Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Okuduğunuz bölümü nasıl seçtiniz?

Sypro

Öne çıkan mesajlar

Gördüğüm kadarıyla değil. Emo -ne biçim kısaltma lan bu- falan biçok seminer düzenliyor, eğitim faaliyetinde bulunuyor gördüğüm kadarıyla. Faydalı aktiviteleri var gibi duruyor. Dergileri falan vardır kesin, hiç incelemedim. Ama muhtemelen bizimkiler gibi reklam + siyaset değildir.
Sosyal ağlarda paylaş

mak müh odası dergisinin reklam konusuna gelirsek benim bildigim 3 önemli gelirinden 1 i reklam,diger 2 si üye aidatları ve eğitim/seminer/periyodik bakım çalışmaları.

propaganda acısından bakcak olursak ben su ana kadar hic bir siyasi partinin reklamını yaptıklarını dogrudan görmedim,yalnızca sol propagandası yapıyorlar orası acık.
Sosyal ağlarda paylaş

"nutella yerim" said:

mak müh odası dergisinin reklam konusuna gelirsek benim bildigim 3 önemli gelirinden 1 i reklam,diger 2 si üye aidatları ve eğitim/seminer/periyodik bakım çalışmaları.

propaganda acısından bakcak olursak ben su ana kadar hic bir siyasi partinin reklamını yaptıklarını dogrudan görmedim,yalnızca sol propagandası yapıyorlar orası acık.

Abi sol ya da sağ, neden birinci öncelik olmalı ki siyaset böyle bi topluluk için? Hobi olarak yapsın sdf, bana bişey katsın. Siyasi görüş konusunda kendimi geliştirmek için makine mühendisleri odasına ihtiyacım yok ki. Mesleki destek için ihtiyaç duyarım ben oraya.

Onun dışında, bilimsel içeriği 3-5 sayfaya düşürecek kadar çok reklama ihtiyaç nasıl duyabilirler ki? Aidat dediğin az buz bi miktar etmez toplamda bakarsan. Reklam elbet alınır da, derginin maliyeti çıkarılır ne bileyim. Boku çıkarılmaz.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim hakkımı mı savunuyorlar?
Öyle birşey olduğu yok ki?

Senelerdir bu taktikle mühendislik piyasasının durumunu çözememişlerse aynı yoldan gitmenin ne faydası var? Siyasetin yeri dergi mi? Hiç birşey katmadan, eğitim odaklı seminerler falan vermeden, kurs açsalar bile tanıdıklarına, fazla duyurmadan yaparak beni nasıl savunacaklar? Bana ne katacaklar?

Mühendislik piyasasındaki sorun siyaset değil ki tamamen. Eğitim kalitesinden kişisel becerilere kadar giden biçok farklı konu yüzünden 800 liraya çalışırım ağbi diyen mühendisler var. Yoksa sömürmek falan değil. Adam gibi mühendis açlık çekmez ki, görmedim ben en azından.

Yöntemleri çok yanlış bence.
Sosyal ağlarda paylaş

TMMOB'un hiç bir boka yaradığı yok. Boş bir siyaset çeviriyorlar, ne hakkımız korunuyor, ne meslekte destek oluyorlar ne bir şey. Senin görevin siyaset yapmak değil güzel arkadaşım bilim yapanlara destek olmak diye kafalarına vura vura anlatmak istiyorum o adamlara.

1000 liraya çalışan mühendislerin olduğu bir ülkedeyiz, herifler saçma sapan işler yapıyorlar, imza yetkileri desen garip garip uygulamalar. Geçen çevre görevlisi diye bi olay yaptılar duymuşsunuzdur, saçma sapan bişi. Veterinerlik mezunu adam bile artık çevre denetim raporlarına imza atabiliyo falan, heriflerin vizyon bu kadar yani.
Sosyal ağlarda paylaş

lise sonunda sistem değişti,sınava girdim yapamadım.
1 sene hazırlandım bi daha girdim yine yapamadım.
yapabileceğim zaten isteyeceğim bir bölüm olmayacaktı.
son çare atladım kıbrısa geldim,hayalimde ki bölümü okuyorum.
1 sene sonra da bitiyor.

bilgisayar mühendisliği.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya mmo da öyle. 1 lira gibi göstermelik birşey ile üye oluyorsun olmasına da, getirisi yok. Üye değilim mesela, üye olan ile olmayan arasında fark yok.

Eğitici seminer yok
Doğru düzgün ğitim gezileri yok
Adam gibi program eğitimi yok
Dışarıda öküz gibi paralara gidilen cad program kusrlarını bünyesinde daha iyi bi fiyata açmak yok
açsa da fazla kişiye duyurmak yok
bilimsel destek yok
e ne var abi.

Emo falan o konuda iyiler yani.
Sosyal ağlarda paylaş

odaları kovalarsanız odalar iyidir biz(temsilciyim ucundan) metalurjigenç olarak uğraşıyoruz elimizden geldiğince tmmob gereksiz değildir saçma sapan sol fraksiyon muhabbeti yapsalarda bu ülkenin değerlerini savunan bir örgüttür.

bölümü nasıl seçtim 3 kere öss tercihi yaptım 2 kere yerleştim sadece ailem şehirlere karıştı hep kafama göre yazdım. baba mesleği makinayı istedim ilk yerleşmemde 2007de sevdiğim için fen edeb kimyaya gittim o zamanlar 70binle anca oralara gidiliyordu sonra bi daha girdim baktım makina diye Erzurum'a Sivas'a gitmenin anlamı yok evimden malzeme okumaya karar verdim.
Sosyal ağlarda paylaş

Bende ingilizcem var dıye kasmadım keyif yaptım sonra %50 bursla ozele gitmek zorunda kaldım fazla keyif yapmışım :D

amerikan kültürü ve edebiyatı (TC den daha uzun bir ülke geçmişi sadece bir degil birden fazla ulkeden geliyor ve cogu osmanlıdan bile eskiye dayanan ülkeler o yuzden ilk amerikanın kültürü mü varmış ki diyen arkadasa bir adet lolipop hediye edıyorum)
Sosyal ağlarda paylaş

kendim seçtim gibi. itü ses kayıt istiyorum bu sene bi daha denicem ama olmazsa ege almanca tercümanlık okuyorum işte. dil okurum yani sorun değil ama almancayı pek sevdiğim de söylenemez, hatta arada keşke anadolu üni. yazsaydım ingilizce okurdum en azından diye düşünüyorum. hazırlıktayım ama gitmiyorum da sdfdg.

itüyü kazanamazsam seneye biraz kasıp ygs ve lys dil den full çekip (aşağı yukarı adsjfdsh), dokuz eylül ing/almanca tercümanlığa geçmeyi düşünüyorum (iki diploma veriyorlar). almancayı öğrenmiş olcağım için (hazırlığı atlıcak kadar) iki sene hazırlığı lap diye atlayıp direk 1. sınıftan başlıcam işte, sene kaybım da büyümemiş olcak.

ikisi de olur yani bakalım kıfsmet.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...