Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İşin Başına Oturmak

xunn

Öne çıkan mesajlar

Flameoffear said:

"O" hissi gebertip işe devam ediyorum. Çalışmayıp şunu yapsam bunun bana ne faydası olacak paramı kazancam lan diyip kazanılacak güzel paralarla neler yapılabileceğini düşünüp konsantrasyonu arttırıyorum. sdf

güzel paralarla neler yapılabiliyor?
Sosyal ağlarda paylaş

Merhemim olsa başıma süreceğim;

Önümüzdeki 2 hafta sınavlarım var, ondan 1 hafta sonra Uluslararası Ekonometri Konferansına ön kabul alan makalemin tam metnini yollamam lazım (daha böyle bir metin yok); sonraki hafta ise başka bir üniversite için yazdığımız makalenin sunumunu yapacağız (böyle bir makale de yok henüz)

Ayrıca önümüzdeki 2 hafta içerisinde teslim etmem gereken 6 tane ödevim var sanırım.

Hepsi yarım yamalak duruyor öyle sağımda solumda. Ben ise birine başlayınca diğeri ne olacak diye panikleyip her şeyi bırakıyorum. Sonra paticiğe girip sağa sola bir şeyler yazıyorum ya da starcraft 2 turnuvalarını izliyorum.

Çalışmaya başlayabilmem için iki koşulum var benim; ya birlikte çalışabileceğim birileri olacak ve beni her an yanımda olup teşvik edecek ya da güzel bir kütüphanede olacağım.

İki türlü de hiç sıkılmadan günde 10+ saat çalışmışlığım var. Ama ikisinden biri olmadı mı, hele de evdeysem ALLAH YARDIMCIM OLSUN.
Sosyal ağlarda paylaş

moncici said:

mevzu okul veya iş ise, ve hayatınızı idame etmek için oraya mecbursanız o işin başına seve seve oturursunuz.

ha yok kıçınız biraz rahatsa; "yeaa film izlemekten nette takılmaktan resim yapamıyorum" modundaysanız gizli apathy'den muzdaripsinizdir. yapmak istemediğiniz şeyler yapıyosunuzdur, olmak istemediğiniz yerdesinizdir, yalnız hissediyosunuzdur, varoluşsal problemleriniz vardır falan.

ben buna katilamadim. mesela diyelim ki benim odevim var. odeve baslayinca su gibi yapiyorum cokzel bir sekilde. hic sikilmiorm. ama asil sorun odeve baslamakta. yani hicbir sey yapmamamin verdigi keyif bambaska. yani bu da tembellik aslinda galiba. of gidiyorum ben odev yapayim.
Sosyal ağlarda paylaş

haftaya bir adet project schedule konulu sunum yapmam lazim, henuz boyle bir sunum yok

yine haftaya bir adet human-computer interactions dersi icin interface design var yapilmasi gereken
var mi boyle bir interface? yok

ayrica business intelligence systems icin yapilmasi gereken 15 sayfalik odev+DSS dizayni+article review var
ay pardon yok yani

genelde son 1 hafta/3 gun arasi bi kipirdanmalar olur, alinda terleme, gozlerde kaymalar baslar
"ya bir/birkac odev vardi sanki yapilacak" diye hafiften telasa kapilinir

ama totom tutustugu zaman warp gate acip odevi oradan cagirmis kadar hizli bir sekilde odev de yaptigim olmustur yani

hatta yazmistim soyle bir anim var ahah
said:

ortaokulda turkce dersi icin bi kompozisyon odevimiz vardi

ama tabii ben odev oldugunu unuttum her zamanki gibi
simdi ben en solda onde oturuyorum, hoca en sag bastan odevleri kontrol etmeye basladi, defterlere bakip imza atiyor filan
sinifta yaklasik 40 ogrenci felan vardi
o anda nasil got korkusuyla gaza gelip biseyler karaladiysam 1-2 dakikalik sure icerisinde hoca bana gelene kadar 4 (DORT) paragraflik anlamli bir kompozisyon yazmistim

gerci yazi inanilmaz cirkin olmustu ama olsun. hoca bana geldiginde defterimde bir kompozisyon, yuzumde ise bokunda boncuk bulmus basarili bir insanin FLAWLESS VICTORY gulusu vardi

yanimda oturan kiz ise= O_o o_O @_@ seklinde dumurlardan dumur begenmekteydi, halbu ki cok emindi kulagimin cekileceginden, hayalkirikligina ugramisti baya =]
Sosyal ağlarda paylaş

oturup yaparım abi.
Böyle şeylerin üzerinden gelebilmek için önceden hazırlıklı olmanız lazım,
Kendinizi özgür kılmanız lazım. Sonuçta bişiyi isteme eylemi bilinçten önce oluşuyor ve özgür kalabilmek için istemediklerini yapman lazım.
Yavaş yavaş alışıosun.
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
bu tip durumlar icin bir adet anne yeter. ogrenci iken zaten hadi oglum ne zaman ders calisacaksin diye surekli hatirlatan bir anne sayesinde okul bitirilir.

okul bitince hala ayni evde yasiyorsaniz gidip durumu izah edin sizi itelesin kontrol falan etsin tamamdir :)

ha evlendi iseniz ayni gorevi esiniz devam ettiriyor zaten :p

neyse bunlar bir yana cidden buyuk bir sorun bu. ustesinden gelinebilirse p2 cpu cikarip i7 takmis gibi olur hayat.

belkide isi bitirince kendinize odul olarak en sevdiginiz hobiniz icin vakir ayirma plani yapabilirsiniz.

cocukken odevi bitir sonra sokaga cikip top oynarsin hedesinin guncel hali.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...