Lord_Argos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Bu sistemin nasıl çalıştığını veya nasıl işlediğini bilen varmı? İnternette birkaç örneklerine baktım ama çok robotik ve cümle 2 kelimeden uzunsa sıçmaya başlıyorlar.
dasaaa Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 program mı arıyorsun yoksa nasıl işlediğini mi anlamak istiyorsun?
reyou Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 sen verecek 10 dolar duj, muj olayi degilmi bu :D
Lord_Argos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Nasıl işlediğini, mantığını merak ediyorum ve adam gibi örnek olabilecek bir demo varsa iyi olur.
Gladmir Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Desteklenen dil deki alfebe ile başlanıp, ek ler baglaclar ve ardından dil in hangi dil ailesine dahil olmasına bağlı olarak da kelime türemesi gibi dil e ozel bağlaçların ses sample ları kayıt edilir. Yüzlerce binlerce yapılan kayıdın ardından, kayıt edilen waveform ların dikte edilebilmesi için (yani konuşurken sesin yükselip alçalması, Cümle sonunda başında etc. ) waveform synth. kulanılır. Gerisi tamamen matematik, türkçe için örneklersek ... ör-nek-ler-sek. Hecelere bölüp kelimeleri ilk başta ö sesli harfine ait sample ları alıp, içlerinde iterate ederek yada impl e göre farklı olarak direk index in den gerekli sample i alarak birbirine bitiştirerek TTS yapılır. Daha iyi impl. lar, nasıla her hece en az bir sesli harf ihtiva etmelidir seklinde kabul edip, sample ları daha akıllı alır. Yani sample kayıt ederken kac tane sesli harf var ise her hecenin max 3 karakter oldugunu kabul buna göre o sesli harflerin bulunabilecegi 2 li ve 3 lu varyasyonları kayıt edilir. Zevkli iştir, beyin cimnastigi yaptırır.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Burada iyi bir örneği var: http://www.qwiki.com/
Lord_Argos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Peki kusursuza yakın olma olasalığı nedir? Yani biz bu dediğin sample'ları oluştursak ve dediğin algoritmayı kursak yinede robotik, fazla kelimeler içerince sapıtan bir TTS ile mi karşılaşırız? http://www.acapela-group.com/text-to-speech-interactive-demo.html Türkçe seçip "Beni tanıdınmı? Ben İpek." yazdığınızda kusursuz gibi ama cümlede kelime fazlalaştıkça robota bağlıyor.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 opera'nın ingilizce text to speech'i çok iyiydi bu konuda. hani öyle bişi yapmak istiyorsan zaten internetten aramakla öğrenemezsin. gidip heceleme, programlama ve matematik felan çalışman gerekiyor. internetten aramakla elde edeceğin bilgiler o dediğin tarz robotik şeylerden öteye gitmeyecektir.
ShadowFax Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 http://www.sestek.com.tr/konusmasentezi.html
Lord_Argos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Operaya baktımda o kadar etkilemedi, yok bu olayın uç noktası? Hala robotik konuşmayı aşamamış sanırım kimse. http://www.sestek.com.tr/demo.html > Burada da ürünlerinin demosu var ama bu hepsinden de enkazmış.
reyou Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 sen boyle birseyi bulup kullanmak mi istiyorsun? gelistirmekmi istiyorsun? olay nedir tam olarak?
Lord_Argos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Şuan ki sorum: - Gerçekçi TTS yapmak mümkünmü, örneği varmı? Onun haricinde teknik bilgiyi verdiler, onlar işime yarayacaktır sağolun. TTS'lerin birçok örneiğini dinledim ama beni hala tatmin etmiş değiller, geldiği son noktaya göre bende böyle birşey yapmayı düşünüyorum.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Lord_Argos said: Operaya baktımda o kadar etkilemedi, yok bu olayın uç noktası? Hala robotik konuşmayı aşamamış sanırım kimse. robotik konuşma derken bi de microsoft sam'e bak. ek: bu arada tam olarak senin istediğin şey mümkün değil. idealindeki text to speech programı asla yapılamaz. neden? çünkü insan konuşmasında inişler, çıkışlar, vurgular vardır. hazırladığın text to speech sana önceden belirlenmiş monoton bir konuşma akışı sunacaktır. bu da sentetik ve yapay -senin robotik dediğin- bir ses tonu çıkartır. çıkan sonucu manual olarak değiştirebilirsin tabii, doğal konuşmalar öyle çıkar. ama manual değiştirmeler dışında otomatik text to speechler hep bir monotonluk taşıyacaktır.
Lord_Argos Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Konuyu açan Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 TTS geçmişi Amiga'lardan başlıyor olsa da Sam'dan beri çok yol kat ettiği aşikar ancak hala tam olarak "monoton" bir insan konuşmasını canlandıramayacak kadar gelişmemişler. Verdiğim o örneği incelediysen(ilk örnek) aldığın gerçekçilik maximum seviyede. Ancak birkaç kelime daha ekleyince vurgularda Sam (Robot'tan kastettiğim örnek) gibi hatalar yapmaya başlıyorlar.
Bone Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 Mesaj tarihi: Nisan 18, 2011 anlatamadım ya da okumadın herhalde. normalde insanlar konuşurken kendi düşüncelerine göre kelimeleri farklı vurguya göre ayarlar. oysa bilgisayar programları tek bir vurguya göre ayarlıdır. bu yüzden sana monoton ve senin deyiminle robotik gelir. söylemesini istediğin cümleyi hazırlıyacaksın, vurgusunu değiştireceksin, manual olarak hazırladığın sesi kullanacaksın. öteki türlü otomatiğe ayarladığın zaman önceden hazırlanmış vurguya bağlı kalmak durumundasın.
Öne çıkan mesajlar