Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mount & Blade: With Fire & Sword - Multiplayer

Sereglin

Öne çıkan mesajlar

Fire and sword bok gibiymiş arkadaşlar.

Oyun inanılmaz yavaş, büyük savaşlar harici çok saçma bir halta dönmüş oyun.

Babalar gibi warband'e dönecek herkes, öyle diyim.

Edit: Farkettiniz mi sanki forum ne kadar bilge oldugumu farkedip her postumu sayfabaşı yapıyor?

Sweetness.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence baya baya boşa gitmiş ya. Belki düzeltirler, direk mod gibi şu anda zaten.

Herşey poutlu duruyor, yeni armor ve silahlar üzerinde görsel zaman harcanmış ama mekanik olarak çok absürd olmuş.

Hisleri oturmuyor ve silah hız/damage'ları görüntüleriyle çelişkili vs vs.

Neyse, düzeltirler bunları. En önemli sorun oyunun hızı, fazla user friendly olmuş, less proness.
Sosyal ağlarda paylaş

Valla bence o kadar da kötü değil. Direkt kötü diyemeyiz zaten süper farklı bir oyun olmayacağını biliyorduk. Oyunun bazı mekanikleri değişmiş. En büyük göze çarpan şey de; oyunun daha yavaşlaşmış olması. Bu nedenle ilk denemelerde alışmak gerekiyor.

Yavaşlayan oyun akışıyla beraber, bir çok yeni silah ve zırh oyuna eklenmiş. Modellemeler biraz göze batar olmuş. Karakterlere 2-3 beden büyük armorlar gibi gözüküyor. Ama bu yeni zırhlarla beraber artık daha güçlü zırhlar sunulmakta. İyi zırhlı adamları öldürmek sanki daha da zorlaşmış gibi geldi bana.

2Hand silahlarla ilgili forumlarda onlarca nerf başlığı açıldıktan sonra, ilk nasibini alan bu silahların hızları olmuş. 2Hand silahların hepsi bir mızrağı savurma hızına düşürülmüş. Mantıklı olmuş çünkü sweep tarzında herkes 2hand savuruyordu.

Yaylar da yeni oyunla beraber değişikliğe uğrayanlardan. Daha güçlü yayların crosshair'ları daha az kapanıyor. Aynı mantık tüfeklerde de var.

Oyunu en çok değiştiren noktaya gelirsek, tüfekler diyebiliriz sanıyorum. Artık orduların yarısını tüfekli askerler oluşturuyor. Özellikle kuşatma bölümlerinde defansif tarafta tüfekli savunma yapmak çok etkili oluyor. İyi tüfek kullanıcıları çok insan ağlatacak çünkü menzili ayarlamak bir crossbow'a göre daha kolay(ama accuracy biraz düşük).

Tüfeklerin kalkanlar üzerindeki etkisi de konuşulabilir. Kalkanları neredeyse etkisiz kılıyor diyebiliriz sanıyorum.

Ayrıca tüfekler melee olarak kullanılabiliyor. Pistol'de X'e basarak melee mode'a geçebiliyoruz. Block yapıp, vurabiliyoruz. Muhtemelen throwing weaponlar gibi çok az hasar veriyorlar. Rifle'lar için de, X'e basmadan block yapabiliyorken X'e bastığımızda melee olarak saldırabiliyoruz.

Yine yeni bir silah olarak, el bombaları var. Siege haritalarda veya dar alanlı yerlerde etkili olabilirler. Hedefi öldürmeseler bile knockback etkisi yapıyorlar. Pahalı ve az sayıda taşıyabiliyoruz ama 2-3 granader birlikte gezerse üzebilir.

Haritalar konusunda da, serverlar düzenli olmadığından hala random generated haritalar da çıkabiliyor serverlarda. Zamanla adminler optimize edecektir sanıyorum.

Özetle, o kadar da kötü değil. Warband'e geri dönüş artık bayar beni. Farklı harita ve az daha farklı bir mekanik benim için bu oyunu 15tl'ye yeterli yapıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Ben duel serverlarına takıldım biraz. Teke tekte silah işe yaramıyor mesela. Kılıç kalkan yanına yayınız varsa pat küt indirebilirsiz. Reloadu bozuyor çünkü ok yediğinde adam. Tekrar doldurmaya başlıyor tüfeği yada tabancayı. Bunlar iyi düşünülmüş esasında.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi precision'ı düşürmüşler, aim almak çok şans olmuş. wep speedleri düşürmüşler, ne kadar gerzek varsa blocklayabiliyor artık herşeyi.

Nasıl anlaşılmıyor bilmiyorum yavaş çocuklara da benzemiyorsunuz oysa, oyun fazla kolaylaşmış ve ağır şans faktörleri gelmiş.

Modellerkötü, animasyonlar çok yarım ve glitch dolu. Bunlar hepmasterlamayı zorlatıran şeyler bu oyunda, warband'e geri dönünce hissettiğim akıcılık yeter be.
Sosyal ağlarda paylaş

abi afedersiniz de, hiç kasamam warband oynamayı. gereksiz azim yapıyorsun xunn. şey gibi oldu bu civ'de warrior okçuyla kalan ırklar inatla bu uniteleri basarlar ve zamanla yok olurlar. bu da onun gibi bir şey. ÇAĞ ATLADI oyun işte :P

Armor giydik yavaşladık. Aslında silahların ağırlığının oyuna etkisini arttırmış olabilirler ki oyun daha realistiğe dönmüş. karşındaki 2hander swing i erken başlatıp 1hander'la aynı hızla vururken saçmaydı oyun zaten. Saçma değil de zaten adil bir denge yoktu. Şimdi bildiğin 2hander ıskalarsa 1hander yeni başlamış biri değilse affetmez kolay kolay.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...