Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitap yasaklamalar'ın son kurbanı William S. Burroughs

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

braid said:

BabacumMostors said:

orhan pamuğa gelene kadar bu ülkede nobel alamsı gereken bir sürü insan var gerçek anlamda dünya barışını savunan

bkz: sunay akın

lol sunay akın dedi.

+ nobel ödülü ve barışı savundugu için verilmek?

ps: nobel barış ödülü ve nobel farklıdır yanlış anlaşılmalara yer vermeyelim.

epic.
Sosyal ağlarda paylaş

Aluriel said:

ya gözünüzü seveyim şu napolyonnu ciddiye almayın. adam resmen kadrolu işe girmiş sırf şu hareketleri yapmak için. bi açın bakın ciddi konularda attığı mesajlara sonra kimle muhatap olduğunuzu anlayın. uymayın abi şuna.

Ben çok utandım post attığıma, teşekkürler.

Leopar said:

Napolyonn said:

kitabı okumadığım için bilmiyorum ama soruşturulması çok doğal. nobelli orhan pamuk bile soruşturulmadı mı zamanında? 301 den.

orhan pamuk yazdigi kitap yuzunden degil bir roportajda ettigi sacma sapan laflardan dolayi yargilandi

kitap sansuru ayri sey, "turkler bu topraklarda 30bin kurt ve 1 milyon ermeni kesti" diyip hemen ardindan nobel almak ayri sey

ha fikirlerini acikladigi icin yargilandi, ayni sey dersen tamam ona soyleyecek lafim yok

ama boyle laflar soyleyen adami sevmek/savunmak zorunda degiliz

o yuzden "bu adam yargilanirken neredeydiniz :/" ayaklarini birak lutfen

/thread

Edebiyat özü gereği zaten yeri geldiğinde gayet çirkin olur ki, hangi duyguyu stimule etmek istersen onu celbedersin, bu yazarın yargısına kalmış birşey.

Ben istersem türk halkının en kutsalına işerim yani kitabımda, kurgu benim kurgum kimse kusura bakmasın.

Sorgulanması bu yüzden saçma, aradıgını bulsa bile buldugu şeyi yargılamaya hakkı yok.

Buraya kadar herşey temiz mi? Ne güzel.

//Xunn
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

bu ülkede türk halk müziği bile yasaklandı cumhuriyet in ilk dönemlerinde sansür çok alışıldık bir şey :)

Napolyonn said:

cumhuriyet in ilk dönemlerinde )

1920 lerde bir yandan etnik sorunlarla uğraş, biryandan emperyalizme karşı hayatta kalma mücadelesi ver, bir yandan din çamuruna batmış nefes alamayan bir toplumla biryandan ittahat terakicisiyle uğraş, savaştan çıkmış bir milleti düzlüğe çıkar 90 yıl sonra insnalar arkandan yasakçı desin. Yahu bu dünya bizim o yasaklarımızdan sonra ne soykırımlar ne sömürgeler ne yasaklar gördü. İnsanlar fırınlarda yakıldı, yemek bulamayan millet birbirini ak-47yle öldürdü, avrupanın göbeğinde, cezayirde neler oldu. Hümanizmin gelişimine dikkat çekmek açısından söylüyorum bunları. Sen platonun kitaplarını okurken yeaah bu adam insan haklarına değer vermiyor diye mi okuyorsun yoksa yaşıdığı dönemdeki mantık yürütmesine mi bakıyorsun. Cumhuriyetin ilk döneminde yasak varmış hmm 3 yılda neredeyse sıfırdan devlet kuruldu, 90 yılda zihniyet gelişemedi, suçlusunu da bulmuşssunuz zaten, kemalizm. Bu dünyada hiçbir yeni düzen tamı tamına hak hukuğa, adalete dayanarak kurulmadı hele ki 1920lerde.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...