Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İstanbul'un Çılgın Projesi

toggie

Öne çıkan mesajlar

Aklıma bu geldi...

http://www.youtube.com/watch?v=_PO42i83LDA

Sözler

hayat doğuda sessizlik suskunluk anlaminda
batıda ise değerli bir taş sanki.
susmak doğuda erdem meziyet anlamında
batıda ise değersiz bir hak gibi.

ayır bizi boğaziçi kurtar beni boğulmadan
ayır bizi boğaziçi kutsa beni atlamadan

gülmek doğuda utanç kibir anlamında
batıda ise doğal bir istek sanki ,
bilgi doğuda saygınlık itibar anlamında
batıda ise paraya endeksli
ayır bizi boğaziçi
anlat bizi ayırmadan
acı ,ağrı ve sonsuz çile
politikayla yok hiç bir dilde

Sosyal ağlarda paylaş

bence boşaltalım tüm türkiye'yi istanbul'da yaşayalım topluca. bok var çünkü. 2 ye ayrılsın böyle, nüfus 1 istanbul varken 15 milyonsa 2 olduğunda 30 milyon olsunda kendi bokumuzda boğulalım.

gidip diyarbakır'a van'a, kars'a, konya'ya, hakkari'ye yatırım yapıp göçün önüne geçmek varken, oraya iş imkanı sağlayıp o bölgeyi kalkındırmak varken hep istanbul hep istanbul. Ulan istanbul'luyum bıktım istanbul'a çivi bile çakılmasından. Yok ya yer kalmadı. dağılın gidin lan.

Alın Melih başganı Ankara'ya yapın ne yapacaksanız. Üst geçitleri kaldırsanız zaten 1 şehirlik boş arazi çıkar.
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten ortasından deniz geçen şehir sistemi aşırı saçma. koskoca şehrin trafiğini 2 tane köprüye yığıyosun, 40 yıl düşünsem daha kötüsünü bulamam heralde. bölünsün istanbul süper olur.

fakirleri ayırma konusu tartışmaya açık ama o da güzel olabilir. en azından vize sistemine filan geçilir diye tahmin ediyorum, ki istanbul un nüfus sorununu büyük ölçüde çözer gibi geliyo.
Sosyal ağlarda paylaş

marmaray geliyor abi az kaldı

3. koprude yapılır herhalde.fakat istanbul trafiğinin bunlarla alakası yok

istediğin kadar toplu taşıma olsun yol olsun falan olsun

kaç tane avrupa ülkesi doldurucak nufusun varsa tek bir şehirde normaldir bitmez trafik :)
Sosyal ağlarda paylaş

ShadowFury said:

ya zaten ortasından deniz geçen şehir sistemi aşırı saçma. koskoca şehrin trafiğini 2 tane köprüye yığıyosun, 40 yıl düşünsem daha kötüsünü bulamam heralde. bölünsün istanbul süper olur.

fakirleri ayırma konusu tartışmaya açık ama o da güzel olabilir. en azından vize sistemine filan geçilir diye tahmin ediyorum, ki istanbul un nüfus sorununu büyük ölçüde çözer gibi geliyo.

abi su anda da iki farklı sehir oldugunu dusunebilirsin istanbul'un, avrupa ve asya olsun sehirlerin isimler. ne fark edecek? trafik, nufus, ulasım vs konusunda bir farklı olmayacak ki?

bugun evi anadolu'da, isi avrupa'da olanlar icin iki farklı sehir oldugunda sadece ben su sehirde calısıyorum, ya da ben su sehirde oturuyorum farkı olabilir ancak.

trafigin sorununu cozmek icin insanları toplu tasıma araclarına yonlendirmek gerek. ama benzine zam yaparak degil. adam gibi toplu tasıma sistemi saglayarak.

istanbullu olmayanı sehirden atalım, vize sistemi gelsin diyene de akıl fikir diliyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi siz ciddi ciddi tartışıyorsunuz, ne iki şehri, neyin tribi bu :)

Ne yani insanları zorlamayla sen anadolu çalışıyorsun, anadolu'da kal mı diyecekler ?

Adam gibi toplu taşıma gelsin, tramvay metrolar birleşsin, sorun kalmaz. Ayrıca deniz taşımacılığı dünya'nın en mantıklı şeyi, harem selimiye'den beşiktaş'a maksimum 35dk'da gidiyorum. Bugün arkadaşlar şişli'den beşiktaş'a gelemiyor o sürede.
Sosyal ağlarda paylaş

http://www.ntvmsnbc.com/id/25203563/

Yazı uzundu şöyle bir göz gezdireyim dedim.

"Onların bir milyona alamadıklarını şimdi biz 1 liranın altında alıyoruz."

cümlesini okudum, direk kapattım. Hala 6 sıfırın atılması ve ekonomiye can verilmesi arasındaki ilişkiyi çözemeyen, bu yüzden oy verenlerin olması üzücü.

Sıkıldım artık, bu kadar mı aptal olabiliriz ?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...