Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ipince kitap tavsiyesi


Giovanni

Öne çıkan mesajlar

Evet arkadaslar. Kisa yazacak kadar vaktim yoktu demisler ya, iste ben de kisa kitaplarin daha guclu bir fikri oldugunu, yazmanin ve sigdirmanin daha cok sanat istedigini dusunuyorum. Ayrica iyi oldugu takdirde daha akilda kalici, carpici ve ilham verici oldugu kanaatindeyim.

Bu kitap bir oyku olabilir, opera ya da tiyatro olabilir. Ya da bilmedigim ve sizin tavsiye edeceginiz bir sey. Ancak insani dusunmeye sevkedecek bir eser olmali. Tabii politik ya da tarih icerikli bir sey aramiyorum.

Bu arada kitap ince olmali derken epey bir inceden bahsediyorum. Ornegin cok hosuma giden bir kitap Amin Maalouf'un "Uzaktan Ask" iydi. 76 sayfalik bir kitap. Tavsiye edecekleriniz de mumkun mertebe 100 sayfayi gecmesin lutfen. Bu kitap hakkinda ekside yazilan bir yorum da ne tarz bir sey aradigimi ifade edecektir sanirim:

"bir çırpıda okunup bitirilse de, hazmedilmesi o kadar kolay olmayan amin maalouf librettosu. hikayede blaye prensi jaufré rudel (aslında kendi kafasında oluşturduğu) uzaktaki sevgilisinin uğruna şiirler yazarak günlerini geçirirken bu mükemmel kadını gördüğünü söyleyen bir gezginin peşine takılarak sonu belli bir yolculuğa çıkar."

"incecik bir kitaptır. aslında bu inceliğidir batınca acıtması."

Boyle bildiginiz eserler varsa paylasabilirseniz cok mutlu olurum :)
Tesekkurler simdiden!
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

  • 1 ay sonra ...
  • 2 hafta sonra ...
×
×
  • Yeni Oluştur...