Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban'a Tepki

Floridsdorf

Öne çıkan mesajlar

Loxias said:

sende çağdaşlıktan bahsedip türbanı savunuyorsun oda komik.

bone sanırım. sadece türbanın savunulmasının çağdaşlık veya özgürlük olmadığından bahsetmeye çalışmış

benmi türbanı savunmuşum ?
bi göster nerede savunmuşum
önceki sayfalarda yazdığımı kapak niyetine kapatayım burayada madem
kermit said:

türbana bişi demiyorum
desteklediğim falanda yok yanlış anlaşılmasın ama
şortla gitmeye kimse bişi demiyo diye biliyorum
antalyada 30 35 derece sıcaklıkta, yani insaflı olan bi gözetmen, kalkıpta şortla giremezsin diyemez bence.

benim karşı çıktığım şey BoneC in saçmalığı
türbanı savunduğum falan yok.
Sosyal ağlarda paylaş

Cuce hakli digerleri haksiz.

Her ikiside yasaksa uygulayacaksin ozaman yasagi.tutanak tututldu diye o kiza bi yaptirim uygulanacagini dusunen varsa onada dicek bisry yok zaten.
Bir ayrimcilik soz konusu cocukta sessiz kalmamis iyi yapmis.

ayrica turbani kopya araci olarak kullanan cek arkadasim var turklerden gorup onlar yapiyorsa ben niye yapmiyorum diyip olaya girisen.kulaklikla falan baya baya yardiriyolar mesela avusturyada sinavlarda.hatta birbirlerinin yerine giriyolar cok belli olmuyo diye yuzleri.sen buna izin verirsen nasil onune gecicksin ozaman bu tur olaylarin.bence cocuk degilde orda srsini cikarmyanlar gerizekali bu durumda.
Sosyal ağlarda paylaş

şimdi biraz geniş bir mevzu aslında bu da, aşırılık denen bir mevzu var hani. toplumun geneli tarafından aşırılık olarak görülen şeyler var. mesela çarşaf, toplumun %90 95i çarsaf, peçe kullanmaz, kullanılmasını istemez. ki bu kıyafetlerin güvenlik sorunu da var. girdiği ortamda tanınma veya dikkat çekme sorunu var. normal başörtülü bir kızın dikkat dağıtmasıyla veya belden üstü çıplak bir adamın dikkat dağıtmasıyla bu aynı şey değil.

türban'ı aşırılık değil de normal bir kıyafet olarak görmeye başlasa insanlar hiç sorun kalmayacak aslında. çünkü zaten sizin de ailenizde ne bileyim etrafınızda başı örtülü insanlar vardır, bunların hepsi de siyasi sembol olarak takmıyordur bunu.

çarşafla peçeyle aynı değil mevzu, veya bilmem ne dininin bilmemne kıyafeti değil. türban toplumda yaygın olarak kullanılan bir kıyafet, diğerleri değil, marjinal şeyler.

türban serbest olsa yeter. çarşaf peçe şu bu serbest olsun isteyen adam aptaldır zaten. sınırsız özgürlük taraftarı değilim ben böyle mevzularda, kast ettiğim böyle toplumun genelini ilgilendiren mevzular ( öss olur, üniversiteye giriş olur vs ) yoksa zaten sokakta giymelerine kimse karışmıyor.

benim eyyorlamam bu kadar
Sosyal ağlarda paylaş

@ahmedinejad, tamam da bu marjinalliği kim belirliyor toplumda? yani türban serbestken, hıristiyan yada, musevi ve x , y dininden bir kişi kendi dini kıyafetiyle giremeyek bu seferde. çünkü bu kıyafetler marjinal olacak.

işte burada ayrımcılık oluyor. insanlarda temelde buna karşı
Sosyal ağlarda paylaş

bence gelsin bu abi össye girebilsin ülkede
kendisi her ne kadar çagdışı bir aborjin köylüsü olsada. misal yedigi hayvana teşekkür ediyor flan dogaya baya cahil çagdışı sıg zihinli köylü baya böle
ama girsin össye buda, ayşede girsin türbanla
http://www.dunyadinleri.com/aborjin2b.jpg
Sosyal ağlarda paylaş

yok başka dinlerin kıyafeti marjinal değil abi. hangi din var marjinal kıyafetli allah aşkına? (türkiye'de yani)

bir papazların kıyafetleri var böyle janjanlı?

çok da gerçekçi değil. idealde haklısın da uygulamada dediğin sıkıntı sadece türbanda var.

ne bileyim daha hintli olup da yerel kıyafetiyle sınava giremeyen görmedim ben.

eğer varsa da onlar da girsin.

musevi takkesiyle çarşaf bir değil işte.

bu marjinalliği de hani ne derler kamu vicdanı belirliyor aslında, sen annen baban kardeşin ailen çevren vs. o kadar bölük pörçük parçalanmış bir toplum değiliz daha ya.
Sosyal ağlarda paylaş

Abi olay sadece dini kiyafet olayi degil ki.yukarda dedigim gibi ozaman bii sekilde kopya cekme olasigi ortaya cikiyor.ozaman bereyle girmekte serbest olmali.birine bu ayricalik saglaniyorsa dininin gerektirdiklerine gore giyindigi icin digerletine neden saglanmiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

Bone said:

milliyetçilik değil özgürlük meselesi.
çifte standartlık, birine izin veriyorsun diğerine izin vermiyorsun.
bunu eleştireni de milliyetçilikle suçluyorsun.

hmmm

Loxias said:

sende çağdaşlıktan bahsedip türbanı savunuyorsun oda komik.

bone sanırım. sadece türbanın savunulmasının çağdaşlık veya özgürlük olmadığından bahsetmeye çalışmış

önceki tartışmaları atınca söylediklerim çok anlamsız olmuş.

konuştuğumuz mevzu, türbanın yasak olmasına rağmen sınava sokulması.
bunu eleştiren birisinin soyununca "kurallara aykırı" diyerek atılmış olması.

çifte standart derken bunu kastediyorum.

milliyetçilik mevzusu işe ayrı bir mevzu, "türban karşıtlığı"nı milliyetçilik olarak özdeştirmişler. ben de diyorum ki, "türban meselesi milliyetçilikten ziyade özgürlüklerle ilgili bir tartışma".

olay bu yani...

barnacle said:

bone wot döşemeyince okumuyorum ben.

hakkaten öyle olmuş :P
Sosyal ağlarda paylaş

Daesu said:

bu tür sınavlarda bina sorumluları var. ona gidersin. 20-30 kisilik sınıflar birsürüde şahidin var.bi şekilde adam akıllı şikayetini yaparsın
bagırıp cagirip milletin aylarca hazirlandıgı sınavın icine sıcma hakkın yok. oda yasalara göre.
olay artık orda sınav ortamını korumaya gitmiş.

e durum buysa, ikisinide cıkartırsın. pek ala denilirki, kışkırtan türbanlı şahis.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...