Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Irak da calisirmiydiniz?

FoShiZzle

Öne çıkan mesajlar

BonePART said:

Iraka gidiyosan boktan internetle eve mahkum olmayi goze alcaksin demek. Cunku evden cikmak imkansiza yakin bin tane koruma guvenlik proseduru var. Ama cok karli isler. Cok guzel paralar kazaniyo insanlar.
Hangi bolgede blmiyorumda kurd bolgesi diger yerlere gore cokd aha guvenli diyorlar
kürt bölgesinde son zamanlarda olaylar baya arttı.gerçi şimdi durum durulmuş sanırımda mısırdaki gibi ayaklanmıştı halk
Sosyal ağlarda paylaş

FoShiZzle said:

Maas aylik 6400 USD, izin 7 hafta calis 3 hafta izin seklinde.Sirket istedigin yere ucak biletini aliyor. 3 haftalik izin suresindede maasini aliyorsun. Yer Basra. Insaat sektoru. Ne kadar guvenlidir ne olup bitiyor hic bir fikrim yok. Siz bu sartlarda riski goze alirmiydiniz?

gitmiyorsan buradan baya gönüllü çıktı.
Giden arkadaşa liste verelimde ucuzundan getirsin oradan.
Sosyal ağlarda paylaş

bence git , kuzey ırak olsa pek güvenlik problemin de olmazdı ama basra ise tabi kuzeye göre guvenlik açısından biraz daha zayıf.

onun dışında gittiğinde de uzunca bir süre kamptan çıkmayacaksın , sonra diğer elemanları gözlersin yani onlar çıkıyor mu çıkmıyor mu diye. ona göre sen de çıkar çıkarsın mesela?

ben olsam giderdim açıkcası , en kötü bir sene dişimi sıkarım eğer gerçekten yaşanılamaz haldeyse eeeyter be der dönerim.

ama haberlerde okuduklarına çok fazla kapılma derim ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Eğer Kürtçülere hizmet etmeye gdiyorsan bence gitme, tabi eğer içinde vatan-millet sevgisi varsa, paradan önce vatanım-milletim geliyor diyorsan gitme. Çünkü bu dönemde Irak'ta iş demek özellikle Kuzey Irak'ta iş demek. Kuzey Irak'ta malum Barzani-Talabani'nin Türkmenleri öldürüp korkutup kaçırttıktan sonra tamamen hakimiyet kurdukları mekan. Anayasaları, kendi televizyonları, parlamentoları, polis ve asker teşkilatları var,yani bir tanınmaları eksik.Bu başımızdakiler bir dönem daha seçilirse de zaten önce orayı tanıyacak bizimkiler, sonra da hesapta bizim doğu-güneydoğuyu o dallamalarla birleştirmenin yolunu açacaklar. Neyse mevzuyu buralara getirdim diye kızma ama dediğim gibi, mevzu buralara işte yine bizzat bizim memleketten gençlerin emekleri ile koşar adım gidiyor.

Özetin özeti.Paraya öncelik veriyorsan git çalış, yukarıda bazı arkadaşların dediği gibi oralar buraya göre ucuz yerler, çok iyi para biriktirirsin. Ama KÜRTÇÜ'nün parasından bana da, memlekete de hayır yok diyorsan, boşver.
Sosyal ağlarda paylaş

Adamlar Kürtçü çünkü Amerika'nın işgali ile birlikte ilk yaptıkları bölgede en az kendileri kadar hak sahibi olan Türkmenlerin ve nüfusu daha az olan Arapların tapu kayıtlarını yaktılar-yağmaladılar, bazılarını öldürdüler,neticesinde yüzbinlerce Türkmen'i Irak'ın güneyine kaçırttılar. Bölgede yaptıkları bu demografik(nüfusa yönelik)değişim neticesinde Irak Parlamentosu'na kendileri ile aynı nüfusa sahip Türkmenler'den kat be kat fazla temsilci gönderdiler. Şu ana kadar bütün petrol anlaşmalarından Kuzey Irak Bölgesel Hükümeti(şimdilik resmen Kürdistan demiyorlar ama orası işte)ve tabi ki Kürtçüler pay alıyor. Türkmenlerin hiç bir söz hakkı yok.

Kürtlük ile Kürtçülük arasındaki fark işte yukarıda yazdığımdır Ahmedinejad.

Paranın Türk'ü-Kürd'ü olur-olmazı tartışmayacağım. Ama ONUR her dilde karşılığı olan ve o karşılığın içeriğindeki anlamı ifade eden bir sözcüktür.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...