Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

A Song of Ice and Fire

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Red said:

finalle ilgili

bran pov okudumda orda yokmuş.theona bakındım biraz hepsini okuyamadım .freyler mi çökertti winterlfeli

ÇOOOK AĞIR SPOILER

Esasında, Bolton'un picinin Reek diye bi yancısı var, Reek'le bu kaçarlarken Reek yolda bi kadına tecavüz etmek için duruyor, Winterfell'li askerler de onu öldürüyor. Piç de Reek kılığına giriyor, daha sonra yakalanıyor. Winterfell'de zindana atıyorlar vs.

Theon da Winterfell'i ele geçirdiğinde Reek kılığındaki eleman sana kaleyi tutman için asker getircem diyor, sonra babasının adamlarıyla dönüyor. Tam onlar Winterfell'e ulaştığında da kale Stark kuvvetlerince kuşatılmış durumda, tabii Bolton'lar Stark'ların yancısı olunca kuşatmaya katılıyorlar ama üç kağıda getirip bütün Stark ordusunu öldürüyorlar.

Sonra Theon da koçum benim, götümü kurtardın, helal diye içeri alıyor bunları. Adam da Theon'un bütün adamlarını öldürüp Theon'u da esir alıyor, Winterfell'i falan da yakıp yıkıyorlar.

Daha küçük Spoiler

Esas olay hatırladığım kadarıyla böyleydi. Frey'lerin pek bir alakası yok, Winterfell'in yakılıp, yıkılması, el değiştirmesinde. Ama Red Wedding'de bütün sadık kuzeylileri öldürüp, kalanları da rehin alarak güç dengelerini Bolton'lar lehine bayağı bir değiştiriyorlar.

Mesaj tarihi:
"martin baskan" said:

I'm working on that, and a number of "Ice and Fire" related things at the same time. Not only "The Winds of Winter," which is Book 6, but we're also coming out with a big concordance called "The World of Ice and Fire," which is about the whole history of Westeros and will be lavishly illustrated. So I've been filling in some of the histories of the kings who ruled 200 years ago or 500 years ago. We've also been doing a map book, and I'm working on a new novella about Dunk and Egg, the prequel series I have. It's a slow process the way I write, especially books of this size that are as large and complex as they are. It's still a slow process. I am aware of the TV series moving along behind me like a giant locomotive, and I know I need to lay the track more quickly, perhaps, because the locomotive is soon going to be bearing down on me. The last thing I want is for the TV series to catch up with me. I've got a considerable headstart, but production is moving faster than I can write. I'm hoping that we'll finish the story at about the same time... we'll see.

baya bi bekliycez gibi yeni kitap icin sdf
Mesaj tarihi:
Ben okudum. ASOIAF'i sevenler kacirmamali.

Asil seri ile direk baglantili degil; ilk hikaye Game of Thrnoes'un baslangicindna 80-90 sene once geciyor. Fakat, ozellikle besinci kitapta, bazi kucuk baglantilar da var.

Dizinin ilk sezonunda dadisi Bran'e Duncan the Tall ile ilgili bir hikaye anlatmayi teklif etmisti.

Simdiye kadar yayinlanan uc hikaye(The Hedge Knight, The Sworn Sword, The Mystery Knight) hep farkli antolojiler icinde yayinlandi. Fakat Martin bunlari toplayip ayri bir kitap olarak yayinlamayi planladigini da soylemisti.

Ilk iki oyku cizgi roman olarak da yayinlandi. Ucuncunun ise cizgi romani bildigim kadariyla henuz cikmadi.
Mesaj tarihi:
Hikayeye iceriden bakarsak, henuz ortada Jon Snow'un kral olacagini gosteren hicbir sey yok. Ne "buzlu diyari" aldi, ne de taht uzerinde hak iddia etti.

Ama disaridan, analitik bir gozle bakarsak, bence de sonunda kral olmasi son derece kuvvetli bir ihtimal.
Mesaj tarihi:
Anlatimda bir sey yok demedim. Dikkatli okuyucular(veya internetten bakanlar) icin bazi ipuclari var. Ama iste onlari yorumlamak icin olaylara disaridan bakmak lazim. Yoksa su anda, yani besinci kitabin sonu itibari ile, Westeros'da Jon Snow'u kral adayi olarak goren, kendisi dahil, kimse yok.
Mesaj tarihi:
Komutan said:

Anlatimda bir sey yok demedim. Dikkatli okuyucular(veya internetten bakanlar) icin bazi ipuclari var. Ama iste onlari yorumlamak icin olaylara disaridan bakmak lazim. Yoksa su anda, yani besinci kitabin sonu itibari ile, Westeros'da Jon Snow'u kral adayi olarak goren, kendisi dahil, kimse yok.

5. kitap sonrasiyla alakali teori

Jon Snow Lyanna ile Rhaegar'in ogullari bence. Fakat savasin ilerleyen yillarinda, Jon Snow Red God'in, Bran ise Other God'in 'chosen one'i olarak savasacak.

Mesaj tarihi:

Snow

Jon Snow'u 8 yerinden 17 kere bıçaklamadılar mı abi?

Başka yazar olsa ölmez diyeceğim de, adamın sağı solu belli olmuyor sdf.

Bu arada en sevdiğim karakterlerden bir tanesi lütfen ölmesin QQ

Eğer ölmezse Malissandre reslediği için falan ölmez muhtemelen, o saatten sonra da Azor-Ahai reborn diye takılır.

Ve evet, muhtemelen Rhaegar'ın oğlu.

• Yeni Oluştur...