Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise ancak geçici bir moda olabilir. (Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda ekspertiz veren bir banka müdürü - 1903)



Hemen bunun ardından, bu yazının altındaki "fail" sözler alıntı yapılarak şöyle bir şey yazmış başka biri ve yine genele yollamış:

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Ne kadar akıllı bir milletiz .Hiç bir Başkanımız , Fizikçimiz ,Yöneticimiz, Komutanımız ,Müdürümüz, olumsuz söz söylememiş
NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE



Bunun arkasından neyse ki az çok düşünebilen insanlar çalışıyo yine şu şirkette dedim, şükrettim.

Hadi hayırlı işler

http://wowturkey.com/forum/viewtopic.php?t=107550

ektekı sıteye baktım.

Avrupa yakası 8.500.000
Anadolu yakası 4.500.000

Yasadıgımız sehırde ozellıkle iş hayatının Avrupa yakasında olduğunu göz önüne alırsak,İstanbul nüfusuna kayıtlı olmayan bır kac mılyon ınsan daha ılave etmemız lazım.Bu sekılde Avrupa yakası nüfusu 10 mılyonu gecmıs oluyor :) ulkemızın nüfusu 70 mılyon.Hayırlı projeler.



Satış yöneticisi bir amcamız, oturuyor blackberry'den bu uzunlukta bir metin yazıp gönderiyor, hayran kalmamak elde değil ahahahhaahaha:

WOT WOT WOT

Adnan Menderes te aksaray vatan caddesini yaptiginda ve Besiktas Barbaros Bulvarini yaptiginda , buraya ucak mi indirecek bu adam diyorlardi.. Gelecegi gormeyen, dunyaya dar gozlukle bakarsaniz bu gununuzu kurtarirsiniz ancak. Turkiye bu gune kadar hep 3 yillik, 5 yillik planlar yapti . O olanlari yapanlar da planlarini gercekletiremedi. Hedef 2023 arkadaslar. 80 yilda bu ulkede yapilamayanlari 8,5 yila sigdiran bir iktidar var. Cozum uretemeyip de sadece elestiri yaparsak eger, o elestiriden cikar, camur atmaya girer. Bu millet artik bos palavralara pabuc birakmayacak kadar akillandi. Uzaktan konusmak degil, calisma zamanidir artik. Bu millet bu secimlerde yine durmak yok, yola devam diyecektir. Keske baska partiler de projeler uretse de Turkiye'm daha da ileri gitse. Keske gelen iktidarlar hizmet icin yarissa da Ulkemiz daha da ileri gitse. Ak parti Ulkenin ufkunu acmistir. Bundan sonra gelecek iktidarlar artik durmayacaktir. Calismak zorunda kalacaklardir. Calismazlarsa bu millet onlara gereken dersi sandikta verecektir. Anadoluyu geziyoruz yapilan yollari goruyoruz. Genc arkadaslarimiz eski gunleri gormedikleri icin bu gunun kiymetini bilmezler. Dedigim gibi artik Turkiye'mize durmak yok , yola devam. Bu yapilan yeni kanal'dan gemiler para verip gececekler.Marmara da bir hafta, 10 gun gemiler beklemeyecek ve gececekler, dolayisiyla nakliyeler daha da hizlanacaklar ve bunda sadece Turkiye degil, deniz yolunu kullanan butun ulkeler bu kolay gecis sayesinde ithal yada ihrac ettikleri mallari en az 10 gun daha once transfer etmis olacaklardir. Sadece bu mu? Degil elbet. Dahasi ise basbakanin aciklamalarini bekleyin. Daha cok projeler gelecek ardi ardina hedef 2023. Dunyanin en buyuk ekonomileri arasinda ilk 10 arasinda bir Turkiye. Oyle artik korku edebiyatiyla bu parti seriati getirecek gibi safsatalara prim vermez bu millet. Nerdeyse uzaya cikacagiz,hala edebiyat yapiyorlar. Eskiden en cok masal kitabi okurdu bu millet. Masallarla yillarca uyuttular bu milleti. Ama artik masal kitabi okuyan bir nesil degil, akilli tahtalarla ders goren bir nesil yetismeye basladi. bir devir kapandi, yeni bir devir acildi artik. Helikopter, ucak, yapmaya basladi ulkemiz.Her parcasi o/o 100 yerli uretim olmak uzere.Ozel hastanede ameliyat oldum. 5 yildizlizli otelde gibi tek yatakli odada ve 5 kurus odemeden ciktim.hayalini bile kuramazdik eskiden, kartal'a yeni yapilan marmara universitesi hastanesine gidin bakin bakalim tek yatakli odalar.wc leri odanin icinde.bu devlet yaptirdi. Gidin 1 saatte gezmeyle bitirebilecekmisiniz. Sadece aksaray - adana arasinda 18 tane tunel saydik, daglari delsiler. Diyeceksuiniz ki, bu zaten devletin vazifesidir; dogru. Ama 70 kusur senede 6500 km yol yapmis gelen iktidarlar, bi iktidar uzerine 13500 km daha eklemis. Vazifesini yerine getiriyor elbette.Keske onceki iktidarlar da vazifelerini yerine getirseydi de simdi bu iktidar da bu yollara para harcayacagina o paralari memuruna, emeklisine verseydi. Onu da yapacaklar merak etmesin hic kimse.carsafli hanimlara rozet takip da onlarin oylarini kapma yarisina giren partinin bu ulkede kuran-i kerim'in evlerde bulundurulmasini,okunmasini, okutulmasini tam 18 sene yasakladigini kac kisi biliyor? Internet onumuzde, acalim bakalim.Madem bu ulkede ayirim yapmiyorum diyor chp nin baskani, ciksin ve soylesin; evet benim partim zamaninda bunlari yapmis,ben onlari kiniyorum desin. Arkadaslar, ben orasina da bakmiyorum isin. Gecmis gecmiste kalmistir. Biz onumuze bakalim. Calisalim ve uretelim. Hele genc arkadaslar bu ulkeye ben hizmet edecegim desin ve calisip bu ulkeye hizmet icin neler yapabilirim i dusunsun. Genclere hele uzaktan bakip elestirmek hic yakismiyor. Bu ulkenin genclere ihtiyaci var. Uretin, sizlere hizmet edelim. Unutmayalim ki, Fatih Sultan Mehmet 21 yasinda Istanbul'u fethetti ve bir cagi kapatip yeni bir cag acti. Son olarak; Dama cikmak istiyorsan, Yildizlara merdiven dayayacaksin. Haydi arkadaslar daha cok calisalim, daha cok satis yapalim,sirketimizi daha cok yukseltelim ki , sonra uzaktan bakip da hukumetlere bu hukumet issizlige care bulamiyor diye uzaktan, oturdugumuz yerden camur atmayalim. Sirketimiz daha buyusun, daha cok personel alalim, istihdama biz katkida bulunalim.Once biz calisacagiz, uzerimize duseni yapacagiz, sonra da hukumete gidelim, siz sunu yanlis yapiyorsunuz. Halbuki soyle yapsaniz daha iyi olmaz mi diyelim. Bu ulke hepimizin. Haydi arkadaslar, Durmak Yok, Yola Devam.
Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.



Ve ondan bir önceki, muhalefet mesajın sahibi, o mesajı yeterli görmeyip bir mail daha atıyor genele. Alt metinleri okuyana şeker var sdf

Bu memleket at sırtında kuruldu!!1

Turkıye cumhurıyetı 1923 yılında kuruldu.80 yıllık bır gecmısımız var.Bu ulke corak bır arazı ıken,bugunlere geldık.2000 yılında cok ıyı hatırlıyorum;kopruler,barajlar,yollar vardı.Yani hersey 8 yılda olmadı.Mutlaka yapıldı,dogru adımlar da var yanlıslarda.Kımse de sütten cıkmıs ak kasık da degıl tabıkı.İnsanlar yasamları boyunca yanlıs ınsanlarla bırlıkte olabılır veya önlerınde egılebılır,hatta resımlerı belge gıbı de kalabılırJ.
Yeni yapılan yollar,sehır duzenlemelerı guzel seyler.1970 dogma buyume cengelkoydeyız.Zamanında basımızı sokacak bır yer yapmıs babamız.Hemen yanıbasımızda gecen bır baktım,bazı bınalar yıkılıyor.Birilerı bız buralara sıte yapacaz deyıp mahkemeye vermıs,kazanmıs.Komsulara vermısler 3 kurus para yallah tazik.Şimdi biz o yenı yapılacak vadıye mı tasıncaz,anlamadım.Istanbul u ıstanbul kım yaptı dersenız,Bedrettın Dalan derım.İstanbul da hala gecmıs dönemlerın yapmıs oldukları yollarda ve koprulerde gıdıyoruz.Allah onlardan razı olsun.En azından az konusup bır seyler yaptılar.
Sehrımızın en acıl konuları trafık,deprem hazırlıgı,yasana bılır cevre alanları.Konusulan konu tunelken ,alakası olmayan konularda dahıl olmus.İleri demokrasının oldugu ülkede ınsanlar konusabılır,konustukları ıcın yargılanmaz,ceza almaz,gazetecıler arastırma yapar,kıtabını yazar.
Hala dusunuyorum,aklım da almıyor.Onca ımkansızlıga karsın sen kalk 2 tane ınonu meydan muharebesı kazan,canını tehlıkeye at.Bızım arabayla bıle gıderken uzun mesafe oldugu ıcın yoruldugumuz o bolgelerde dusman kovalanmıs.Sonra lozan da adamlara sıyeset dersı ver.Eskı ımparatarlugun borcuna da kefıl ol.Çatır çatır cumhurıyetın tapusunu al.(dolmabahce sarayı yapmıstık,ödeme yapmayı unutmusuz)

Bu memleket at sırtında kuruldu,öyle her erkegın harcı degıldır ata bınmek,yurek ıster :)

Saygılarımla.

http://tr.wikipedia.org/wiki/Lozan_Antla%C5%9Fmas%C4%B1



Ve bir ağır abimizden şş ağır olun ulen geliyor, ortam duruluyor.

Hop bilader

Birkac yil once atmis oldugum bir mail iceriginde siyaset varmis ben espiri tarafina bakmistim ama arkasindan bir buyugumuz sirket ici siyasetle ilgili mail atilmamasini yazdi ve arkasindan hakli olarak Şirketsahibi beyde bunu onayladi.Lutfen sirket icinde ve ticaret yaptigimiz ortamlarda siyaset maillesmesi yapmayalim bu ticaretimizi ve arkadaslar arasindaki dialogu etkileyebilir diye dusunuyorum degerli buyuklerim
Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.



Ve son olarak WOT sahibi amcamızın geri çekilmesiyle konu bitiyor.


Mayk sana katiliyorum. Sevgiler
Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

lol ya, "nerdeyse uzaya cikicaz" cumlesi cok supermis lan ahahah

agbicim

adam uzaya cikti

sen hala uydunu zar zor uretirken uydulari dizdi

aya cikti

marsa robot yolladi

yorungeye icinde insanalrin aysadigi uzay istasyonu kurdu

marsa nasil insan yollariz diye kafa patlatiyor

ayda nasil kalici us kurariz diye projeler yapiyor

uzayda insanlar icin yapay koloni yapalim formatinda projeler gelsitiriyor, maliyet hesabi yapiyor

senin basbakanin osmanlinin 500 senedir tartistigi bir projeyi yeniden isitip 2023 icin masaya atiyor

ve sen bu adami vizyon genisligi ile alkisliyor, projenin dunyayi titreticek buyuklukte olduguna filan inaniyorsun, birak bu isleri

kucuk bi uzay gemicigi alip bilali marsa gonderirse anca aga
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Viktor said:

lol ya, "nerdeyse uzaya cikicaz" cumlesi cok supermis lan ahahah

agbicim

adam uzaya cikti

sen hala uydunu zar zor uretirken uydulari dizdi

aya cikti

marsa robot yolladi

yorungeye icinde insanalrin aysadigi uzay istasyonu kurdu

marsa nasil insan yollariz diye kafa patlatiyor

ayda nasil kalici us kurariz diye projeler yapiyor

uzayda insanlar icin yapay koloni yapalim formatinda projeler gelsitiriyor, maliyet hesabi yapiyor

senin basbakanin osmanlinin 500 senedir tartistigi bir projeyi yeniden isitip 2023 icin masaya atiyor

ve sen bu adami vizyon genisligi ile alkisliyor, projenin dunyayi titreticek buyuklukte olduguna filan inaniyorsun, birak bu isleri

kucuk bi uzay gemicigi alip bilali marsa gonderirse anca aga

yılmaz özdil..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

şirketin patronunda daha salaklık

ya en baştan komple hükümet yanlısı adamlardan seçersin çalışanlarını, rahat rahat mail atar hep beraber eğlenirsiniz

ya da şirket içi siyaset tartıştırıp durduk yere insanları birbirine kırdırıp performans düşürmezsin.

ayrıca görüyosunuz ne geniş vizyon sahibi sermayedarlarımız var
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Satış yöneticisi bir amcamız, oturuyor blackberry'den bu uzunlukta bir metin yazıp gönderiyor, hayran kalmamak elde değil ahahahhaahaha:

WOT WOT WOT

Adnan Menderes te aksaray vatan caddesini yaptiginda ve Besiktas Barbaros Bulvarini yaptiginda , buraya ucak mi indirecek bu adam diyorlardi.. Gelecegi gormeyen, dunyaya dar gozlukle bakarsaniz bu gununuzu kurtarirsiniz ancak. Turkiye bu gune kadar hep 3 yillik, 5 yillik planlar yapti . O olanlari yapanlar da planlarini gercekletiremedi. Hedef 2023 arkadaslar. 80 yilda bu ulkede yapilamayanlari 8,5 yila sigdiran bir iktidar var. Cozum uretemeyip de sadece elestiri yaparsak eger, o elestiriden cikar, camur atmaya girer. Bu millet artik bos palavralara pabuc birakmayacak kadar akillandi. Uzaktan konusmak degil, calisma zamanidir artik. Bu millet bu secimlerde yine durmak yok, yola devam diyecektir. Keske baska partiler de projeler uretse de Turkiye'm daha da ileri gitse. Keske gelen iktidarlar hizmet icin yarissa da Ulkemiz daha da ileri gitse. Ak parti Ulkenin ufkunu acmistir. Bundan sonra gelecek iktidarlar artik durmayacaktir. Calismak zorunda kalacaklardir. Calismazlarsa bu millet onlara gereken dersi sandikta verecektir. Anadoluyu geziyoruz yapilan yollari goruyoruz. Genc arkadaslarimiz eski gunleri gormedikleri icin bu gunun kiymetini bilmezler. Dedigim gibi artik Turkiye'mize durmak yok , yola devam. Bu yapilan yeni kanal'dan gemiler para verip gececekler.Marmara da bir hafta, 10 gun gemiler beklemeyecek ve gececekler, dolayisiyla nakliyeler daha da hizlanacaklar ve bunda sadece Turkiye degil, deniz yolunu kullanan butun ulkeler bu kolay gecis sayesinde ithal yada ihrac ettikleri mallari en az 10 gun daha once transfer etmis olacaklardir. Sadece bu mu? Degil elbet. Dahasi ise basbakanin aciklamalarini bekleyin. Daha cok projeler gelecek ardi ardina hedef 2023. Dunyanin en buyuk ekonomileri arasinda ilk 10 arasinda bir Turkiye. Oyle artik korku edebiyatiyla bu parti seriati getirecek gibi safsatalara prim vermez bu millet. Nerdeyse uzaya cikacagiz,hala edebiyat yapiyorlar. Eskiden en cok masal kitabi okurdu bu millet. Masallarla yillarca uyuttular bu milleti. Ama artik masal kitabi okuyan bir nesil degil, akilli tahtalarla ders goren bir nesil yetismeye basladi. bir devir kapandi, yeni bir devir acildi artik. Helikopter, ucak, yapmaya basladi ulkemiz.Her parcasi o/o 100 yerli uretim olmak uzere.Ozel hastanede ameliyat oldum. 5 yildizlizli otelde gibi tek yatakli odada ve 5 kurus odemeden ciktim.hayalini bile kuramazdik eskiden, kartal'a yeni yapilan marmara universitesi hastanesine gidin bakin bakalim tek yatakli odalar.wc leri odanin icinde.bu devlet yaptirdi. Gidin 1 saatte gezmeyle bitirebilecekmisiniz. Sadece aksaray - adana arasinda 18 tane tunel saydik, daglari delsiler. Diyeceksuiniz ki, bu zaten devletin vazifesidir; dogru. Ama 70 kusur senede 6500 km yol yapmis gelen iktidarlar, bi iktidar uzerine 13500 km daha eklemis. Vazifesini yerine getiriyor elbette.Keske onceki iktidarlar da vazifelerini yerine getirseydi de simdi bu iktidar da bu yollara para harcayacagina o paralari memuruna, emeklisine verseydi. Onu da yapacaklar merak etmesin hic kimse.carsafli hanimlara rozet takip da onlarin oylarini kapma yarisina giren partinin bu ulkede kuran-i kerim'in evlerde bulundurulmasini,okunmasini, okutulmasini tam 18 sene yasakladigini kac kisi biliyor? Internet onumuzde, acalim bakalim.Madem bu ulkede ayirim yapmiyorum diyor chp nin baskani, ciksin ve soylesin; evet benim partim zamaninda bunlari yapmis,ben onlari kiniyorum desin. Arkadaslar, ben orasina da bakmiyorum isin. Gecmis gecmiste kalmistir. Biz onumuze bakalim. Calisalim ve uretelim. Hele genc arkadaslar bu ulkeye ben hizmet edecegim desin ve calisip bu ulkeye hizmet icin neler yapabilirim i dusunsun. Genclere hele uzaktan bakip elestirmek hic yakismiyor. Bu ulkenin genclere ihtiyaci var. Uretin, sizlere hizmet edelim. Unutmayalim ki, Fatih Sultan Mehmet 21 yasinda Istanbul'u fethetti ve bir cagi kapatip yeni bir cag acti. Son olarak; Dama cikmak istiyorsan, Yildizlara merdiven dayayacaksin. Haydi arkadaslar daha cok calisalim, daha cok satis yapalim,sirketimizi daha cok yukseltelim ki , sonra uzaktan bakip da hukumetlere bu hukumet issizlige care bulamiyor diye uzaktan, oturdugumuz yerden camur atmayalim. Sirketimiz daha buyusun, daha cok personel alalim, istihdama biz katkida bulunalim.Once biz calisacagiz, uzerimize duseni yapacagiz, sonra da hukumete gidelim, siz sunu yanlis yapiyorsunuz. Halbuki soyle yapsaniz daha iyi olmaz mi diyelim. Bu ulke hepimizin. Haydi arkadaslar, Durmak Yok, Yola Devam.
Bu e-posta, Turkcell BlackBerry ile gönderilmiştir.




bu mümkün mü yani yazılır mı
bilgisayarda yazıp, aktarmıştır bişey yapmıştır
oha ya
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ya roket adam şu ikinci spoiler'daki adama söylesene:
yıkıcı eleştiri ile yapıcı eleştiri'nin ne olduğunu bilmiyor.
yapıcı eleştiri övgü değildir, yıkıcı eleştiri de "yanlış öngörü" değildir.

ah. görünce kramp geçirdim onları...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada söylüyorum, istanbul kanalı hiç yapılmasa bile, en az %7 oy kazandı akp bu çıkışıyla.

çünkü bizde işsiz adam çok. "TAYYİP SULTANLARA YAKIŞIR ÇIKIŞ YAPSIN!" diye istiyor, yapınca da, üstelik bu işten para kazanma ihtimali varsa, hemen yalakalığa başlıyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...