Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

YGS'nin şifresi çözüldü!!

ahmedinejad

Öne çıkan mesajlar

Chastor said:

smarthan said:

ya haber falan okumadım da arkadaşlar şey diyordu. açıklama gelmiş işte sınav sonuçlarını açıklamakta problem yoktur falan diye. o yüzdn açıklamışlar sonuçları.
(bu arada türkiye 4.sü arkadaşım olur B)-

Sen nasi bir dershaneye gittin smarthan :S 2800 uncusun arkadasin 4.falan :D

derece sınıfındaydım ben. bakma burda mutluyum falan diyorum da sınıfta sonuncuyum. herkes ilk 1000de aşa yukarı sdf
Sosyal ağlarda paylaş

Oha diycem de sadece yazıda kalıcak, hiç şaşırmadım böyle birşeyin olmasına.

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=ygs%27de+%C5%9Fifreyi+bulan+ki%C5%9Fiye+soru%C5%9Fturma+a%C3%A7%C4%B1lmas%C4%B1

http://www.memurlar.net/haber/194737/

said:
YGS'de şifreyi bulana soruşturma
30 Nisan 2011 10:52
YGS som kitapçıklarında şifre olduğunu ortaya çıkaran Artvinli dershaneci Fahri Akyüz hakkında İl Milli Eğitim Müdürlüğü izin almadan basına açıklama yaptığı için soruşturma açmaya hazırlanıyor

Refika KARABACAK

YÜKSEKÖĞRETİME Geçiş Smavı'nda (YGS) şifre olduğunu ortaya çıkaran Artvin Sınav Dergisi Dershaneleri kurucu üyelerinden Fahri Akyüz hakkında Î1 Milli Eğitim Müdürlüğü soruşturma açıyor. Akyüz, YGS'-nin sayısal kısmında şifreleme olduğunu basma dağıtılan kitapçık üzerinde kanıtlamış, ÖSYM önce bunu yalanlamış, sonra da soru kitapçıklarmdaki şifreyi kabul etmişti.

Akyüz, HABERTÜRK'e Artvin İl Milli Eğitim Müdürü Hamza Köşker'in "Sen dershane yöneticisisin. Kanuna göre basma konuşmak için Vali'den izin alman gerekiyordu. İzin almadan konuştun. Hakkında soruşturma başlatmak zorundayım" dediğini açıkladı.

Milli Eğitim Müdürlüğü'nden kendisine henüz tebligat ya da müfettiş gönderilmediğini bildiren Akyüz, "Kimseye yanlış bilgi vermedim. Şifreyi ÖSYM de kabul etti. Kınama ya da bir başka ceza önemli değil. Sınavın üzerindeki şaibeleri kaldırsınlar" dedi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRMA

Dershanelerin de tabi olduğu "özel Öğretim Kurumları Kanunu" uyarınca, bu kurumlarda görev yapan yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğreticiler, görevleri sırasında suç işlemeleri veya görevleri nedeniyle kendilerine karşı işlenen suçlardan dolayı kamu görevlisi sayılıyor. Yasada, kurumların teftiş ve denetlenmesi sırasında valilere, kınamadan başlamak üzere "lüzum görülen durumlarda kurumun yönetici, öğretmen, uzman öğretici ve usta öğreticilerini görevden uzaklaştırma" yetkisi tanınıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

abi sıkıysa METEKSANın yazılımındaki hatanın oldugu yerlerdeki source codeları halka acsınlar. eski ve fixlenmis hallerini yayınlasınlar.

bildigin bi halt yiyorlar orda ve olayın adı "sehven" oluyor.

bi adamın puanı 130 dan nasıl 400+ lara gider??

ham puanı bile yanlıs hesaplamaları gereiyor.

algoritmada bu tip bir hata olsa, milyonlarca insanın puanında hata olusur.

tek acıklamsı kitapcık tipi yanlıs okunmus olabilir ama medyaya yansıyan örnekler de böyle birsey de söz konusu deil, böyle birsey varsa da eski/yeni kitapcık türleri, dogru cevaplarını vs herseyi yayınlasalar da bu hata nası oluo biz de görelim.

ham puan dedigin seyin algoritmasını abartmıyorum yarım sayfada yazarsınız. burada bi yanlıslık olsa öle 3-5 kişide hata olusturmaz.

bence bildigin insanların yerini "swap"lamıslar, uyanmazsanız gümbürtüye gidiosunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

Ceday said:

abi sıkıysa METEKSANın yazılımındaki hatanın oldugu yerlerdeki source codeları halka acsınlar. eski ve fixlenmis hallerini yayınlasınlar.

bildigin bi halt yiyorlar orda ve olayın adı "sehven" oluyor.

bi adamın puanı 130 dan nasıl 400+ lara gider??

ham puanı bile yanlıs hesaplamaları gereiyor.

algoritmada bu tip bir hata olsa, milyonlarca insanın puanında hata olusur.

tek acıklamsı kitapcık tipi yanlıs okunmus olabilir ama medyaya yansıyan örnekler de böyle birsey de söz konusu deil, böyle birsey varsa da eski/yeni kitapcık türleri, dogru cevaplarını vs herseyi yayınlasalar da bu hata nası oluo biz de görelim.

ham puan dedigin seyin algoritmasını abartmıyorum yarım sayfada yazarsınız. burada bi yanlıslık olsa öle 3-5 kişide hata olusturmaz.

bence bildigin insanların yerini "swap"lamıslar, uyanmazsanız gümbürtüye gidiosunuz.

niye uyansınlar? zaten uyanmamaları yönünde eğitim verilmiyormu hepsine.

sınav yapılmadan öncesinde bile düşündüm bu olayı, hata çıksa, çok büyük hatalar olur, sadece böyle küçük küçük yerlerde efsane hatalar olmaz.

dediğin gibi resmen bafilediler.

madem demokrasi ülkeyiz, o zaman yayınlayın codları, hiçbir sakınca yok.

zaten hatasız olan kodlarla oluşturmayacakmısınız diğer sınavları? yani kodların bilinmesi hiçbir işimize yaramaz, çünkü herşey random olucak.

kopya bulgusuda yokmuşmuş, şu sözlere yemin ediyorum maymunlar bile güler.

farzetki ben bu mevzuyu sınav öncesi yakaladım, yada sınav sırasında, bana kopyacı muamalesi yapamaz kimse, salladım arkadaş, varmı ötesi? kopya yokmuş rahat olacakmışız. he ok.

ama işte herşey nerden kaynaklanıyor, en baştan, çocukluktan. sen bu çocuklara daha 5 yaşında "her koyun kendi bacağından asılır" , " köprüyü geçene kadar ayıya dayı diyeceksin" tarzında yetiştirirsen, bu koyunlarda kendi bacağına bakar, gerisinı sallar.

yazık.

birde bu nedir ya

YÖK Başkan Vekili Saraç, YGS'de herhangi bir kopya olayına rastlanmadığını, sınavın şu ana kadar gerçekleştirilen en emniyetli sınav olduğunu söyledi.

"kitapçığa yuh be yazan aday"

öyle bir smiley bulunki, şu anki komediyi ifade etsin :)
Sosyal ağlarda paylaş

Soris said:

Nero Bianco (22) - Ankara
ben de kopya olmadığına inanıyorum fakat süreç çok kötü yönetildi ellerine yüzlerine bulaştırdılar desek yeridir

Kim bu Nero Bianco yahu?

Ülen kopya çekilmediyse şifre neden var?
Şifre varsa kopya neden çekilmesin?
Her itiraz edenin puanı neden yükseltiliyor?
Uzaylı mısın yahu Nero Bianco ve benzerleri?
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...