Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Doom 3 - FPS yukseltme rehberi

Draven

Öne çıkan mesajlar

Soyle bir baktim forumlara ve bircok kisi oyunun dusuk performansi yuzunden doom3 den sogmus, hatta nefret etmis durumda. O yuzden ufak bir guide yapicam buraya, herkes denesin.

Rehbere baslamadan once yapmaniz gereken seyler:

* Grafik kartinizin en son driverlarini yukleyin.
* Her turlu antivirus programi, winamp agent, quicktime, icq vs. leri kapatin (taskmanager dan ram ver cpu u kontrol edin onceden nolur nolmaz)
* AGP Texture Accelaration Enable olduguna emin olun (buna sonra gelicem)
* Windows directoryde (virtual memory nerdeyse iste) en az 1GB yer olsun)

Rehbere baslamadan once bilmeniz gereken seyler:

* Grafik kartinizin RAMi (64, 128 vs)
* Asil RAM
* Doom 3 u install ettiginiz yer

Simdilik buraya kadar tamam. AGP olayina gelelim. Cogumuz bilmeden AGP texture acceleration'in disable oldugunu bilmez, cok yararli birseydir kendileri, enable mi disablemi anlamak icin :

Start > Run > dxdiag

yazin, directX diagnosis ekrani gelicek, biraz yuklicek falan bekleyin yuklesin, sonra yukardan Display e gidin, ve ortada:

DirectDraw Acceleration- Enabled
Direct3d Acceleration- Enabled
AGP Texture Acceleration - Enabled

olmasi lazim, degilse yandan Enable a basin (yok ya? :P) ama enable tusu yoksa, BIOS setup dan aktif etmeniz gerek

(BIOS setup bilgisayar boot ederken RAM saydigi sirada DEL tusuna basmanizla gelir, ordan Chipset Features veya PCI vs. gibin seylerden arayin, AGP yazan ne varsa enable yapin, her bios degisik oldugu icin bilemiyorum ama bulmaniz lazim)

AGP yi hallettigimize gore simdi gelelim Doom3 ayarlarina. Doom3 u install ettiginiz folderi bulun. Onun icinde base diye bir folder var, onun icine girin ve DoomConfig.cfg bulun, bu dosyayi bi yere kopyalayinki backup olsun, bi bozukluk olursa basa geri donebilirsiniz.

Backup yaptik dimi? Tamam, simdi basedeki DoomConfig.cfg yi notepad ile acalim, asagi gidin ve seta image_..... ile basliyanlari bulun. bunlari su sekilde degistiricez:

seta image_downSizeLimit "512"
seta image_ignoreHighQuality "1"
seta image_downSizeBumpLimit "512"
seta image_downSizeSpecularLimit "64"
seta image_downSizeBump "0"
seta image_downSizeSpecular "1"
seta image_useCache "1"
seta image_cacheMegs "256"
seta image_cacheMinK "20480"
seta image_usePrecompressedTextures "1"
seta image_useNormalCompression "1"
seta image_useAllFormats "1"
seta image_useCompression "1"
seta image_roundDown "1"
seta image_forceDownSize "1"
seta image_downSize "0"
seta image_lodbias "0"
seta image_anisotropy "0"
seta image_filter "GL_LINEAR_MIPMAP_NEAREST"

Yukardaki 512 iler, bilgisayardaki raminize gore degisiyo, bende 512 oldugu icin oyle koydum, cacheMegs "256" da raminizin yarisi kadar olsun.

Oyuna girince optionsdan shadows u kapamayi deneyin isterseniz, cunku baya arttiriyor fpsi, ayni zaman VSYNC on olsun. Bump mapsiz doom3 un tadi olmiyacagi icin kapatmiyorum, ama siz kaparsaniz iyicene hizlanir.

Eger bunlari yaparsaniz en azindan 10 fps arttirmasi lazim, yukleme sureleri azalmasi, kapilar acilirken fps dusuleri olmamamsi lazim. Umarim isinize yarar.
..
Sosyal ağlarda paylaş

ooofff ilk cd bozuk çıktı hangi duvara vursam kafamı bilemiyorum.. ikincisinin bitmesine 1mb var, o da bozuk çıkarsa doom sevmeyenlerden birini öldürüp el koyacağım cd'lerine..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

The Terminator: Fuck you, asshole.
Sosyal ağlarda paylaş

ya aklıma bişi geldi:

benim indirdiğim dosya 1,51gb. başkaları 1.75gb'lik indiriyordu. sanırım ytse benim indirdiğimin rar'lı olduğunu söylemişti. ne var ki diske yazılan dosyalar iso formatında. acabaaa..

*!explorer'ı minimize edip winrar'ı açmaya girişir*

ekleme: hmm olmadı ama virüs tarayıcı bile tarayamıyor, belki de bütün torrent dosyası bitmeden açılamıyordur. %91 olmuş, devam edeyim bari 5 saat kaldı yazıyor..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

[Bu mesaj Sam tarafından 06 Ağustos 2004 23:43 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

evet yükleme tamamlanmadan açılmıyor sam, geçenlerde mp3 albüm indiriyordum %99 a geldi yüklenmiştir ilk şarkı diyip açmaya kalktım albümdeki her şarkıdan 5 er 10 ar saniyelik parçalar çalıyordu şarkıda lol[signature][hline]Yaşamı yaşanır kılan bazen olumsuz bazende olumlu olan insan düşünceleridir.
Tearaway - Mercenary
Xayder - Necromancer
Sosyal ağlarda paylaş

hmm o zaman bekleyeyim bitsin..

draven yok açmadı winiso, isobuster ve daemon tools.. herhalde bitmesi gerek bütün dl'nin. eğer öyleyse 4-5 saat sonra tiril tiril titriyor olacağım kah heyecandan kah zevkten kah dehşetten![signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

Sosyal ağlarda paylaş

bende oyunun opengl hatası verip açılmamasının agp'nin kapalı olmasıyla ilgisi var mıdır? (şu an kendi pc'mde diilim yarın bi deniycem...) bi de anakartın agp8x desteği vermemesi bi sorun yaratırmı? (agp4x veriomuş)[signature][hline]Yukarıdaki yazıların yarısı yalandır...
Sosyal ağlarda paylaş

said:
BOccOB, 07 Ağustos 2004 00:42 tarihinde demiş ki:

ooo sen bunca tantanayı oyunu oynamadan çıkardıysan vay haline...

o kadar büyük konuştun ki oyun ya çalışmayacak, ya da çalışacak ama beğenmeyeceksin...

:D
löl

zaten oyunu oynamış da beğenmiş olsaydım şimdiye kadar birkaç makale yazar birkaç sayfalık, yoketmiş olurdum doom 3 karşıtlarının hepsini.. :) başka da çok az oyun için yaparım bunu..

doom 3'ü zerre kadar beklemiyordum, nasıl olacak diye hiç takip etmedim. hiç de umudum yoktu carmack olmadığından ekipte. ama videoydu şuydu buydu görünce dedim ki kendime "çeyreği bile olsa ilk oyunların muhteşem olmalı" ve o izlenimi edindim. ancak bilmediğim konular üzerine hiç yorum yapmadım, mesajlarımı inceleyen görecektir. sadece elde olan genel bilgiler üzerine tartıştım bunca vakit..

ha beğenmezsem de oyunu çıkar gene yazarım buraya, kasılmam yani karizmam çizilecek diye. ben bu oyunu sadece ve sadece ilk oyunların hatırına bekliyorum ve ilk oyunları oynamış/oynamamış insanların haksız yere yaptığı eleştiriler hoşuma gitmiyor. hayattaki kayda değer güzelliklerden biridir 95'te doom 2 oynayan birinin anıları. abartı gelebilir size ileride çocuklarıma/torunlarıma anlatabileceğim birşey olarak görüyorum. hayatımda da beni böyle etkileyebilecek oyun sayısı fazla olmayacak 15 yılda gördüklerime göre.. bunun hatırına doom 3'e yaklaşımım kuşkucu olamaz..

ha quake4 ya da rtcw2/wolf3 için yapmam böyle birşeyi dünyada, id software hayranlığım doom'dan ibarettir. beğenmeyecek bile olsam sadece açılış ekranını görmek bana zevk verecek..[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

[Bu mesaj arcane tarafından 07 Ağustos 2004 02:46 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Arkansis, 07 Ağustos 2004 01:25 tarihinde demiş ki:
carmack elini sürmedimi bu oyuna ?

heh romero yazacağıma carmack yazmışım, dahası bold tag'ini silmişim farkında olmadan. şimdi de değişmiyor, kadir inanır tavrıyla seslenişte bulunmuşum gibi olmuş.. :-p[signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

Sosyal ağlarda paylaş

draven, senden bişi rica edicem... ben bi işi yaparken hep anlamak isterim de...

eğer zahmet olmazsa ordaki satırların ne anlama geldiğini kabaca anlatır mısın?

bi de bir soru daha: vsync ne yapar?[signature][hline]Are you gonna bark all day, little doggie, or are you gonna bite?
Sosyal ağlarda paylaş

dis dl %99'da, 15 dk'ye bitecek. çalışmazsa kan çıkacak. ama bu kan bone'lardan birine mi ait olur cd'leri gaspetme maksadıyla yoksa alnımdan mı çıkar kafamı duvara vurmaktan onu zaman göstereceKKKHHH!!! HIIIAAARGGHHH!!!

ekleme: evet! evreka! yabadabadüüü! doh!

heyt be, aslanlar gibi extract ediyorum, doom 3'e ait olacakmış ilk oyunum olmak bu şekilde! :horace:

AMAZING THINGS WILL HAPPEN HERE SOON! YOU JUST WAIT![signature][hline]Cleaning Man at Flophouse: Hey, buddy. You got a dead cat in there, or what?

[Bu mesaj Sam tarafından 07 Ağustos 2004 04:08 tarihinde değiştirilmiştir]
Sosyal ağlarda paylaş

AMAN AMAN AMAN

DRAVEN'in verdiği rehberi tamamen uygularsanız doom3 değil doom 1'in yamalanmış versiyonunu oynuyo gibi hissedersiniz. o nasıl bir grafik kalitesi ya. öğ içim kalktı

60 fps'de böle oynucağıma 30 fps'de o grafikle oynarım daha iyi =)
anlayacağınız bu komutların içinden grafik düzeyiyle oynayan ayarları silin. ram'inizin ne kadarını ayıracağınızı belirten falan ayarlar kalsın. yani donanımlarınızla oyunun etkileşimine yardımcı olan ayarlar.

diğer türlü grafikler rezalet ötesi oluyo. az önce denedim[signature][hline]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...