Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Kitap yasaklamalar'ın son kurbanı William S. Burroughs

Estel_Anorien

Öne çıkan mesajlar

Yasaklayıp haberlere çıkartıyorlar, hemen bir yerlerde bulup okuyorum, iyi oluyor. Yoksa haberimiz olmayacak :). Köyde sağlam arşiv vardı, 10 yıl önce babaannem hepsini yakmış :/

Napolyon da fikrini söylüyor, herkes aynı fikri paylaşsa "körler sağırlar birbirini ağırlar" olur. Farklı fikirler her zaman iyidir. Oku geç...
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

kitabı okumadığım için bilmiyorum ama soruşturulması çok doğal. nobelli orhan pamuk bile soruşturulmadı mı zamanında? 301 den.

orhan pamuk yazdigi kitap yuzunden degil bir roportajda ettigi sacma sapan laflardan dolayi yargilandi

kitap sansuru ayri sey, "turkler bu topraklarda 30bin kurt ve 1 milyon ermeni kesti" diyip hemen ardindan nobel almak ayri sey

ha fikirlerini acikladigi icin yargilandi, ayni sey dersen tamam ona soyleyecek lafim yok

ama boyle laflar soyleyen adami sevmek/savunmak zorunda degiliz

o yuzden "bu adam yargilanirken neredeydiniz :/" ayaklarini birak lutfen
Sosyal ağlarda paylaş

Bunun tartışılacak bir yanı mı var, yok şu da yasaklanmış. Ee? Kitabın yasaklanmasının kitabın değeriyle alakalı olmaması lazım. Kitap ve fikirlerden korkmanın sonu yok.
William Burroughs'u tanımayan cahillerin at koşturmasına izin veren bir sistem hakim, bu olayda bunu görüyoruz.
Sosyal ağlarda paylaş

Napolyonn said:

zamanında orhan pamuk linc kulturune tabii tutulurken milliyetci kitlenin hic sesi cıkmıyordu o zaman neredeydiniz diye sormak gerekli.

ben sansürden yana değilim ama soruşturulması çok doğal bunu kabul etmek gerekli.

Ben civardaydım, Orhan Pamuk'u aynen şu an da sevmediğim gibi sevmemekle meşguldüm ama delikanlı gibi çıkıp bu yapılan yanlıştır da diyordum.

Ayrıca beyler, Harry Potter son kitabında yanlış hatırlamıyorsam bir çocuk allahın öksüz ve yetimi tarafından kuzeninin trende mıncıklanmasına seyirci kalıyordu. Bu alenen godoşluktur. Bizim ahlakımızda, töremizde, ananemizde bunlar yoktur. Lütfen duyarlı davranın.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...