Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Buluntu...

Geez

Öne çıkan mesajlar

polise vermemen iyi olmusta
buldugun yerin etrafina 4-5 tane cikti alip telefon yazabilirdin en basidinden bi hafta bekler oyle yatirirdin hem daha rahat hissederdin dicemde pek takiyormus gibide durmuyorsun bulur bulmaz kredi karti borcu gg moduna girmissin
Sosyal ağlarda paylaş

Geez said:

Bu aksam yerde altin bulgari bileklik buldum , guzel ama icimde kotu birsey.olucakmis gibi bir his var ne yapsam bilemedim
kartin borcunu oderim heralde

İnancın olduğunu varsayarak:

this

said:
Yolda veya herhangi bir yerde bulunan para ve diğer kıymet ya alınmaz geçilir. Ya alınıp muhafaza edilerek sahibi aranır. Alınmadan gidilirse hiç birşey lâzım gelmez. O takdirde hiçbir mesuliyet ve korku yoktur. Ama alınıp da sahibine verilecekse yapılacak işler vardır. Şöyle sıralamak mümkün olur. Bulunan şey bulunduğu yerden uzaklaştırılmadan şahidlendirilir Ben şu kadar parayı yahut şu değerde birşeyi buldum. Sahibini aramak niyetiyle de aldım. İsmim evim adresim şudur gelsin alsın sizler şahid olun? denir ve bir sene kadar bu para ve mal ilân edilir. Bu müddet zarfında sahibi çıkarsa verilir. Çıkmazsa sahibi adına bir hayır yerine yahutta müstahak bir fakire şahit tutularak hibe edilir. Şayet muhafaza esnasında bu mal zayi olur çaldırılırsa bakılır zayi oluş alâkasızlıktan mı? Yoksa kendi malı gibi muhafaza ettiği halde vaki olan bir kazadan mı? Kendi malı gibi muhafaza titizliği gösterdiği halde uğradığı ziyandansa ödetilmez. Eğer buluntu mal diye ilgisizliktense ödetilir. Ödemezse sahibine borçlu kalır. Bu mesuliyeti bakımından bulunulan mal kolay kolay alınmamalı alınacaksa sonundaki bu mesuliyet ve mükellefiyetler iyi düşünülerek alınıp vecibeleri yerine getirilmelidir. Basit buluntular bekletmeyi icabettirmezse de bir değer sayılan buluntular bir sene kadar bekletilir ilân yapılır sonra hibe edilir. ...

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...