Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

`Battlefield 3 Kürtleri sevindirdi, Türkleri kızdırdı!`

Masquerade

Öne çıkan mesajlar

Aket-Atum said:

6. sınıfta dilbilgisi dersinde öğretilmişti, ilkokul dilbilgisi kitabında yazıyor olabilir.

Mesela Winston'ın değil, Winston'un diye yazmak gerek. Yabancı kelimelerde orjinal okunuşa göre değil Türkçe okunuşa göre geliyor ekler diye biliyorum ben.

6. sınıftan beri neler değişti.

Ben basılı medyada ya da tv'de hiçbir zaman "google'nin" diye bir şey görmedim. TDK'da da bununla ilgili bi açıklama bulunmuyor, internette herkes kendi kafasına göre bişiler yazmış.
Sosyal ağlarda paylaş

Regalya said:

huun said:

selçuklulardan beri biz zaten oraya kürdistan diyorduk.

O zamanlar küçük küçük kabile değilmiydi Kürtler varla yok arası 'Kürt ve Kürdistan' terimi daha çok 18xx-19xx gibi hortlamadımı?

sadece biz değil, araplar da kürdistan diyormuş. benim bildiğim tee 9. yy beri bu böyle.
Sosyal ağlarda paylaş

SoulCube said:

bizim yok mu kürt sıkıntımız
oralarda kürtler yasamıyo mu?
e genelleyip kürdistan dediklerinde laf ediyosan
arapın rusunda genellenip hep terörist olarak gösterilmesine karşı çıkması lazım.
ağlama melis

LAN kürdistan diye bişey varmı? nası böle bebe uslübu ile cevap veriyorsun helal valla. Birde tutarsız konusuyorsun

"arap teröristle rus teröristi koyunca o adamlar ne yapsın lan. "

Her ülkenin illaki terorü destekleyen insanı vardır, ama kürdistan diye biryer yok.Ne tutarsız leş adamsın.
Sosyal ağlarda paylaş

liseli said:

SoulCube said:

bizim yok mu kürt sıkıntımız
oralarda kürtler yasamıyo mu?
e genelleyip kürdistan dediklerinde laf ediyosan
arapın rusunda genellenip hep terörist olarak gösterilmesine karşı çıkması lazım.
ağlama melis

LAN kürdistan diye bişey varmı? nası böle bebe uslübu ile cevap veriyorsun helal valla. Birde tutarsız konusuyorsun

"arap teröristle rus teröristi koyunca o adamlar ne yapsın lan. "

Her ülkenin illaki terorü destekleyen insanı vardır, ama kürdistan diye biryer yok.Ne tutarsız leş adamsın.
Bütün dünya yok sayarken kuzey kıbrısa var diyoruz ya , aynı şekilde siz yok saysanız da kürdistan diye bir yer VAR
Sosyal ağlarda paylaş

said:

rus terörist neyse de arap olanına genelleme yapmak çok daha hatalı olmayabilir aslında.

ırkçılıktan çok bir gözlem sayılması lazım bu gibi durumların, çünkü arap olup terörist olanların sayısı diğer teröristlere göre yüksek çıkacaktır.

aynı şekilde korsan ise bu devirde

e- evet doğru tahmin ettiniz somalilidir.
gördünüz mü, bu ırkçılık değil, o dönem için ırklara göre yapılmış bir gözlem sadece.

izmirliler boyoz yiyor, çiğdem diyor ahauhaua gibi basit bir gözlem ama doğruluğu yüksek bir gözlem nihayetinde.

bi de o bölgenin adı uzuuun yıllardın kürdistan diye geçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Millet kürdistan yazdı yazmadı diye burda tartışıyorsunuz da. Ülkeniz/ülkemiz adam olsaydı da, dış politikada kendini gösterebilseydi. 2 milyon yıldır kürdistan denilse bile kimse gidipte yazamazdı kolay kolay. Demek ki, o adamlar senden iyi tanıtıyor coğrafyasını. Sonra ağlıyoruz, avrupalı doğuyu kürdistan göstermiş haritasında diye. Öyle van minüt demekle olmuyor bu işler anlayacağınız.
Sosyal ağlarda paylaş

Aket-Atum said:

lemuria said:

said:
Bazı Kürt okuyucuların da “Siz oynamayın, server de boş kalır” şeklinde cevap verirken..

hahaha, once server kelimesini okumayı ogrenin..

hani, cok umrumda oldugundan degil de, bu noktadan prim yapmaya calisan bi firmanın cıkardığı bir oyunu oynamak istemem.
yani daha guzel, daha iyi iş cıkarmak yerine adam gidip türk-kürt sorununu kullanmış, ne güzel, bas git plz...

"server de" diye yazılışı Türkçe imlasına göre uygun olanı. Sen önce kendi dilini öğren.

Arkadaşım o kelime Türkçe değil, "Sunucu"dur onun dilimizdeki karşılığı.. sen önce bi sakinleş, çay iç bence..
Sosyal ağlarda paylaş

olitere said:

al işte boş beleş siyasetlerle ülkenin geldiği hale bak , insanlar bıkmıyor koyunluktan nasıl da kaptırıyorlar kendilerine dayatılan her türlü ulusçuluk değerine

ahah harbiden bu ne lan

said:
-Bugün oraya yaparlar, yarın öbür gün de bize yaparlar aynısını.

Amerikanın planı buymuş meğersem önce battlefield sonra gerçek dünya
Sosyal ağlarda paylaş

kürdistan diye bir yer yok diyen arkadaşların heyacana kapılmadan biraz tarih araştırmalarını öneririm, kürdistan diye bir yer var, hatta osmanlı imparatorluğunun haritalarında da kürdistan diye bahsediliyor. elinizin altında internet var yaw azcık açık araştırın :) oyunda kürdistan geçiyor diye oynamamak da ayrı bir komedi :)

lazistan deseler rahatsız olmassınız ama dimi:)
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...