Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Ölümsüzlüğün sırrı?

Apache

Öne çıkan mesajlar

İYide vucutta hücre yenilemesi haydaaaaa hepberaber bir anda yenilenelim diye olmuyor. Sürekli devam eden bir işlem. Yani sen nerde saklarsan sakla işe yaramaz. Klonlama ise hooop diye senin ikizini yaratmak değil. Senin doğum ikizini yaratmaktır. Yani 30 yaşında klonlasalar seni ancak o klon 30 yaşına geldiğinde senin kopyan olur ki burda devreye binlerce doğal etken ve yaşam şartları ile tamemen farklı fikir ve düşüncelerde biri olabilirsin şıkkı giriyor.[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

Olumsuzluk iyi olurmu? Olur:)
Sunu dusunun bundan 5000 sene sonra hayattasiniz:) 2000 yilini gordum diyebiliyorsunuz:) 3000 sene boyunca dunyada neler yasandigini gordunuz...
Igne aticak yer olmaz? heh Bu kadar insan uzayda yasamanin bir yolunu buluruz:) Ayrica daha gokyuzu bombos dunyayi levellara ayiririz:) en usttekiler anca gokyuzunu gorur vs:) Bu olayin geyik yani..
Bide Stem Cells diye birsey var.. Ne kadar olumsuzlukle ilgili bilmiyorum ama kanser vs gibi hastaliklari iyilestirebiliyor. Tek problem hala deneme asamasinda ve amerikanin baskani mr bush bunun arastirilmasina karsi:) Nedeni dini seyler olarak soyleniyor.. Ana rahminden yumurta aliniyor yani daha bebek bile olmayan yumurtalar aliniyor ve bunlarla oynasilip size enjecte ediliyor diye biliyorum.. Ama bazi dini insanlar bunu kurtaj olarak goruyor.. Ve yine ayni dini insanlar kurtaji gunah olarak goruyor.. Suanda amerikada bir suru kisinin o diger adama oy vermeye hazirlanmasinin nedenide bu.. Bush yapmak istemiyor ama digeri istiyor adini unuttum:)
Neyse konu disina ciktim..[signature][hline]a.k.a. Sharez
Give me the strength to be what I was and forgive me for what I am.

[Bu mesaj FiXxXeR tarafından 09 Ağustos 2004 16:09 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

Sonsuza kadar yaşamak istemem. Yani sağlık problemlerinden ölmeyecek olman kazalardan ölmeyecek veya sevdiklerinizin ölmeyeceği anlamına gelmiyor. Bana normal yaşam süresi boyunca yani 80-100 yıl arası hiçbir sağlık sorunu olmadan yaşama şansı yanısınlar yeter. Yaşlanmanın de keyifli yönleri var onu da yaşamak lazım. Yani yaşlanmayan bir beden emekli olamaz ve bu da senelerce eşşek gibi çalışmak demektir :) Ben açıkcası emeklilik yaşımdan sonra çalışmamayı düşünen biri olarak sonsuz yaşam= sonsuz çalışma fikrine karşıyım :)[signature][hline]Kalplerdeki Kaymak
Profocio Web Hosting
Sosyal ağlarda paylaş

şahsen ölümsüz olursam çalışmam,zaten ölmeyeceğim,açlıktanda ölmem gezerim değişik şeyler yaparım[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
have no fear,vlad is here! -vlad
Hakan yarinki maçta forma giymeyecek.Çiplak oynayacak-Cmylmz
allah allah deyip geçer genç osman..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Apache, 09 Ağustos 2004 16:20 tarihinde demiş ki:
şahsen ölümsüz olursam çalışmam,zaten ölmeyeceğim,açlıktanda ölmem gezerim değişik şeyler yaparım

ahaha guzel fıkır...[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"

"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Sosyal ağlarda paylaş

hatta vampir olmakla kalmayıp angel olmak isterdim üstüne[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

said:
Absolut, 09 Ağustos 2004 16:31 tarihinde demiş ki:
Olay açlıktan ölmen değil zaten sonsuza kadar sefil hayat sürmen olur :)
Yani sonsuza kadar yaşayacaksan sonsuza kadar çalışman lazım ki düzgün yaşayacak paran olsun :)

fani adam seni :) git bankaları soy ve polislerin önünden kahkaha ata ata çık ölümsüzsün unutma :P[signature][hline]|ugh! büyük beyaz zenci apache|
have no fear,vlad is here! -vlad
Hakan yarinki maçta forma giymeyecek.Çiplak oynayacak-Cmylmz
allah allah deyip geçer genç osman..

[Bu mesaj Apache tarafından 09 Ağustos 2004 16:48 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

sonra yakalasınlar seni
hapse atsınlar
müebbet ye de
polisler sana kahkaha ata ata yarılsınlar[signature][hline]Boş bir kağıt bir kalem bir de silgi..
Kağıt ömür demek,kalemle silgi ise benim hayatımı sen yazarsın sen silersin demek..
Sen neyi yazarsan güzel, sen neyi silersen güzel.
İstediğin gibi yaşat,istediğin gibi öldür

it's teargas in my eyes // Gizli bahçem

Sosyal ağlarda paylaş

said:
drizzt_chosen, 09 Ağustos 2004 16:41 tarihinde demiş ki:
ölümsüzlüün en kötü yanı, tüm sevdiklerinizin önünüzde birer birer ölmesi olsa gerek, çok acıtıcı bişey...
onlarda ölmicekki :)[signature][hline]Sphere, 24 Temmuz 2004 14:24 tarihinde demiş ki:
Herkesin yazdigini herkes bilebilir ama geriye kalan herkes bilemez.
Sosyal ağlarda paylaş

Ölümsüzlük 10-15 yılı geçmez bulunur.
Çok kolay birşey zaten, hücrelerin yaşlanması önlenecek.

Ama asla ölümsüzlük olamaz, çünkü virüsler de bu şartlara uyum sağlayacağından, insanlar hastalıktan, savaşlardan vs. yine doğal seçilime uğrayacak ve bir süre sonra, önceden izlediğim bir filmde olduğu gibi belirli bir yaşa (mesela 100) gelenler törenlerle öldürülecek. Güzel olur aslında, kendi cenazende bulunabilmek mesela :D

Eh büyük ihtimalle başımıza birşey gelmezse biz o günleri göreceğiz. Tanrının olmadığı da kanıtlanır bir 10 yıla (zaten ölümsüzlüğü bulsalar bile bu kur'anla ters düşer ve yanlış olduğu görülür), kısaca 20 yıl sonra dünya çok farklı olacak. Çok şanslıyız, atraksiyonlu bir devirde yaşayacağız :)

Benim inancım bizim nesilin yaşlanıp ölmeyeceği yolunda. ZAten ölümsüzlük bulunmuş olur da, pek işe yaramayacak, çünkü 50 sene kadar sonra büyük ihtimalle çıkacak bir nükleer savaş dünyayı mahveder, zaten küresel ısınma da var, sular da yükseliyor, sera etkisi artıyor vs. vs. vs.

Kısaca C-3PO olsa şöyle derdi : We are doomed![signature][hline]MSN = [email protected]
Elan Realms - A tale that goes on
Ealos Tsaark, A Freedom Fighter from Eclipse.
All servers are equal, but Eclipse is more equal than the others.

Sosyal ağlarda paylaş

"Tanrının olmadığı da kanıtlanır bir 10 yıla"

yavaş..

bir bilim bölümü açılsa böyle konular doğru düzgün, adabıyla tartışılabilse. ya da doğal eleme olayı mesajlar için de geçerli olsa, anlamsızlar erise birkaç saat içinde..

bu olay kabaca spider-man'deki dr connors'ın kolunu yeniden çıkartmak için uğraştığı yöntem. bu buluş tek başına ölümsüzlüğü sağlamaz ama hastalıklardan kaynaklanmayan sağlık sorunlarını kökünden çözebilir, özellikle uzuv kayıplarını. eğer gen başarılı şekilde modifiye edilirse daha da ileriye gidebilir yapılacaklar ama ölümsüzlük için yeterli değil..

ölümsüzlüğü mümkün kılabilecek bir teknik bu hücre yaşlanması, bölünmesinden sorumlu genlerin devredışı bırakılması. ama sadece bunlardan mı kaynaklanıyor yaşlanma ve ölüm ben ondan emin değilim. şu an için bunlar biliniyor ancak..

fakat garanti olabilecek bir yöntem (ki bunun mümkün olup olmadığı hiç bilinmiyor, sadece bir teori üzerinde somut çalışmalar bulunmayan) bilincin aktarılması ve muhafaza edilmesi ile beyin dahil sinir sistemi işlevlerinin hepsini görebilecek bir elektronik sistem geliştirilmesi. bu sayede insanların bilinci (ki eğer sadece bu ise benliğimizi oluşturan, o da ayrı bir konu) eskimesi neredeyse sözkonusu olmayan bu yapılara aktarılıp orada yaşamlarını sürdürecekler. biyolojik olmayan vücudumuzda gendi bilmemneydi bunlardan etkilenmeden yaşam sürebileceğiz. hani diyelim ki bu vücudun dahi tahammül edemeyeceği bir kaza sonucu bilinç aktarılamayacak şekilde hasar gördü, bilincin en son alınan yedeği yeni bir vücutta yaşamına devam edebilecek..

yukarıda bir arkadaş klonlar için yazmış benzer birşeyi ama klonlarda bilinç birebir aynı mı bilinmiyor. muhtemelen değil, hücre yapısına bağlı değil sonuçta zihinsel yapı..

şahsen kendi ömrümün sonuna gelmeden bu alanda kaydadeğer gelişmeler olmasını bekliyorum, en azından bu dediğim teknoloji bulunana kadar ortalama ömrün artma hızı yaşlanmayı geçerse o vakti görebilirim. buna da şaşırmayacağım.. ;)[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 09 Ağustos 2004 20:16 tarihinde demiş ki:
Neymiş bizde de varmış regeneration, bunu vücudumuzdaki tüm organlara aktarmak için elin balığına kalmadık yani, karaciğeri de araştırabilirler :P

+1 bıde elın balıgını kullanıp yaparlarsa karısıklar cıkabılır sonucta o bır balık bız ıse memelıyız....[signature][hline]"I can give anything you want,but don't want something that i don't want to give"
"Deneyim zor bir ögretmendir çünkü sınavı önce,dersi sonra verir"

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...