Polyushka Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 http://www.ntvmsnbc.com/id/25202791/ said: ANKARA - Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ortadoğu Teknik Üniversitesi'nde (ODTÜ), çeşitli üniversitelerden öğrencilerin protesto gösterisi sırasında çıkan olaylarla ilgili olarak, 117 kişi hakkında, ''Mala zarar verdikleri'' ve ''İzinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşünün dağıtılması sırasında kamu görevlisine direndikleri'' iddiasıyla 1 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları istemiyle dava açtı. Cumhuriyet Savcısı Nadi Türkaslan tarafından açılan davanın iddianamesinde, 5 Ocak 2011 tarihinde, çeşitli üniversitelere mensup öğrencilerin, ODTÜ yerleşkesinde A-1 kapısı önünde toplandıkları anımsatıldı. Aralarında hakkında dava açılan kişilerin de bulunduğu 400 kişilik topluluğun buradan AK Parti Genel Merkezi önüne yürüyecekleri yönünde konuşmalar yapıldığı, bunun üzerine güvenlik güçlerince, böyle bir yürüyüşe izin verilmeyeceği söylenerek, giriş kapısı önünde barikat oluşturulduğu hatırlatılan iddianamede, bunun ardından şüphelilerin etraftan topladıkları taşları güvenlik güçlerine doğru attıkları belirtildi. said: İddianamede, bu durumda Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi, Anayasa ve 2911 Sayılı Yasa ile sağlanan ve güvence altına alınan ''toplantı oluşturmak ve ifade özgürlüğünü kullanmak'' hakkından söz edilemeyeceği ve eylemin 2911 sayılı Yasa ile korunan toplantı yapmak hakkının dışına çıkarak, suç oluşturduğu ileri sürüldü. Davanın iddianamesinde, üniversite öğrencisi 117 kişinin, ''mala zarar vermek'' ile ''izinsiz toplantı ve gösteri yürüyüşünün dağıtılması sırasında kamu görevlisine direnmek'' suçlarından 1 yıl 9 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapisle cezalandırılmaları talep edildi. Ankara 24. Asliye Ceza Mahkemesi’ne sunulan iddianamenin kabul edildiği ve söz konusu kişilerin yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı öğrenildi. 10 yıl az ya, idamı çıkarttırıp idam edin de mi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aket-Atum Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Napolyonn gelse de gülsek Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Raze Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 protesto etmek öğrencilerin görevi deyil, bi protesto edilecekse cumhurbaşkanı eder. oldu gibi? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 :=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
olitere Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Tecavüzcüyü ''kendi rızası'' oldukları için salın üniversite öğrencilerini hapse atın well played sir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 milleti bağlayıp canlı canlı gömenlerin 10 yılda çıktığı bir ülkede mala zarar vermeye 10 yıl istenmesi çok saçma. 5yıl yeter bunlara. akıllanır deyyuslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Esnaf Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 taksimde sallandırcaksın bunları Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
tunca Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 saçmalık Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 anaları babaları okusun diye yolluyor bunları. terbiyesizler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
barnacle Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 devletin malına zarar verirlerse kimse kusura bakmasın ama içeri atarlarrrrrr. benim vatandaşımın can güvenliğini tehlikeye atıyolar. zaten hep belli bi grubun yönlendirmesinde bunlarr Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Polyushka Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 bir aralar bir deniz feneri vardı ya ne oldu ona bilen var mı ? veya ogün samast 18 e girdi mi kutlayalım kardeşimizi reşit oldu mu ya ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Myshkin Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 insaf Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 anarşistler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Loxias Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 şu olayın taksimde sallandırmaktan farkı yok. ibret olacak tüm öğrencilere işte Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pipet Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 imralıya atın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Aluriel Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 komedi abi resmen Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
goldbären Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 onlar zaten okumaya gitmeiş ki? olay çıkarmaya gitmiş. hiç fatih üniversitesinde falan oluyo mu böyle şeyler? esas sorumlusu rektördür, derhal incelenmeli ve ergenekonla bağlantıları ifşa edilmelidir... bu da oldu gibi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mithat Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 yok beyler siz beceremiyosunuz ustasına bırakın /summon napolyon. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 14, 2011 olitere said: Tecavüzcüyü ''kendi rızası'' oldukları için salın üniversite öğrencilerini hapse atın well played sir benim bu ülkede hukuktan da umudum kalmadı. her geçen gün saçma bir hukuk haberi çıkıyor. şu alttaki şeyin üstüne okuyunca daha da tiksindim ankara cumhuriyet başsavcılığından: said: TÜRKİYE’deki Deniz Feneri Derneği’nin, Almanya’daki Deniz Feneri e.V. ile ilgili iddiaları gündeme getirerek dernek tüzel kişiliğine saldırıda bulunduğu iddiasıyla dava açtığı eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ile ilgili duruşmada ilginç bir durum ortaya çıktı. Önceki duruşmada, Ankara 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, Deniz Feneri Derneği yöneticileri ile ilgili olarak soruşturma yürütülüp yürütülmediğinin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na sorulması kararı vermişti. Başsavcılığın buna verdiği cevapta, “soruşturma dosyasına ilişkin kısıtlılık kararı nedeniyle mahkemeye ayrıntılı cevap verilemeyeceğinin bildirildiği” açıklandı. Ben de soruşturma özellikle basından gizleniyor diye düşünüyordum, yanılmışım, mahkemelerden de gizleniyormuş. Bu haberi okuyunca değişik davalarla ilgili olarak “mahkemeden gizli bir şey mi olurmuş” diye eleştiriler yapanlar, ne diyecekler merak ediyorum. “Mahkemeden bir şey gizlenmez” denilerek ordunun kozmik odalarında aramalar yapıldığını da hatırlayalım. Ama Deniz Feneri soruşturması söz konusu olunca akan sular duruyor. Soruşturma uzadıkça uzuyor, neyin soruşturulduğu mahkemeden bile gizleniyor. Seçimlerden önce bu soruşturma ile ilgili bir ilerlemeyi hiç beklemediğimi söyleyeyim. Seçimlerden sonra çıkacak tablo, soruşturmanın daha ne kadar uzayacağını da gösterecek gibi geliyor bana. http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/17541496.asp?yazarid=148&gid=61 üstteki mesajla topiğin düzenini bozmuşum, üzgünüm Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Qualance Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Yorumda bulunabilmek için haber yeterince açıklayıcı değil, bahsedilen mal hakkında bilgi yok hangi mala zarar vermişler onu öğrenmemiz gerek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Klapaucius Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 itüde de ali ağaoğluna saldırmışlar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
yunusemre Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 bu hapis filan çok ağır tabi, kesinlikle savunmuyorum da şu öğrenci kollektifleri denen grup genel itibariyle çok leş insanlardan oluşuyor.. Hani dışardan bakıyorsun ODTÜ'lü Hacettepe'li vs. diyorsun da yani bu gruptaki insanların birkaçıyla rast geldim gerçekten it, çakal kim varsa toplanmış gibi bir izlenim oluştu bende tabi hepsine de mal etmiyorum da benim karşıma çıkanlardan düzgün olanını görmedim açıkcası Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
liseli Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 git oku, protesto neyine senin pis emo. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SeaGle Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Kollektifler eylem yapsın ama okul yemekhanesinde tabldotlara kaşık çatal vurma eylemi yamasınlar Hayır nefretlik bi ses metal-metal sesi yemekhane gibi bi ortamda of Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 Paylaş Mesaj tarihi: Nisan 15, 2011 olitere said: Tecavüzcüyü ''kendi rızası'' oldukları için salın üniversite öğrencilerini hapse atın well played sir Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar