sabonis Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 küçüklüğümde çizgi filmleri falan seyrediyordum ama hiçbir zaman böle deli gibi her karakterin hikayesini bilen bi çocuk olmadım. şimdi merak ettim öğreneyim diyorum bütün hikayeyi. nereden başlanır, sonuna kadar nasıl okunur hiçbir fikrim yok ama. x-men'de uncanny diye bişey var, astonishing var, 5000 tane sayı var. var mıdır bunun official bir sırası böle gönül rahatlığıyla o sırayla okuyayım. günümüze kadar gelmek istiyorum açıkçası yeni katılan karakterleri falan da görmek istiyorum çünkü ama biraz bakındım e-book olan sitelere, beynim döndü. var mıdır yardımcı olabilecek biri? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 X-Men mi okumak istiyorsun? Şu sırayla oku. X-men olmayan ama öykü için önemli olanları bold yazdım. Bunlar modern seriler. Grant Morrison's New X-Men Joss Whedon's Astonishing X-Men Avengers Disassembled House of M Deadly Genesis Decimation Madrox: Multiple Choice X-Factor #1-24 Endangered Species Messiah Complex Divided We Stand Manifest Destiny Inferno (Bu Wikipedia'dan da halledilir) X-Infernus Messiah War Utopia (Yanında Secret Invasion ve Dark Reign lore da lazım. Wikipedia yeterli olur ama) X-Men: Nation X Necrosha Second Coming Curse of the Mutants Robinson'dan satın alabilirsin ya da torrent veya rapidshare kullanacaksın. Demonoid en rahatı ama. Eğer ben daha önceden başlarım diyorsan şunları da okuyabilirsin. Ne zaman okuduğun önemli değil, yukardakilere konu olarak bağlı değiller pek. Tavsiye etmiyorum ama. Bir aradan çekip Age of Apocalypse okunabilir. X-Cutioner's Song Fatal Attractions Bloodties Age of Apocalypse Onslaught Operation: Zero Tolerance The Twelve Eğer eğlencelik birşeyler okumak istiyorsan X-Men'den şu serileri okuyabilirsin. Eğlencelikler, pek ana öyküye bağlı değiller. Mystique X-23/NYX Shadow and Flame X-Men: Fairy Tales Cable & Deadpool X-Men: First Class X-Men Unlimited v2 Wolverine: First Class S.W.O.R.D. Exiles (Bu epey kapsamlı ve uzun, iyidir ama) Bunların dışında Ultimate X-Men iyidir. Ama Ultimate farklı bir evren, haberin olsun, hiç ilgisi yok bunlarla. İnternetten Uncanny X-Men diye 500 küsür sayılık bir şey bulabilirsin; Uncanny'de de bunlar var tabii, ama indirme. Yazdıklarım öyküler, yarıları bir seride, yarıları başka seride. X-Men'in kötü tarafı bu, pek başka serilerle birlikte, birleşik gitmeyen öyküsü yok gibi. Bak şöyle: Messiah Complex'in Uncanny ile başlar, X-Force ile devam eder, New X-Men ile biter mesela (uydurdum hatırlamıyorum hangi seriler olduğunu içinde ama olay bu.) Ben seri takip etmiyorum. Story arc, story arc okumalısın X-Men'i. Eğer iki öykü arasında bölüm sayısı farkı görürsen (Mesela X-Force #30 ile bitirdiğin serinin sonraki serisi X-Force #33 ile başlıyorsa) aradaki sayıları okuyabilirsin, genelde filler olurlar ama çok sağlam şeyler de çıkabilir. Bu rehber seni aylarca idare eder, tavsiye etmediğim eskiye dönme işini yaparsan (sadece Age of Apocalypse'i kesin oku oradan vakit bulduğunda) bir yıl idare eder rahat. Bir de arada sırada Marvel evreni ile ya da çok eski sayılar hakkında şeyler göreceksin, Wikipedia yeterli olur yine onları öğrenmek için. Çok istiyorsan ana Marvel öykülerinden şunları oku yeter ama: Secret War Civil War Secret Invasion Dark Reign Siege Heroic Age Shadowland (istersen) Ben Marvel öykülerini takip etmiyorum pek, X-Men okuyorum 3 yıl kadardır Marvel'den sadece. Puff, repimi isterim =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
_ILuVaTaR_ Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 çok iyi açıklamışsın GERGE, terazine tıkladım. benim de işime yaradı, okuduklarım hep farklı farklı hikayelerdi şimdiye kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 torrent'te x-men anthology diye şeyler oluyor, indiremedim bi türlü, indiren olsa güzel olurdu aslında. x-men seri olarak çok geniş yayılmış yıllar boyunca. generation x'i var, x-force'u var vs. ilk başladığı hikaye uncanny x-men, bi de türkiye'de de yayınlanmış x-men (başlığı x-men) serisi var. yenilerden astonishing x-men, ultimate x-men gibi şeyler de var. tüm karakterleri ayrıntısıyla okumak için şimdiye kadar tüm çıkan sayıları okumak gerekiyor. ama dark phoenix saga, days of future past, operation: zero tolerance gibi ilginç hikayeleri var x-men'in. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
KillJoy Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 xmen neymiş yahu... bu kadar geniş bi yelpazeye ayrıldığını bilmiyordum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 X-Men'i sırayla sayı sayı okumak yanlış ama. Arc arc okuman lazım yukarda yazdığım sırayla. Title'ları boşver, ilgini çekerse dediğim gibi filler modundaki title'ları oku. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sabonis Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 21, 2011 teşekkürler gerge emek için bu arada ilk buradan başla dediğin 2004'te çıkmış yav? ben tee 90'lardan başlarım diye düşünmüştüm? bu 2004'te başlayanın olayı nedir? şu farklı farklı dünyalarda geçen çizgiromanlardan nefret ediyorum ya. 1 tane yazın işte devam etsin, paşa paşa okuyalım. bokunu çıkaracaklar illa. tabii ki takip edemem, şuna bak neler neler var :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Grant Morrison ile birlikte X-Men yeni bir döneme girdi diyebilirim. Öyküler, çizimler, karakterler hepsi büyük oranda değişti. Adı üstünde zaten, New X-Men. Eski ekip hala var ama yeniler geldi. Eskisini geç, hem çizim yönünden, hem de öykü yönünden kötüler. Ayrılar bunlardan. Zaten Marvel de The Twelve ve Eve of Destruction ile eski dönemi toparlayıp kapatarak yeni bir döneme girmek istediklerini söylemişti. Burada biraz konuşmuştuk bu olayı vaktinde : http://forum.paticik.com/read.php?10,1997395,page=1 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Ayrıca belitmek istedim. Joss Whedon'un serisi gelmiş geçmiş en iyi X-Men serisi bile olabilir. Hatta Marvel'in çıkardığı en iyi şey. İkincisi, yukarda söylediğim sıraya uymanız lazım ve Morrison'unki Marvel'in çıkardığı en iyi ikinci seri olabilir. İkisini arka arkaya okuyunca nirvanaya giriyor insan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 o degilde sen eveyi naptin? girmion bayaadir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Bu hafta çok ağır dersler, günde bir yarım saat ancak bakabiliyorum. Haftaya rahatlayacağım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dattebayo Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 tam böyle bi sorum vardı benim de, başka bi konu mu açıp sorsam diye düşündüm. neyse burdan soriyim. dragon ball'ı hangi sırayla izleyecez (evet animesi) ? yok directors cuttır şudur budur uğraştırmayın, sade bi şekilde ilerlesin hikaye :F. teşekkürler. saat 12'den sonra anlatımım kötüleşiyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 22, 2011 dattebayo said: tam böyle bi sorum vardı benim de, başka bi konu mu açıp sorsam diye düşündüm. neyse burdan soriyim. dragon ball'ı hangi sırayla izleyecez (evet animesi) ? yok directors cuttır şudur budur uğraştırmayın, sade bi şekilde ilerlesin hikaye :F. teşekkürler. saat 12'den sonra anlatımım kötüleşiyor. anlatımını uzun süredir bu kadar iyi görmemiştim oysaki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Dragonball'ın X-Men ile ilgisi ne? Yok sana cevap, git konu aç =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 23, 2011 Yazmayı unutmuşum, X-Infernus'dan hemen önce Quest For Magik'i okuduğuna emin ol. New X-Men #37-41 kendisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar